Bespaartips! Geld besparen op aankopen en leningen

Bespaartips! Geld besparen op aankopen en leningen

De beste manier van besparen is natuurlijk niets uitgeven. Maar helemaal niets uitgeven is natuurlijk geen optie. We hebben nu eenmaal zo nu en dan ons geld nodig voor bepaalde aankopen. Duurzame gebruiksgoederen, zoals een wasmachine of koelkast, hebben niet het eeuwige leven. Hier een aantal bespaartips op je aankopen en leningen.

Bespaartips! Geld besparen op aankopen en leningen

Lenen goedkoper dan afbetalen

Moet je rondkomen van minimale middelen, informeer dan eens bij je eigen gemeente naar een uitkering die speciaal hiervoor is bedoeld. Afhankelijk van je exacte inkomen kunnen minima namelijk gebruik maken van speciale leningen die bedoeld zijn om dit soort onvoorziene uitgaven te kunnen dekken.

Ligt je inkomen te hoog om voor de hierboven genoemde regeling in aanmerking te kunnen komen? Geen nood, er is nog niets verloren! Er zijn immers meer wegen die naar Rome lopen. Toch is het goed om de juiste weg te kiezen, want dat kan je veel geld besparen. Winkels bieden je soms een betalingsregeling aan. Het zogenoemde kopen op afbetaling zijn echter in vele gevallen dure leningen. Het lijkt handig om je betaling te kunnen uitsmeren over een langere periode, maar als je alles bij elkaar optelt, blijkt dat je veel duurder uit bent. Dat komt omdat de rente die voor dergelijke vormen van kredietverstrekking gelden, vaak tamelijk hoog zijn. Want kopen op afbetalen is in feite niets minder dan geld lenen.

En geld lenen kost geld. In dit geval veel geld. Meer dan nodig is. Sluit je zelf een persoonlijke lening af bij een kredietverstrekker met een gunstig rentetarief, dan kun je de rekening van de winkelier direct voldoen en heb je alleen nog maar te maken met het aflossen van die lage rente.

Lopende leningen oversluiten

Heb je al een lening ergens lopen, dan is het zinvol om te bekijken of het rentetarief daarvan eens kritisch onder de loep te nemen. Als je die oude lening boetevrij direct kunt aflossen, dient zich een interessante optie aan. Veel mensen kiezen voor lening(en) oversluiten naar een lening met lagere rente omdat ze dit direct in de maandlasten scheelt. Zelfs als je een boete moet betalen voor de vervroegde aflossing, kan het nog steeds lucratief zijn. Een kwestie van uitrekenen wat je totaal kwijt bent aan het aflossen en hoeveel geld je bespaart doordat de maandlasten een stuk lager uitvallen. Een extra bijkomend voordeel voor mensen met meerdere lopende leningen is dat je de leningenportefeuille een stuk overzichtelijker maakt.

Lees ook: Beleggen met kleine bedragen, het kan!

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: