Private Lease: welke auto kies jij?

Private lease: welke auto kies jij?

Steeds meer mensen die wel in een nieuwe auto willen rijden, maar liever niet in één keer een groot bedrag uitgeven, kiezen voor private lease. Bij privé auto leasen rijd je voor een vast bedrag per maand in een nieuwe auto, waarbij verzekering, belasting, onderhoud en reparaties zijn inbegrepen. Deze nieuwe auto kan een SUV zijn, of juist een compacte auto. In deze blog duiken we in de verschillende soorten private lease auto’s en helpen we je bepalen welke auto het beste bij jou past.

Compacte auto’s

Een compacte auto is ideaal als je in de stad woont en niet te veel ruimte nodig hebt. Het handige van deze auto’s is dat ze wendbaar zijn en over het algemeen zuinig. Ook kun je er gemakkelijk mee parkeren. Een voordeel wanneer je vaak in de stad parkeert of wanneer je geen eigen parkeerplaats tot je beschikking hebt. Compacte auto’s zijn perfect voor dagelijkse ritjes en korte afstanden.

Sedans en hatchbacks

Ben je op zoek naar iets groters dan een compacte auto, maar wil je toch stijl en comfort? Denk dan aan een sedan of een hatchback. Een sedan heeft meestal vier deuren en een aparte kofferbak. Hierbij zijn de kofferbak en het passagierscompartiment gescheiden. Bij een hatchback vormen het passagierscompartiment en de bagageruimte één gedeelde ruimte. Hierdoor hebben ze een iets compactere vorm dan sedans.

SUV’s en crossovers

Voor degenen die van een hogere zitpositie en meer ruimte houden, zijn SUV’s (Sport Utility Vehicles) en crossovers (kruising tussen een SUV en een normale personenauto) een goede keuze. Dit zijn robuuste auto’s die veel comfort bieden en vaak zijn uitgerust met de nieuwste technologieën.

MPV’s

MPV’s (Multi Purpose Vehicles) zijn grotere auto’s met vaak een hogere instap en veel ruimte binnenin. In sommige landen staan deze auto’s ook wel bekend als ‘minivan’ of ‘people carrier’. Veel MPV’s hebben schuifdeuren aan de zijkant en flexibele zitplaatsen. 

Elektrische en hybride voertuigen

Overweeg je milieuvriendelijker te gaan rijden? Elektrische of hybride auto’s (gebruiken zowel een verbrandingsmotor als een elektrische motor) zijn steeds populairder en er komen steeds meer modellen op de markt. Het grote voordeel van deze auto’s is dat ze minder CO2 uitstoten, zuinig zijn en dat je zelfs geld kunt besparen op brandstof en belastingen.

Welke auto past bij jou?

Nu je weet welke autosoorten er zijn bij het particulier leasen van een auto kun je nagaan welke autosoort het beste bij jou past. Hierbij zijn drie dingen belangrijk om te overwegen: het soort ritten dat je maakt, het aantal personen dat je vervoert en je budget. Rijd je voornamelijk korte afstanden in de stad of maak je regelmatig lange ritten? Heb je een gezin of reis je meestal alleen? En hoe groot is je portemonnee? Ga na wat voor jou hierin belangrijk is en prioriteit heeft en kies voor een auto die past bij jouw levensstijl, behoeftes en financiële mogelijkheden.

Image by jcomp on Freepik

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.