Vakantie tip | 3x tekenboeken die mijn kinderen inspireren in hun creativiteit

Als het even kan zijn mijn meiden het liefste aan het tekenen en kleuren. Hun creativiteit kan zo zijn vrije gang gaan. Of het nu een leeg blaadje is, een tekenboek of een kleurplaat van het Internet, ze kunnen zich zo uren vermaken. Vandaar ook dat ze geen genoeg kunnen krijgen van leuke teken- en kleurboeken. De afgelopen weken kwamen er weer een paar binnen, die allemaal weer op verschillende manieren mijn kinderen inspireerden. En natuurlijk mag ik ook een paar leuke tekenboeken weggeven voor kinderen met een hoop tekenfantasie.

Kleuren is voor alle leeftijden

Als het maar even kan worden er hier in huis de stiften en tekenspullen te voorschijn gehaald. Bij het opruimen van de kamer van mijn jongste dochter bleven we ook maar kleurboeken en etuis vol met stiften en potloden vinden. Zoals ik een tassen- en schoenenverslaving heb, heeft zij dat met tekenspullen. Nou kan ik mij ergere dingen voorstellen, dus ik laat haar lekker zoveel mogelijk tekenen en kleuren.

CreaChick Kleurboek

Naast dat ze tekenen zelf heel leuk vindt, kijkt mijn dochter ook graag naar de YouTubefilmpjes van CreaChick. Deze blogger laat zien wat ze allemaal kan tekenen en gebruikt daarbij vaak het programma ProCreat. Je kunt je dus wel voorstellen hoe blij zij (en haar zus) waren toen ook zij dit programma kregen voor op de iPad. Nu kunnen ze naast het tekenen op papier ook al hun creativiteit hier op kwijt. En daarmee verrassen ze mij ook vaak. Zo heeft mijn oudste zelf een stripverhaal gemaakt voor haar tekenles en kreeg daarvoor een dikke 8!

Maar naast het tekenen op de iPad, heeft CreaChick nu ook zelf een kleurboek gemaakt met daarin 30 van haar tekeningen. Je begrijpt dus dat dit kleurboek meteen bovenaan het verlanglijstje van mijn dochter stond! Alle kleurplaten zijn in de herkenbare vrolijke stijl van CreaChick en bieden vele uren kleurplezier. Het boek heeft mooi dik papier met een perforatielijn. Zo kunnen de tekeningen na afloop mooi ingelijst worden voor op haar kamer!

Deze foto plaatste ik op Instagram van toen weer op een ochtend zij zo lekker aan het kleuren was in het CreaChick kleurboek. Uiteraard tagde ik ook CreaChick in de post en die was zo lief om de foto te reposten. Je had het gezicht van mijn dochter moeten zien, toen ik het haar liet zien. Als een echte fan glimlachte ze van oor tot oor en heeft het er nog steeds over. 🙂

Kleurboeken Harry Potterstijl

Maar ook mijn oudste dochter kan ik nog steeds blij maken met een mooi kleurboek. Natuurlijk niet meer met een kleurboek voor kinderen, want daar wordt ze nu wel een beetje te oud voor. Maar toen ik haar deze kleurboeken voor volwassenen liet zien van Harry Potter was ze meteen enthousiast. Harry Potter is namelijk helemaal haar ding nu. Zelfs haar kamer verandert langzaam helemaal in een Harry Potterstijl.

De kleurboeken Harry Potter magische plekken en personages en Harry Potter wonderlijke wezens 2 zijn echt prachtige kleurboeken voor volwassenen en elke Harry Potterfan. Ze staan vol met prachtige kunstwerken uit de beroemde films van Warner Bros. Nu kun je zelf de levendige decors en geliefde karakters uit de wereld van J.K. Rowling inkleuren. Ontdek de vele plekken en personages in de Harry Potterfilms; van het betoverde plafond van de Grote Zaal in Zweinstein, tot de opzichtige tonen in de woonkamer van de Duffelingen. Achterin deze luxe kleurboeken vind je ook mooie fullcolour foto’s van de rekwisieten en stills uit de films om je te inspireren bij het kleuren.

Creatief tekenen voor jongens en voor meisjes

Nu kun je tekenen op de iPad of je helemaal uitleven op een mooie kleurplaat, maar tekenen met je fantasie is ook een mooie manier van creatief bezig zijn. Uitgeverij Deltas bracht daarom de boeken Creatief tekenen voor jongens en Creatief tekenen voor meisjes uit. In deze boeken vind je deels getekende tekeningen en met daarbij aan jou de vraag of je fantasie te gebruiken en de tekening af te maken.

Zo krijg je tekenopdrachten zoals ontwerp een cool gadget of bedenk wat er diep in de grot verborgen zit. Verzin een lekkere én een walgelijke pizza, of maak het doelpunt van je dromen en geef de spion een vermomming. Deze opdrachten vind je natuurlijk in het boek voor de jongens. De meiden worden uitgedaagd om een luxueus aquarium te vullen, hun handen te versieren met henna, of een dikke boterham te maken vol lekkers. Maar ook teken een bruidsjurk en bedenk waarin de kikker zal veranderen als hij gekust wordt. Heel leuke tekenboeken dus om lekker je fantasie de vrije loop te laten gaan en lekker gek doen.

Win de Tekenboeken Creatief tekenen voor jongens of voor meisjes is gesloten

Met dank aan Deltas mag ik een exemplaar van de tekenboeken Creatief tekenen voor Jongens en Creatief tekenen voor Meisjes verloten. De winaars zijn

  • De winnaar zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
  • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Doe ook mee met een van de andere winacties op Mama’s Liefste

Schrik niet! Deze blog kwam tot stand door middel van een samenwerking en bevat affiliatie linkjes. Deze linkjes brengen je naar de webwinkel voor meer informatie over dit product en de mogelijkheid het te kopen. Door hierop te klikken steun je Mama’s Liefste. Wil je er meer over weten, kijk dan op Steun Mama’s Liefste – Affiliate.

Spread the love

62 thoughts on “Vakantie tip | 3x tekenboeken die mijn kinderen inspireren in hun creativiteit

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.