Tips & Tricks voor de Nintendo Switch; Ouderlijk toezicht en TETRIS 99

Tips & Tricks voor de Nintendo Switch; ouderlijk toezicht en TETRIS 99

We hebben erg lang een huishouden gehad zonder spelcomputer voor de kinderen. Spelletjes speelde ze met name op de telefoon, tablet of gewoon aan tafel. Maar toen de Nintendo Switch op de markt kwam, zijn we toch overstag gegaan, tot grote blijdschap van de meiden 🙂 Maar net als met de andere schermpjes wil ik het spelen op de Nintendo toch ook een beetje beperken. Met het ouderlijk toezicht is dat nu mogelijk. Voor mijzelf ook wel goed, want de verslavende game TETRIS is – in een nieuw jasje – nu ook gratis te downloaden.

Tips & Tricks voor de Nintendo Switch; Ouderlijk toezicht en TETRIS 99

Als het aan de meiden zou liggen, zouden ze de hele dag wel met de Nintendo Switch willen spelen. En ook al kunnen ze heel lief samen spelen erop, probeer ik de schermtijd wat te beperken. Dit gaat meestal met veel gemopper en protest. Maar gelukkig is dat nu voorbij.

Ouderlijk toezicht

Nintendo Ouderlijk toezicht

Recent hoorde ik dat er een gratis Nintendo-app bestaat voor Ouderlijk toezicht voor smartphones en tablets. Deze kun je vervolgens aan je Nintendo Switch koppelen. Maar als je geen smartphone of tablet hebt, kun je bepaalde beperkingen ook rechtstreeks op de Nintendo Switch instellen.

Met deze app kun je gemakkelijk zien welke games je kinderen spelen en hoelang. Maar ook kun je een tijdslimiet instellen om te bepalen hoe lang je kinderen mogen spelen. Zodra het afgesproken limiet is bereikt, geeft de Nintendo Switch een melding dat de tijd op is. Met de app kun je ook gemakkelijk zien of je kinderen zich aan de afgesproken tijd houden of niet. In de instellingen kun je er met de functie ‘Onderbreken’ voor zorgen dat de game automatisch wordt afgesloten zodra je kind de tijdslimiet heeft bereikt.

Verrassend genoeg werd de tijdslimiet zonder mopperen aanvaard. Aan het begin van de afgelopen vakantie, downloade ik de app. Elke dag kregen ze een uur om op de Nintendo Switch te spelen. Wanneer mochten ze wel zelf bepalen. Wat gebeurde er? In plaats van dat ik scheidsrechter moest spelen, werd de Nintendo Switch zonder klagen na een uur teruggezet in de houder. Er werd niet gezeurd om meer tijd of gingen ze mopperend in een hoekje zitten. Nee, de limiet werd geaccepteerd en ze gingen daarna lekker kleuren of knutselen. Wat een uitkomst en aanrader!

TETRIS® 99

Gelukkig kun je als de kinderen in bed liggen het tijdslimiet via de app gewoon weer opheffen 🙂 Zo kon ik ’s avonds weer even terug naar mijn jeugd en een potje TETRIS spelen op de Nintendo Switch.

TETRIS® 99 werd onthuld tijdens een Nintendo Direct-uitzending op 13 februari, en is nu beschikbaar als nieuwste deel in de iconische puzzelfranchise. Het spelletje is wel een beetje aangepast, want nu speel je online tegen 99 andere spelers, totdat er nog maar eentje over is. Nintendo Switch Online-leden kunnen deze game gratis downloaden om te zien hoe goed ze nu écht in Tetris zijn. Hier kun je ook nog wat TIPS lezen over hoe je een kei wordt in dit spelletje.

Het spelen tegen 99 andere spelers past helemaal in het concept van de Nintendo Switch. Je speelt namelijk niet alleen, maar gezellig samen. Al moet ik ook wel eerlijk bekennen dat ik lang niet zo goed ben als de rest en het toch liever ook solo zou willen kunnen spelen.

Andere blogs die je wellicht interessant vindt:

Yoshi’s Crafted World

Ik heb ook nog een leuke andere tip! Op 29 maart 2019 zal het spel Yoshi’s Crafted World door Nintendo worden uitgebracht. In de Nintendo eShop is er nu al een demo te downloaden. We hebben dat natuurlijk al gedaan en het spel is zeker door mijn 6-jarig goedgekeurd. De dagen worden door haar al afgeteld totdat het hele spel beschikbaar is

Samenwerking
Spread the love

8 thoughts on “Tips & Tricks voor de Nintendo Switch; ouderlijk toezicht en TETRIS 99

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.