Is digitaal investeren mogelijk voor beginners en zo ja hoe

Is digitaal investeren mogelijk voor beginners en zo ja: hoe?

Wanneer je aan het einde van de maand een paar euro overhebt, dan kun je die op een spaarrekening zetten. Met de huidige spaarrentes levert dit echter weinig op, tenzij je het geld voor een bijzonder lange tijd vastzet en dát is niet heel erg aantrekkelijk voorde meeste mensen. Er zijn tal van andere mogelijkheden om het geld aan het werkte zetten, maar als beginner, moeder of iemand met een fulltimebaan vallen veelopties af. Digitaal investeren is bijkans de manier van beleggen met de laagste drempel, maar hoe geschikt is dit voor beginners?

Is digitaal investeren mogelijk voor beginners en zo ja: hoe?
Bron Pixabay

Digitaal beleggen kan op verschillende markten tegenwoordig

Waar de beursvloer vroeger het podium was voor mannen in strakke pakken en stapels papieren, is het beeld nu compleet verandert. Beleggen op de beurs kan gewoon vanaf de computer, zolang je maar kiest voor een betrouwbaar platform. Aandelen in bedrijven, olie, goud of andere assets zijn snel gedaan wanneer je kiest voor de juiste broker. Maar het vinden van sterke beleggingsmogelijkheden is lastig én in de meeste gevallen heb je hier al een leuke portefeuille voor nodig. De drempel is namelijk wat hoger, tenzij je kiest voor hefboomproducten. En die hebben weereen hoger risico.

Handelen op de beurs is daarnaast niet makkelijk. Het is geen manier om snel geld te verdienen. Er is bijvoorbeeld veel research nodig om een winstgevende investering te doen en daar komt nog eens bij dat de koersen bijgehouden moeten worden wanneer je écht op tijd wilt instappen en uitstappen. Dit is dus alleen aantrekkelijk voor eenbeginner die tijd overheeft en die een leuk bedrag heeft om in te leggen.

Digitale investeringen in de vorm van cryptovaluta

Het is niet te missen dat steeds meer Nederlanders investeren in cryptovaluta. Dit is een markt met een lage drempel waar al belegd kan worden met een paar tientjes. Door te kiezen voor een fiat exchange (een ruilbeurs waar je met euro’s kunt storten), kun je binnen eenpaar minuten de eerste munten al hebben.

Heb je echter al cryptomunten en wil je hiermee gaan handelen, dan is een echte exchange handiger, zoals Binance die ook een Binance app heeft. Hier kunnen veel verschillende cryptovaluta onderling verhandeld worden. Het grote voordeel hieraan is dat het gewoon in de Google Play Store te downloaden is en eenafgifte heeft van slechts 0,1%. Of het geschikt is voor beginners is echter nog maar de vraag, aangezien er alleen met cryptovaluta gehandeld kan worden.Storten met euro is dus helaas niet mogelijk.

Bron Pixabay

Is digitaal investeren geschikt voor beginners?

Digitaal investeren in cryptovaluta behoort zeker tot de mogelijkheden voor beginners, maar het blijft een manier van beleggen waarbij research en risicomanagement een grote rol spelen. Desalniettemin zijn er genoeg mensen die hiermee bezig zijn én is er veelinformatie op het internet te vinden over de mogelijkheden, risico’s en de verschillende assets.

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.