Je kind wil een brommer wat nu

Je kind wil een brommer, wat nu?

Op een gegeven moment komt het er dan toch van; kleine kindjes worden groot en voordat je het weet willen ze niet meer met de familie mee naar Spanje en vragen ze om een brommer. Hoewel het je waarschijnlijk direct angst aanjaagt en je wellicht allerlei doemscenario’s voor je ziet, is het toch een normale stap. Het geeft de youngster net dat beetje extra vrijheid en zelfstandigheid; en ook dat hoort erbij. Wel is het natuurlijk belangrijk om ook zelf op de hoogte te zijn van wat er nu allemaal komt kijken bij de aanschaf van een brommer. We zetten dan ook graag een aantal belangrijke punten voor je op een rijtje.

Je kind wil een brommer, wat nu?

Shutterstock door Clari Massimiliano

Het rijbewijs

Ten eerste is het belangrijk om te weten dat je ook voor een brommer een rijbewijs nodig hebt. Superfijn natuurlijk, want dit betekent dat je kids precies weten hoe ze dit voertuig moeten besturen. Het rijbewijs ziet er hetzelfde uit als dat voor de auto en bevindt zich in categorie AM.

De brommerverzekering

Daarnaast is het ook ontzettend belangrijk om de brommer te verzekeren. Een goede verzekering dekt schade in geval van een ongeluk, klein of groot. Neem de tijd om de juiste verzekering te kiezen en sluit deze af voordat er gereden wordt natuurlijk.

Het kentekenbewijs

Iedere brommer heeft net als een auto een eigen kentekenplaat. Je kunt deze kentekenplaat op jouw naam laten zetten; op deze manier kunnen boetes en overtredingen makkelijk inzichtelijk gehouden worden. Het voordeel van deze kentekenplaat is natuurlijk dat er geen twijfel is over wie de eigenaar is; ook in geval van diefstal. Dit maakt het stelen een stuk minder interessant voor dieven!

Je kind wil een brommer, wat nu?
Shutterstock door Kletr

De helm

Het dragen van een helm is natuurlijk verplicht. Let bij de aanschaf dan ook niet alleen op het uiterlijk van de helm (hoewel dat voor de kids waarschijnlijk het meest belangrijke is) maar ook vooral op de aansluiting tot het hoofd. Een goedkope helm biedt natuurlijk minder bescherming dan een echte motorhelm; goedkoop is dus ook in dit geval zeker duurkoop.

Lees ook: Voorkom fietsendiefstal met deze tips!

Andere brommeraccessoires

Daarnaast zijn er verschillende accessoires beschikbaar om het rijden makkelijker en veiliger te maken. Denk bijvoorbeeld aan een windscherm (biedt bescherming tegen wind en regen) of een koffer waar spullen makkelijk in vervoerd kunnen worden.

Zichtbaarheid in het donker

Net als bij fietsers is het ook bij brommerbestuurders ontzettend belangrijk om zichtbaar te zijn. Een donkere brommer en een donkere jas zorgen er al snel voor dat je onzichtbaar bent voor autobestuurders om je heen. Zorg dus voor voldoende reflecterende strepen op zowel de kleding als de brommer zelf.


De uitgelichte afbeelding is van Shutterstock

Spread the love

10 thoughts on “Je kind wil een brommer, wat nu?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.