Mush-Mush en de Zwammetjes

Winactie | 7 leuke natuurfeitjes geïnspireerd door Mush-Mush en de Zwammetjes

In de betoverende wereld van Mush-Mush & de Zwammetjes worden kinderen meegenomen op avonturen vol magie en ontdekkingen in de natuur. Deze schattige animatieserie is niet alleen leuk en educatief, maar zit ook boordevol interessante feitjes over de natuur die zowel kinderen als ouders kunnen fascineren. Hier zijn 7 leuke natuurfeitjes geïnspireerd door Mush-Mush & de Zwammetjes die jou en je kleintjes zullen verbazen. Daarnaast mag ik ook nog een leuk Cartoonito-pakket weggeven.

7 leuke natuurfeitjes geïnspireerd door Mush-Mush & de Zwammetjes

 1. Wist je dat paddenstoelen niet alleen in de herfst te vinden zijn? Ze duiken het hele jaar door op, maar het hoogtepunt van hun optreden is toch echt in de herfst, als de grond nog warm is van de zomer en doordrenkt van de herfstregens.
 2. Vergelijkbaar met de vruchten van fruitbomen zijn paddenstoelen de oogst van schimmels. Ze verspreiden sporen, een beetje zoals zaden, die weer kunnen uitgroeien tot nieuwe schimmels.
 3. Paddenstoelen komen in allerlei vormen en maten voor. Sommige lijken op de traditionele ‘stoelen’ met steel en hoed, terwijl andere eruitzien als geweien of zelfs als aardappels.
 4. Zwammen gaan vaak een symbiotische relatie aan met bomen. Via de wortels ontvangen ze suikers van de boom in ruil voor voedingsstoffen.
 5. Veel zwammen spelen een belangrijke rol als opruimers in het ecosysteem. Ze breken dood organisch materiaal af tot voedingsstoffen die planten kunnen gebruiken.
 6. Paddenstoelen worden beïnvloed door klimaatverandering. Sommige soorten verdwijnen, terwijl nieuwe soorten opduiken en hun groeiseizoen verandert.
 7. Nederland herbergt een verrassend uitgebreide diversiteit aan paddenstoelen. Maar liefst 5000 verschillende soorten hebben dit land als thuisbasis.

Er is zoveel te ontdekken over de natuur, dus het is absoluut een goed idee om kinderen aan te moedigen om meer erover te leren. Ook het kijken naar de avonturen van Mush-Mush & de Zwammetjes is daarom een leuke manier voor hen om kennis te maken met de natuur.

Het nieuwe seizoen begint vanaf zaterdag 18 mei
elke dag om 15:30 uur, alleen op Cartoonito!

Winactie Cartoonitopakket

In samenwerking met Media Tornado mag ik een Cartoonito-pakket verloten, met daarin een The Happos Family rugzak, Looney Tunes sleutelhanger en Luca de spin puzzle.

 • Laat een reactie achter onder deze blog dat je meedoet en vertel mij waar jullie in de natuur graag naar toegaan.
 • Niet verplicht, maar het liken van Mama’s Liefste op Facebook en/of Instagram wordt zeer gewaardeerd. Indien je een foto / tag achterlaat, dan zal ik een extra lootje in de hoge hoed doen met jouw naam.
 • De winactie loopt t/m 21 mei. De winnaar wordt in de week erna bekend gemaakt. Ik zal persoonlijk de winnaar een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
 • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Doe ook mee aan één van de andere Mama’s Liefste winacties

Spread the love

28 thoughts on “Winactie | 7 leuke natuurfeitjes geïnspireerd door Mush-Mush en de Zwammetjes

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.