Fantasievriendjes

Filmtip | Fantasievriendjes / IF

Dit weekend ging de nieuwe film Fantasievriendjes is première. De film zal vanaf 16 mei te zien zijn in de bioscoop. Het verhaal gaat over het hebben van Fantasievriendjes met in de hoofdrol onder andere Ryan Reynolds en veel leuke Fantasievriendjes. Wij mochten de Nederlandse première bezoeken, in bijzijn van een deel van de Nederlandse cast. Het is een lieve film, maar ook zeker heel grappig, spannend en emotioneel. Een aanrader voor het hele gezin!

Het verhaal

Fantasievriendjes, die ook in de originele versie wordt uitgebracht onder de titel IF, is een film van schrijver en regisseur John Krasinski. Het gaat over een meisje dat in tijdje bij haar oma komt logeren, omdat haar vader geopereerd moet worden. Toen ze vroeger klein was, verbleef ze hier ook al eens, maar toen was haar moeder ernstig ziek. Haar verblijf brengt haar veel leuke, maar ook verdrietige momenten terug. Natuurlijk is ze ook bang dat ze nu ook haar vader zal gaan verliezen. Maar dan komt ze erachter dat ze iedereens denkbeeldige vriendjes kan zien. Wat zal zij met deze superkracht doen? Het wordt een magisch avontuur waarin ze probeert om de vergeten Fantasievriendjes weer samen te brengen met hun kinderen.

Genre: familiefilm, live action
Lengte: 104 min.
Kijkwijzer: 6+, angst
Gesproken taal: Nederlands / OV

Cast: Ryan Reynolds (Cal), John Krasinki (Bea’s vader), Cailey Fleming (Bea), Alan Kim (Benjamin), Liza Colon-Zayas (Janet) en Fiona Shaw (oma)

Nederlandse Stemmencast: Gijs Naber, Jada Coppens, Elise Schaap, Jeroen Spitzenberger, Emmanuel Ohene Boafo
Regisseur: John Krasinki

.

Dit vonden wij van de film Fantasievriendjes

Ik zal je heel eerlijk zeggen, dat toen ik de trailer voor het eerst zag, ik niet meteen heel enthousiast was. Ik ben geen liefhebber van nasynchronisatie en al helemaal niet als het één van mijn favoriete acteurs is. Maar ik ben blij dat ik toch gegaan ben. Ik vond het namelijk een heel leuke film. De Nederlandse stemmen waren goed gecast en je had helemaal niet het idee dat je naar een nasynchronisatie zat te kijken. Het verhaal is grappig, met goede schrikmomenten en zeker ook een traantje. Nu wil ik ook zeker de originele versie nog eens gaan zien, want de stemmencast van de Fantasievriendjes is van wereldklasse met namen als Steve Carell, Emily Blunt, Matt Damon, George Clooney, Jon Stewart, Awkwafina, Keegan-Michael Key, Bradley Cooper, Blake Lively, Amy Schumer en Vince Vaughn.

.

De film Fantasievriendjes en Imaginary Friends (IF) is vanaf 16 mei te zien in de bioscoop

Lees ook; Het Muizenhuis Sam en Julia in de bioscoop

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.