Grizzy And The Lemmings

Winactie | Grizzy en de Lemmings & Tom and Jerry op Boomerang

Deze maand zijn er weer nieuwe series te zien zijn op de TV-zender Boomerang. Zo is er dagelijks Tom & Jerry en Scooby-Doo Zomerplezier en Grizzy en de Lemmings op Wereldreis. Maar wat weet jij eigenlijk over Grizzly Beren? Lees hier 10 leuke feitjes en doe mee met de winactie en maak kans op 1 van de 2 Boomerangpakketten.

Tom & Jerry en Scooby-Doo Zomerplezier

Nu het lekker weer is buiten, is het de hoogste tijd voor zomerplezier met de nodige lol en mysteries. Bekijk verschillende films en marathons van onder andere Be Cool, Scooby-Doo!, The Tom and Jerry Show en Tom and Jerry in New York. Dat wordt gegarandeerd lachen met de hele familie.
 
Lach mee met Scooby-Doo en Tom & Jerry, iedere schooldag en in het weekend om 08:30 uur, alleen bij Boomerang.

Grizzy en de Lemmings op Wereldreis

Nadat de Lemmings het huis van de boswachter midden in de Canadese bossen op zijn kop hebben gezet, gaan Grizzly en de Lemmings op wereldreis en ze nemen jou mee. Ze maken niet alleen steden onveilig, maar ook het reizen is vol avontuur. Houden ze het met elkaar uit of zetten de Lemmings ook buiten de Canadese bossen de boel op stelten? Dit wordt weer lachen geblazen.

Grizzy en de Lemmings op Wereldreis zie je vanaf 13 augustus ieder weekend van 13:00 uur – 15:00 uur, alleen bij Boomerang!

Maar wat weet jij van Grizzly Beren?

Kijk mee met deze leuke feitjes over de grizzly beer!

 1. Grizzly’s kunnen wel 2,5 meter hoog worden als ze op hun achterpoten gaan staan. Ze kunnen maar liefst 350 kg wegen.
 2. Grizzlyberen worden gemiddeld 20 tot 25 jaar oud.
 3. De nagels van de beer zijn ongeveer 10 centimeter lang.
 4. De vacht is bruinachtig en wat witter aan de tippen.
 5. De grizzlybeer is nieuwsgierig en erg slim. Ze zijn sterk en snel! Ze halen met gemak snelheden van 15 meter per seconde – sneller dan Olympische sprinters.
 6. De grizzlybeer is één van de drie meest gevaarlijke berensoorten, samen met de zwarte beer en de ijsbeer.
 7. Hoe herken je een grizzlybeer? Een grizzly heeft haar op zijn neus. Een bruine beer niet. Verder heeft een grizzly langere en minder kromme klauwen en staan de tenen dichter bij elkaar.
 8. De grizzlybeer is een omnivoor, wat inhoudt dat hij alles eet. Planten of vlees, de beer eet van alles. Ze zijn erg zuinig op hun eten, ze verstoppen gevonden voedsel namelijk om een goede voorraad te creëren.
 9. De grizzlybeer komt alleen nog in aantal natuurparken voor, in de Verenigde Staten alleen nog in Yellowstone National Park en in Alaska en Canada in het westen rond de parken Jasper National Park en Banff National Park.
 10. Helaas is de Californische grizzlybeer uitgestorven, maar hij wordt daar nog steeds geëerd. Op de vlag van Californië is namelijk nog steeds de grizzlybeer als symbool van de staat te zien.

Winactie Boomerangpakket is gesloten

Ben jij nu al fan en wil je kans maken op één van de twee Boomerangpakketten met daarin een notebook, pen, etuiset en magneten? De winnaars zijn:

 • Laat een reactie achter onder deze blog dat je meedoet en vertel mij waar in Amerika of Canada grizzlyberen leven.
 • Niet verplicht, maar het liken van Mama’s Liefste op Facebook |  Instagram |  Twitter |  Bloglovin wordt zeer gewaardeerd. Indien je een foto / tag achterlaat op Facebook, dan zal ik een extra lootje in de hoge hoed doen met jouw naam.
 • De winactie loopt t/m 16 augustus. De winnaar zal in de week erna bekendgemaakt worden. Ik zal persoonlijk de winnaar een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
 • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Andere winacties bij Mama’s Liefste

Schrik niet! Deze blog kwam tot stand door middel van een samenwerking en bevat affiliatie linkjes. Deze linkjes brengen je naar de webwinkel voor meer informatie over dit product en de mogelijkheid het te kopen. Door hierop te klikken steun je Mama’s Liefste. Wil je er meer over weten, kijk dan op Steun Mama’s Liefste – Affiliate.

Spread the love

16 thoughts on “Winactie | Grizzy en de Lemmings & Tom and Jerry op Boomerang

 • Leuke actie! In de Verenigde Staten alleen nog in Yellowstone National Park en in Alaska en Canada in het westen rond de parken Jasper National Park en Banff National Park leven nog grizzly beren.

 • in de Verenigde Staten alleen nog in Yellowstone National Park en in Alaska en Canada in het westen rond de parken Jasper National Park en Banff National Park.

  Leuk pakket voor mijn zoontje

 • Leuk! Mijn dochter vindt Grizzy en de Lemmings erg grappig. Grizzlyberen komen voor in Yellowstone National Park en in Alaska en Canada in het westen rond de parken Jasper National Park en Banff National Park.

 • Ik doe mee, grizzly beren in de Verenigde Staten: Yellowstone National Park en Alaska, grizzly beren in Canada: Jasper National Park en Banff National Park.

 • Dat weet ik natuurlijk niet uit mijn hoofd, maar Google heeft het antwoord :D:
  in de Verenigde Staten alleen nog in Yellowstone National Park en in Alaska en Canada in het westen rond de parken Jasper National Park en Banff National Park

 • In de Verenigde Staten alleen nog in Yellowstone National Park en in Alaska en Canada in het westen rond de parken Jasper National Park en Banff National Park.

  Mijn dochter had een beer op haar geboortekaartje. Heel passend cadeau dus voor haar!

 • Ik weet zeker dat ik hier iemand erg blij zou maken met één Boomerang pakket! Mijn antwoord zou zijn geweest de Rocky Mountains maar jouw weetjes maken het preciezer: De grizzlybeer komt alleen nog in aantal natuurparken voor, in de Verenigde Staten alleen nog in Yellowstone National Park en in Alaska en Canada in het westen rond de parken Jasper National Park en Banff National Park.

  Ik ben jaren terug in Yellowstone geweest en mocht een wilde bruine beer zien, een geweldige ervaring!

 • Grizly beren leven alleen nog in een aantal nationale parken in Amerika (Yellowstone National Park ),Alaska en Canada (rond de parken Jasper National Park en Banff National Park).

 • Leuke winactie ik doe graag mee.
  Grizzlyberen in Canada: Jasper National Park
  In de Verenigde Staten komen Grizzlyberen helaas alleen nog voor in Yellowstone National Park.

 • Mijn meiden zijn gek van Grizzy en de Lemmings!
  Vandaag de dag komt het dier vooral nog in een aantal natuurparken voor, in de Verenigde Staten alleen nog in Yellowstone National Park en in Alaska en Canada in het westen rond de parken Jasper National Park en Banff National Park.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.