Waarom een aansprakelijkheidsverzekering met kinderen geen overbodige luxe is

Het is wellicht een onderwerp waar je niet zo over nadenkt. Tot het moment komt dat er iets gebeurt en je voor de schade die is ontstaan op moet draaien. Ik ben daar zelf ook eigenlijk iets te laat achter gekomen…

Waarom een aansprakelijkheidsverzekering met kinderen geen overbodige luxe is
Foto Shutterstock door Cookie Studio

Mijn jongste was van het begin af aan eigenlijk al een beetje een onhandige type. Heel anders dan haar grotere zus. Die knoeide al nauwelijks met haar drinken of toetje. Maar met nummer 2 was dat wel anders. Al van kleins af aan stootte zij iets om, liet wat vallen of liep ergens tegen aan. Eigenlijk had ik toen al actie moeten ondernemen en een goede aansprakelijkheidsverzekering moeten afsluiten. Er sneuvelde namelijk weleens een beker, telefoonschermpje of een bloempot, maar buiten een waarschuwing en een diepe zucht, deden we er verder niets mee.

En toen viel de limonade over de laptop van mijn zus

Natuurlijk lieten we haar lekker veel uitrazen buiten, zodat ze haar energie daar een beetje kwijt kon. Maar er zijn altijd dagen of gelegenheden waarop dat niet altijd kan. Zo ook laatst toen we op verjaardagsvisite waren bij mijn zus. Het huis was vol visite en spelende kinderen. Om een beetje rust in de tent te houden, had mijn zus de kinderen achter de laptop gezet met een filmpje.

Waarom een aansprakelijkheidsverzekering met kinderen geen overbodige luxe is
Foto shutterstock door mikeledray

Deze rust was maar van korte duur, want al snel hoorde we een harde gil! Hoe het precies gebeurde weet niemand, maar mijn dochter had haar glas limonade over de laptop laten gemorst. Ondanks verwoede pogingen om de hem te redden, bleek dit het einde van de laptop te zijn.

Natuurlijk was mijn zus niet al te boos, maar toch wil je zo’n situatie netjes afhandelen. Omdat een nieuwe laptop al snel een paar honderd euro kost, besloten we om het met onze verzekeringsagent te bespreken. Hij bleek gelukkig wel een vooruitziende blik te hebben en had na de geboorte van onze kinderen al de aansprakelijkheidsverzekering van FBTO toegevoegd aan ons pakket. Met een paar mailtjes heen en weer was de schade zo opgelost en had mijn zus weer een laptop.

Lees ook: Komt wel goed Schatje!

Zorg voor een goede aansprakelijkheidsverzekering

Mocht je kind per ongeluk schade veroorzaken zoals mijn jongste dat bij mijn zus heeft gedaan, dan is het goed om daar voor verzekerd te zijn. Je moet wel even goed naar de voorwaarden kijken. Het is ook belangrijk dat als er iets gebeurt, om even uit te zoeken tot welk bedrag aan schade je vergoed krijgt en hoeveel je eigen risico is. Als het nodig is kun je dit bedrag altijd nog verhogen. Dit merk je dan wel direct aan de verzekeringspremie die daarmee ook omhoog gaat. Nu heb ik misschien een wat onhandige dochter, maar er zijn natuurlijk nog tal van andere voorbeelden te noemen waarbij kinderen per ongeluk schade kunnen veroorzaken. Een goede verzekering hiervoor is daarom nooit een overbodige luxe.


De uitgelichte afbeelding is van Shutterstock

Spread the love

9 thoughts on “Waarom een aansprakelijkheidsverzekering met kinderen geen overbodige luxe is

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.