Kids | Verlanglijstje en genomineerd speelgoed 2016

VerlanglijstjeHalf september vielen het eerste speelgoedboek op de mat. Net als vroeger doken de meiden er boven op, om met een dikke stift aan te geven wat ze dit jaar graag in hun schoen of in de zak van Sinterklaas. Wat dat betreft is er niets veranderd.

Speelboek als verlanglijstje

Intertoys deed recent een verlanglijstjesonderzoek onder ruim 500 kinderen. Het speelboek bleek onverminderd populair. Ondanks alle moderne communicatiemiddelen is de papieren catalogus nog veruit de meest belangrijke oriëntatiebron om een cadeaulijst samen te stellen. Eentje die voor spannende momenten bij de brievenbus zorgt. Ook qua verwachtingen van de kinderen is het naslagwerk er eentje om bij te houden. Want maar liefst 80% van de kinderen verwacht wel te krijgen wat er in omcirkeld wordt.42_home_nieuwefolder_nl

Kinderen tussen de 6 en 12 jaar kunnen niet wachten totdat ze hun keuzes kunnen aanstrepen. Niet digitaal, maar nostalgisch in print. Onderzoek, uitgevoerd door Panelwizard in opdracht van Nederlands grootste speelgoedketen Intertoys, toont aan dat bijna 70 procent van de ondervraagde kinderen zich vooraf al verheugt op het moment dat het nieuwe speelboek op de mat valt. Acht op de tien kinderen geeft bovendien aan het boek te gebruiken als leidraad voor het verlanglijstje. Doen ze dat dan helemaal niet online? Natuurlijk ook. Maar uit het onderzoek blijkt dat slechts 13 procent van de kinderen andere bronnen prefereert boven het vertrouwde – en dus nog steeds favoriete – speelboek. Dit jaar kunnen de kinderen kiezen uit maar liefst 1250 van de leukste speelgoeditems.

istock_84401853_medium-340x290

Trends: Virtual Reality, drones, robots en… nostalgie!

Niets is zo afwisselend als de gemiddelde verlanglijst en elk jaar staan de grote nieuwe trends centraal. Intertoys helpt met het speelboek mee te gaan in de tijd, het meest trendy speelgoed heeft een belangrijke plaats in het speelboek van dit jaar. Zo zien we meer Virtual Reality speelgoed, onder andere Sony komt met een VR-bril voor bij de Playstation. Ook drones zullen een ‘vlucht’ nemen en we zien meer robots, zoals een aapje van Zoomer die windjes laat en commando’s opvolgt en Hatchimals, een soort vogeltje dat lijkt op de Furby en Tamagotchi van vroeger, dat zichzelf uit zijn ei tikt als ze goed wordt verzorgd. Naast deze high-tech toys speelt de nostalgie weer op. Bordspellen zijn weer helemaal terug van weggeweest en ook de Trolls, die beestjes met gek piekhaar in felle kleuren, maken weer een terugkomst.

Speelgoed van het jaar

Een andere graadmeter voor de nieuwste trends op het gebied van speelgoed zijn de nominaties van het speelgoed van het jaar. Omdat het aanbod groot is, is het lastig te bepalen voor welke leeftijd wel speelgoed het meest geschikt is. Een vakjury kiest ieder jaar in meerdere leeftijdscategorieën vier of vijf artikelen. De vakjury bestaat uit een vertegenwoordiging uit verschillende disciplines: journalisten, inkopers en speelgoeddeskundigen. Natuurlijk houden zij rekening met de criteria, zoals is het geschikt voor de leeftijd? Sluit het aan bij de interesse van de persoon waarvoor het wordt gekocht? Gaat het niet gauw stuk? Is het na een keer spelen nog steeds leuk? Hoe zit het met de prijs/kwaliteitverhouding? De artikelen die door de vakjury worden gekozen krijgen allemaal het logo: “Genomineerd Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2016”.

Speelgoed wordt gekozen in de leeftijdscategorieën:logo

0 t/m 3 jaar
4 en 5 jaar
6 en 7 jaar
8 en 9 jaar
10 en 11 jaar
12 plus spellen

Uiteindelijk bepaalt de consument

Alle door de vakjury gekozen artikelen zijn vanaf medio augustus te bewonderen op de website. In alle speelgoedwinkels in Nederland liggen flyers die oproepen tot deelname. Tot en met 6 november 2016 kan iedereen in Nederland stemmen op het speelgoed van zijn of haar keuze.

Review door Mama’s Liefste (leeftijdscategorie 0 t/m 3 jaar)

2 van de genomineerde speelgoed stonden ook op het verjaardagsverlanglijstje van Kleine Zus; Nijntje dansende blokjes en Woezel & Pip lopend en pratend Pip. Beide speelgoed zijn hier in huis erg goed in de smaak gevallen, dus en korte review en wellicht een leuke tip voor de komend december maanden.

Nijntje dansende blokjes

Nijntje Dansende BlikjesBij dit leuke Nijntje spelletje draait het om snelheid en om het herkennen van de Nijntje afbeeldingen. Als de blokjes stoppen met dansen, pak dan de paartjes! Hoe snel ben jij? nijntje dansende blokjes’ kan op vier verschillende niveaus worden gespeeld, afhankelijk van de vaardigheden van het kind. Het spel kan ook op twee manieren worden gespeeld: alleen met de blokjes, of met blokjes èn kaartjes. Degene, die de meeste blokjes heeft gepakt, wint het spel! Geschikt voor 2 – 4 spelers

Wat vonden wij?

Dit spel is uniek door zijn simpelheid, waarbij de tekeningen van Dick Bruna natuurlijk uitstekend passen. Wij spelen met meeste de variant met de kaartjes Dit omdat het voor alle spelers beter te doen is om 1 plaatje te herkennen en te pakken, voordat de schaal weer gaat trillen. Het spel is genomineerd in de leeftijdsgroep 0-3 jaar, maar Kleine Zus van 4 jaar vindt het nog knap lastig. Grote Zus van 8 daarentegen vindt het superleuk en ikzelf ook. Het maken van paren heeft een soort verslavende werking, waardoor is blijft spelen. Zeer leuk dus, maar wel voor een oudere doelgroep.

Interactieve pipInteractieve Woezel & Pip

Je eigen interactieve Pip met geluid, een unieke speelervaring! Nu kun je écht spelen met jouw favoriete vriendje uit de Tovertuin. Als je in je handjes klapt gaat ze blaffen en als je haar aait moet ze een beetje lachen, dat kietelt! Ze kan zelfs lopen en met haar staartje kwispelen. Speel, loop, lach, blaf en zing je met Pip mee?

Wat vonden wij?

Een grote hit! Vanaf het moment dat Pip uit haar hokje werd gehaald, is ze een zeer geliefd nieuw huisdier geworden. Ze blaft, gromt, lacht en zingt. Ook loopt ze door de kamer, gezellig kwispelend met haar staartje. Helaas kunnen de kinderen nog niet hard genoeg in hun handen klappen om Pip te laten bewegen. Maar een aai op haar hoofd of hard stampen op de grond doet het ook. Alle vriendjes en vriendinnetjes die op de verjaardag kwamen vonden Pip geweldig. Pas dus wel in de leeftijdscategorie 0 t/m 3 jaar, maar zeker ook voor de ouder Woezel en Pip fans.

Zijn bij jullie de verlanglijstjes al gemaakt?

Spread the love

4 thoughts on “Kids | Verlanglijstje en genomineerd speelgoed 2016

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.