De logeerkoffer van je kind; wat mag niet ontbreken?

De logeerkoffer van je kind; wat mag niet ontbreken?

Het is zover! Je kind heeft opnieuw een mijlpaal in zijn/haar jonge leventje bereikt. Voor het eerst gaat hij of zij uit logeren. Natuurlijk wil je als ouder dat alles vlotjes verloopt en dat ook jij een goed indruk maakt. Maar wat stop je nu precies in die logeerkoffer? Wat mag zeker niet ontbreken en wat zien velen wel eens over het hoofd? Wij geven je alvast een reminderlijstje mee, zodat je zonder kopzorgen aan de slag kan.

De logeerkoffer van je kind; wat mag niet ontbreken?

Kleding

Wanneer het op kleding aankomt, reken je best een setje per dag met één setje extra. Is je kindje erg klein en doet er zich af en toe een ongelukje voor? Zorg dan voor nog wat extra reservekledij in de logeerkoffer. Kies voor kleding die niet al te makkelijk kreukt in de koffer. Spijkerbroeken zijn een uitstekende keuze. Ze kreuken zelden en zitten bovendien erg comfortabel.

Persoonlijke spullen

Een aantal spullen leen je niet of niet zo makkelijk elders. Ze mogen dan ook niet ontbreken in de logeerkoffer. Denk aan een tandenborstel en eventuele persoonlijke medicatie. Ook de lievelingsknuffel of snoezeldoekje vergeet je beter niet, dat voorkomt onnodige drama’s. Verder zijn een paspoort en persoonlijke documenten altijd handig voor noodgevallen.

Aanpassen aan de activiteiten

Het is altijd handig wanneer je weet wat je kind precies gaat doen tijdens zijn/haar logeerpartijtje. Gaan ze bijvoorbeeld gezellig naar het zwembad of het strand? Vergeet dan zeker niet het nodige zwemgerei mee te nemen. Word het vooral wandelen in het bos of spelen in de speeltuin? Dan kunnen laarzen en regenjas goed van pas komen. Goed idee is om vooraf even te vragen wat de plannen zijn en of er nog iets speciaal meegenomen moet worden.

Al je liefde

Zeker wanneer het de eerste keer is dat je kind uit logeren gaat, is dit een hele belevenis. Traantjes door het gemis van mama en papa horen daar mogelijks ook bij. Laat je kind weten dat je aan hem/haar denkt en stop een leuke attentie in de logeerkoffer. Dit kan een zelfgeschreven briefje of foto zijn, een persoonlijk item van broer of zus, of iets anders dat je kind zeker en vast zal koesteren.

Online logeerkoffer checklist

Slaat de stress om wat te vergeten toch nog toe? Op internet vind je tal van uitgebreide checklists terug die je makkelijk kan uitprinten en nalopen. Zo ben je helemaal zeker en mist er niets in de logeerkoffer.

Spread the love

2 thoughts on “De logeerkoffer van je kind; wat mag niet ontbreken?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.