We Baby bears beren

We Baby Bears winactie | 8 leuke feitjes over beren

De cartoonserie We Baby Bears is terug met nieuwe afleveringen op Cartoon Network! Deze grappige, avontuurlijke serie gaat over drie kleine beren die de wereld ontdekken en allerlei leuke avonturen beleven. En wat kunnen wij nou van beren leren? Wij hebben hier 8 feitjes voor je wat wij van beren hebben geleerd.

1. Beren zijn echte slaapkoppen

Tijdens hun winterslaap kunnen ze soms wel 6 maanden lang slapen. In deze periode vertragen ze dan ook de stofwisseling waardoor ze hun energie kunnen besparen voor wanneer ze weer uit hun winterslaap komen om weer verder te reizen.

2. Beregoede neus

Wist je dat beren een uitstekende neus hebben waardoor ze hun favoriete voedsel, zoals bessen, noten en zelfs vis en vlees, van mijlenver kunnen ruiken en ze graag naar rivieren en meren zwemmen om te genieten van hun heerlijke maaltijd?

3. Als je van beren leren kan

Beren zijn namelijk erg slim en kunnen gemakkelijk dingen leren. Met zo’n goed geheugen kunnen ze makkelijker onthouden waar ze hun eten hebben gevonden om later weer terug te gaan voor meer. In feite hebben wetenschappers zelfs ontdekt dat beren eenvoudige wiskundige problemen kunnen oplossen.

4. Gevaarlijk

Beren zijn vaak in tekenfilms te zien en worden daar vaak afgebeeld als vriendelijke en grappige dieren. Maar pas op, in het echt kunnen beren gevaarlijk zijn en moet je altijd voorzichtig zijn als je ze tegenkomt!

5. Beresterk

Beren zijn erg sterk en kunnen dingen tillen die soms meer dan 4 keer hun eigen gewicht wegen. Ook zijn ze behoorlijk behendig en kunnen ze een topsnelheid rennen van 65 km per uur!

6. Stinken als een beer

Grizzly beren, één van de beersoorten, wil het liefst zo vies mogelijk ruiken. Dit doet hij namelijk omdat hij zijn eigen geur wil maskeren voor zijn prooi.

7. Honing

Beren houden dus echt van honing! Dit komt omdat het rijk is aan suikers en calorieën, wat een belangrijke bron van energie is voor hen. Ze kunnen de zoete geur van honing van ver detecteren en gebruiken hun klauwen om bijenkorven open te breken om bij de honing te komen.

8. We Baby Bears

We Baby Bears is een leuke en avontuurlijke cartoonserie op Cartoon Network over drie kleine beren die de wereld ontdekken. Vanaf 13 maart zijn er weer nieuwe afleveringen te zien om 15:30 uur op Cartoon Network.

Winactie We Baby Bears-pakketten is gesloten

In samenwerking met Media Tornado mag ik 2 We Baby Bears-pakketten verloten.

  • De winnaar is bekend en zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
  • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Doe ook mee aan één van de andere Mama’s Liefste winacties

Schrik niet! Deze blog kwam tot stand door middel van een samenwerking en bevat affiliatie linkjes. Deze linkjes brengen je naar de webwinkel voor meer informatie over dit product en de mogelijkheid het te kopen. Door hierop te klikken steun je Mama’s Liefste. Wil je er meer over weten, kijk dan op Steun Mama’s Liefste – Affiliate.

Spread the love

16 thoughts on “We Baby Bears winactie | 8 leuke feitjes over beren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.