3 tips voor een botanische badkamer in een handomdraai

3 tips voor een botanische badkamer in een handomdraai

Tegenwoordig kun je er bijna niet meer omheen; de botanische inrichting. Een stijl waarbij groene accenten en planten centraal staan in je interieur. Het is dan ook een leuk idee om deze stijl door te voeren naar je badkamer. Dit kan al vrij simpel en zonder grote verbouwingen. In een handomdraai verander jij je badkamer om tot een groene, rustgevende oase. Ik geef je 3 tips om dit te verwezenlijken.

3 tips voor een botanische badkamer in een handomdraai

Het idee om je badkamer aan te kleden met een botanisch interieur is helemaal niet gek. In je badkamer wil je graag even een ontspanningsmomentje om de dag mee te beginnen of juist mee af te sluiten. Een botanische badkamer werkt extra rustgevend waardoor je ook beter zal functioneren in het dagelijkse leven. Ik geef je graag wat handige tips, zodat je ook zo’n botanische badkamer kunt creëren.

1. Groene planten

Als je aan een botanische badkamer denkt, denk je aan veel groene planten. Eigenlijk maakt het niet uit of je een grote of kleine badkamer hebt, voor planten is er altijd wel plek. Denk bijvoorbeeld aan planten die op verschillende niveaus worden geplaatst. Als je badkamer niet te groot is, dan is het niet zo handig om te kiezen voor een grote pot met planten op de vloer. Wat kleinere plantjes passen wel in de vensterbank, aan de douchewand of op je badkamerkast.

Botanische badkamer - Shutterstock Door Photographee.eu

Een andere manier is om te kiezen voor hangplanten. Deze kun je aan het plafond hangen, maar je kan ze ook goed kwijt boven op een kast. Het naar beneden sluieren van bladgroen geeft je badkamer al snel dat botanische gevoel. Let bij het aankopen van je planten er wel goed op dat ze het ook goed blijven doen in de badkamer. Het is er vaak net wat donkerder en vochtiger dan in de andere kamers van je huis. Zo is bijvoorbeeld de Calathea is zeer geschikt voor badkamers omdat ze in de natuur gewend zijn te groeien onder de schaduw van grotere planten en bomen.

2. Het meubilair en accessoires

Natuurlijk kun je alles vervangen in je badkamer om hem om te toveren in een botanische badkamer. Maar soms kun je met het aanpassen van een paar kleine elementen de sfeer in je badkamer al helemaal omgooien. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een mooi designradiator. Kies dan liever niet voor een strakke witte radiator, maar juist voor een groene of eentje in een donkere kleur. Natuurlijk kun je je oude radiator ook altijd mooi wegwerken achter een koof van bamboehout. En mocht je een bad hebben, kun je daar ook zo’n koof omheen bouwen. Hiervoor moet je wel een beetje handig zijn, maar het is een stuk goedkoper en sneller dan je hele bad vernieuwen.

Botanische badkamer - Shutterstock Door New Africa

Let op bij het lijmen van hout dat er een watervaste lijm gebruikt wordt. Dit geldt ook voor plaatmateriaal wanneer dat gebruikt wordt. Je zult niet willen dat de boel binnen korte tijd weer loslaat of helemaal bol trekt.

Voor je accessoires kun je kiezen voor natuurlijke tinten, zoals mooie houtsoorten. In veel badkamerwinkels zijn deze accessoires voor een botanische badkamer volop te vinden en is er keuze genoeg. Kies voor een mooie spiegel met houten rand of voor een rieten prullenmandje.

De muur en vloer een groen kleurtje geven

Mocht je badkamer niet helemaal betegeld zijn, dan kun je één van de muren een mooi groen kleurtje geven. Heb je alleen maar tegels, dan kun je deze verven met tegelverf. Een makkelijkere en sneller manier is om op zoek te gaan naar muur- of tegelstickers. Tegelstickers plak je eenvoudig over je bestaande tegels heen, om zo een botanische badkamer te creëren. Deze stickers zijn verkrijgbaar in verschillende patronen, plaatjes en in verschillende afmetingen.  

Botanische badkamer - Shutterstock door ImageFlow

Voor op de vloer kun je kiezen voor badkamermatjes in natuurlijke kleuren. Maar denk ook bijvoorbeeld aan rieten en bamboematten.

Zo jij een botanische badkamer willen?

Spread the love

One thought on “3 tips voor een botanische badkamer in een handomdraai

  • Wij willen onze badkamer ook renoveren. Naast het opknappen van onze meubels willen we ook graag andere verwarming plaatsen. We denken na over een sunshower. Het lijkt mij heerlijk om infrarood warmte in onze douche te hebben.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.