Hoe zorg je goed voor jezelf in digitale tijden

Hoe zorg je goed voor jezelf in digitale tijden?

Geef toe, iedereen heeft weleens een egoboost nodig. Zeker als je moe bent na het werk, of het even wat minder gezellig is met je kids, kan je zelfbeeld wel een zetje gebruiken. De zomer staat voor de deur en de damesblaadjes sporen iedereen weer aan bikini ready te worden. Zelf vind ik dat een rotterm, want zijn we dat niet allemaal al? Ik zou graag willen dat alle mama’s zich goed zouden voelen over zichzelf, hun gezin én hun eigen lichaam. Dat laatste kan best eens wat moeilijker zijn na één of meerdere bevallingen. De campagne van Mothercare UK vind ik dan ook geweldig. De Britse fotografe Sophie Mayanne toont mama’s en hun baby in al hun pracht, met de extra kilo’s en de stretch marks. Die zelfliefde heeft mij echt geïnspireerd, en daarom geef ik ook graag wat van mijn tips mee, om je zelfbeeld op te krikken.

Hoe zorg je goed voor jezelf in digitale tijden?

Stop met jezelf te vergelijken met anderen

Als blogger kan dit best wel lastig zijn. Ik breng een belangrijk deel van mijn leven online door en daar word je constant gebombardeerd met beelden van perfecte gezinnetjes én perfecte lichamen. De lat om dit te evenaren kan daardoor soms wel erg hoog liggen en een enorme druk op jezelf geven. Maar laat je daardoor niet leiden; je hoeft niet de perfecte moeder te zijn en nee, al helemaal niet het perfecte lichaam te hebben.

Maar hoe raak je dan van dat idee af? Wat dacht je van een “digital detox”. Toevallig is dat ook de naam van het boek van Florence Pérès. Hierin heeft ze het over onze digitale verslaving waarvoor ze een detoxtraject aanbiedt voor “minder technostress” en meer controle over je digitale leven. Haar motto? Laat de digitale media voor jou werken en niet andersom! Dat vind ik dan ook een gouden tip; focus op lekker jezelf en je eigen gezinnetje en laat de rest lekker doen wat zij willen doen.

Houd van je eigen stijl

Weet waar je sterktes en je zwaktes liggen en omarm je persoonlijke stijl. Je lichaam is prachtig, dat kun je niet genoeg herhalen. Maar als je jezelf mooi aankleedt, dan gaat je zelfvertrouwen ook vaak omhoog. En dat hoef je niet alleen te doen. Wat dacht je van een personal shopper? Klinkt duur? Nou nee, bij Zalon wordt dit erg toegankelijk. Hun stylisten luisteren naar je, bouwen een persoonlijke band met je op en maken een box die helemaal op je persoonlijkheid is afgestemd. Zo stralen je kleren uit wie je bent. Dat is ook echte self love. Dat ik van het “boxenconcept” houd, dat weten jullie wel. Zo ontvang ik al regelmatig een JouwBox boordevol gezonde producten, die je innerlijk en je uiterlijk een boost geven zonder dat je naar de winkels hoeft. Want welke mama heeft het nou niet druk? Zo bespaar ik lekker tijd en kan ik zo nu en dan eens wat non-digitale me-time inplannen.

Bouw kleine handelingen in om aan je zelfvertrouwen te werken

Veranderingen beginnen altijd bij jezelf. Kijk eens goed om je heen: is het leven eigenlijk niet prachtig? Dat is de sleutel tot het beseffen wie je bent én wat je hebt. Train je gedachten om dankbaar te zijn, kijk in de spiegel en zeg hardop wat je leven mooi maakt. Een leuke en makkelijke tip is een polsbandje dragen; iedere keer wanneer je een negatieve gedachte krijgt of ergens over klaagt, verander je het bandje van pols. Zo sta je even stil bij die gedachte en kun je ze beter loslaten. Accepteer dan ook dat het leven en de toekomst onzeker zijn en focus op het positieve.

Maar bovenal, begin je dag met liefde, een knuffel of een kus, en niet met je smartphone!

Heb jij ook leuke selfcare tips? Deel ze dan gerust hieronder!

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.