Meest populaire TikTok niches van 2024

Het platform van TikTok is de afgelopen jaren enorm gegroeid. Sterker nog, het platform zal naar verwachting tegen het eind van 2024 1,8 miljard actieve gebruikers bereiken! Indrukwekkend, hè? Vandaag laten we je de meest populaire TikTok niches zien, hoe je jouw niche kunt vinden, en hoe jij je account kunt monetariseren.

Meest populaire TikTok niches in 2024

1. Gezondheid en fitness

Ben je een liefhebber van gezondheid of fitness? Dit is misschien een populaire niche, maar er is altijd ruimte voor meer. Van snelle work-outs tot veganistische maaltijdvoorbereidingen, deze niche is altijd relevant. Deel je reis, tips, of feiten – fitnessinhoud veroudert nooit.

3 video-ideeën die je kunt maken:

 • Maak een 30-dagenuitdagingvideo
 • Deel een transformatieverhaal
 • Ontkracht gangbare fitness- of voedingsmythes

2. Life Hacks

Wie zegt dat leren niet leuk kan zijn? Maak ingewikkelde onderwerpen eenvoudig of bied snelle Life Hacks. Of het nu gaat om een vreemde taal, marketing, ontwikkeling, financiën, of welk ander gebied dan ook waarin je goed bent, educatieve inhoud is booming.

3 video-ideeën die je kunt maken:

 • Simplificeer een moeilijk concept met visuals
 • Deel historische leuke feiten
 • Creëer een mini-taalcursus

3. DIY en Home Make-Over

Heb je een talent voor het transformeren van ruimtes of knutselen? De DIY-niche is voor jou. Laat je projecten of huis make-over tips zien en inspireer anderen om creatief te worden.

3 video-ideeën die je kunt maken:

 • Toon een kamermake-over
 • Deel stap-voor-stap knutselinstructies
 • Geef tips voor huisorganisatie

4. Eten en koken

Eten en koken raken nooit uit de mode. Van snelle recepten tot voedseluitdagingen, iedereen houdt van een goede maaltijd, vooral als deze gecombineerd wordt met praktische tips. Deel je culinaire vaardigheden of verken lokale keukens; voeg je unieke draai toe voor meer betrokkenheid.

3 video-ideeën die je kunt maken:

 • Demonstreer een recept in minder dan een minuut
 • Deel keukenhacks
 • Host een kookuitdaging.

5. Reizen en avontuur

Niet iedereen reist, maar dat betekent niet dat mensen het niet leuk vinden om reisvideo’s en ervaringen van over de hele wereld te kijken. Deel je avonturen of lokale plekken om een go-to bron voor reisliefhebbers te worden.

3 video-ideeën die je kunt maken:

 • Deel verborgen juweeltjes in je stad
 • Creëer een serie reistips
 • Documenteer een dagtrip avontuur

Hoe vind je je Tiktok niche?

Er wordt elke seconde zoveel content de wereld ingestuurd dat het onmogelijk lijkt dat video’s niet snel verloren gaan. De beste manier om op te vallen is om je niche te verkleinen – focus op iets waar je goed in bent en goed kent. Iets waarin je een expert bent.

Door extra tijd te besteden aan het dieper ingaan op een specifiek onderwerp of stijl, kun je iets unieks maken. Het geeft je een merkidentiteit die gelijkgestemde kijkers aantrekt die waarschijnlijker blijven hangen en andere video’s bekijken. Dit verhoogt niet alleen je aantal volgers, maar leidt ook tot hogere betrokkenheidspercentages en betekenisvolle connecties met je publiek.

Hoe maak je geld op TikTok?

 1. Meld je aan voor het TikTok Creator Fund zodra je in aanmerking komt
 2. Werk samen met merken voor gesponsorde inhoud die past bij je niche
 3. Verken affiliate marketing door producten te promoten en commissies te verdienen
 4. Word een UGC-creator voor merken en gebruik TikTok om je portfolio te laten zien
 5. Gebruik de LIVE-geschenkenfunctie van TikTok door in realtime met kijkers te communiceren
 6. Leid volgers naar andere gemonetariseerde platforms of verkoop je producten/diensten

Hoe ontdek je wat het beste werkt?

Stop met nadenken over wat voor soort inhoud nu populair is; denk in plaats daarvan na over wat je graag doet. Waar ben je gepassioneerd over? Wat maakt je enthousiast?

Trends komen en gaan sneller dan de meeste mensen kunnen bijhouden, maar authenticiteit raakt nooit uit de mode. Het internet heeft het voor ons allemaal vrij gemakkelijk gemaakt om iemand te herkennen die gewoon op een golf rijdt zonder zich echt iets aan te trekken van wat ze posten. Als er één ding is dat we door de jaren heen hebben geleerd, is het dat mensen originaliteit waarderen.

Het experimenteren met verschillende soorten inhoud is altijd een goed idee bij het proberen uit te vogelen hoe jouw stem op TikTok gebruikt moet worden. De echt succesvolle makers vinden manieren om hun persoonlijkheden door te laten schijnen in allerlei verschillende soorten video’s.

En ten slotte: connecteer met mensen, niet met de cijfers!

Miljoenen volgers hebben betekent niet veel als niemand weet wie je bent of waarom ze in de eerste plaats op die volgknop hebben geklikt. Het verbinden met deze mensen zou hoog op je prioriteitenlijst moeten staan zodra ze je inbox beginnen te overstromen met reacties en DM’s.

Vind je unieke ruimte en bied de dingen aan waarvan je weet dat je publiek ervan houdt. Tegelijkertijd, vind manieren om je account te monetariseren en maak van TikTok een bijverdienste. Veel makers hebben al een manier gevonden om het te laten werken, door hun digitale producten, cursussen of influencers te verkopen en hun inkomsten te verhogen met UGC-video ads.

Photo Dreamstime.com

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.