telefoon vergeten

10 dingen die je niet kunt doen als je je telefoon vergeten bent

Gisteravond had ik nog een afspraak buiten de deur en moest daarvoor een halfuurtje reizen met het openbaar vervoer. Plots realiseerde ik mij dat ik mijn telefoon thuis had laten liggen. Omdat ik mijn trein wilde halen, kon ik helaas niet meer terug naar huis om hem op te gaan halen. Zo werd mijn 30 minuten met het openbaar vervoer opeens een digitale detox en realiseerde ik mij hoeveel en hoe vaak ik mijn telefoon raadpleeg. Vandaag daarom de 15 dingen die ik opeens niet meer kan als ik mijn telefoon vergeten ben.

telefoon vergeten

1. Reis App

Het gemis van mijn telefoon begint al meteen bij het binnenkomen in het station; hoe laat gaat mijn trein en vanaf welk perron? Ik check altijd Google Maps om te zien waar ik moet zijn en waar. Gelukkig ben ik oud genoeg dat ik ook wel gereisd heb, voor het mobiele tijdperk. Hierdoor weet ik hoe de gele borden van de NS werken en natuurlijk helpen de borden bij het spoor ook. Mijn trein had ik dan ook zo gevonden.
Maar niet alleen gebruik ik mijn telefoon om het spoorboekje te checken, ook gebruik ik het om de weg te vinden. Gelukkig was ik al vaker geweest en wist ik nog wel ongeveer hoe ik moest lopen vanaf het station. Maar toch was ik even niet meer zeker op welk nummer ze woonde. Normaal had ik dat dus ook snel even gecheckt op mijn telefoon.

2. Bellen

Ik hou helemaal niet van bellende mensen in de trein en ik probeer dat zelf dan ook niet te doen Toch was mijn eerste reactie, toen ik ontdekte dat ik mijn telefoon vergeten was, om even thuis te laten weten dat ik niet bereikbaar was. Echt iets van deze tijd; laten weten dat je even niet bereikbaar bent. Eigenlijk helemaal niet nodig, maar toch voelde ik mij daardoor minder veilig. Normaal bel ik namelijk wel even naar huis als ik weer op de terugweg ben, zodat mijn vriend weet dat hij me binnen een halfuurtje weer thuis kan verwachten.
Maar niet alleen even bellen naar huis stond om op mijn to-do-lijstje. Ook had ik bedacht dat ik mooi mijn vader even zou kunnen bellen als ik moest wachten op mijn overstap. Hij was die ochtend door zijn rug gegaan en ik had bedacht dat ik even zou bellen om te horen hoe het ging.

bellen in de trein

3. WhatsAppen

En, zoals je kunt verwachten ls je met het openbaar vervoer reist, had ik vertraging. Even een appje sturen. dat ik later zou komen, ging niet. Maar net als even mijn vader bellen, had ik ook een aantal Whatsapp-lijntjes openstaan, waarop ik had bedacht op in de trein even op te reageren. Zo worden er plannen gemaakt voor ons jaarlijkse Ibiza-vriendinnen-weekendje, moest ik nog even wat moeders appen om de speel-dates voor morgen te bevestigen en had ik in een WhatsApp groep nog 79 ongelezen berichten staan.

4. E-mailen 

Net als een het reageren op mijn WhatsApp, had ik ook nog een paar mailtjes openstaan, waarop ik had willen reageren. Een ritje met de trein is het moment om ook even mijn mailbox te checken en op te schonen.

5. Social Media

En tja, wie doet dit niet, naast het whatsappen en emaillen, is het ook een goed moment om al je tijdlijnen even door te scrollen en hier en daar wat likes en reacties achter te laten. Als blogger deel ik mijn laatste blog ook in verschillende Facebookgroepen en ook dat had ik gepland om even te doen als ik in de trein zou zitten.

   Instagram

6. Blog schrijven / lijstjes maken

Helaas was het vandaag niet gelukt om al iets op papier te zetten voor mijn blog van morgen. Vaak als ik in de trein of auto zit en wat tijd heb, maak ik mijn eerste aantekeningen, zodat ik thuis het alleen nog maar hoef uit te werken. Ook vind ik het altijd een goed moment om even mijn to-do lijstje te updaten en mijn boodschappen voor morgen in mijn Appie App te zetten. Gelukkig had ik een pen en een schriftje bij me en kon ik zo mijn aantekeningen maken 😉

7. Foto maken

Omdat ik nu zonder telefoon in de trein zat, kon ik eens goed om mij heen kijken in de coupe. Uiteraard zat bijna iedereen wel te kijken op het schermpje van zijn smartphone of notebook. De enkeling die dat niet deed, keek aan de binnenkant van zijn ogen. Graag had ik dat aan jullie willen laten zien, ter illustratie van deze blog, maar helaas kon ik er natuurlijk geen foto van maken.

8. Saldo checken

Omdat ik nu dus niet op mijn schermpje keek, keek ik naar buiten. Daar zag ik de reclameborden voorbij komen; €1 voor een retourtje Londen met 8.000 Airmails. Klinkt aantrekkelijk, maar hoeveel airmails heb ik eigenlijk? Vaak zijn dit soort impulse gedachten een reden om mijn telefoon te pakken; even snel mijn saldo’s checken. Of er schiet mij iets te binnen wat ik snel even wel opzoeken, ook wel een google-momentje genoemd.

9. Spelletje doen

Ik beken! Als ik even een momentje voor mezelf heb, dan speel ik graag een spelletje op mijn telefoon. Meestal is dit Cookie Jam, een soort Candy Crush. Heerlijk ontspannen

10. Krant lezen

Gelukkig lag er een verdwaalde Metro in de trien en bladerde ik deze rustig door. Maar ook dat is iets wat ik eigenlijk net zo lief doe op mijn telefoon. Eigenlijk is er in al die jaren niet zoveel veranderd in de trein 😉

krant lezen in de trein

Wat doe jij op je telefoon als je met het openbaar vervoer reist?

Foto’s (noodgedwongen) via Shutterstock

Spread the love

16 thoughts on “10 dingen die je niet kunt doen als je je telefoon vergeten bent

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.