6 tips om niet meer bang te zijn, zoals Scooby, tijdens spannende situaties

6 tips om niet meer bang te zijn, zoals Scooby

Monsters onder het bed of spoken die ronddwalen, voor Scooby en de bende valt dit allemaal te verklaren. Maar hoe zorg je er nu voor dat je eigen kindje niet meer bang hoeft te zijn in het donker? Misschien kunnen de volgende tips je hierbij helpen.

1. Niet te veel aandacht geven

Door angst veel aandacht te geven, kan het groter lijken dan het eigenlijk is. Praten over het onderwerp is belangrijk, maar zorg dat je ook concentreert op andere zaken die het vertrouwen kunnen boosten.  

2. Veilig vangnet

Laat je kind spannende situaties ervaren, maar altijd met een veilig vangnet. Ga bijvoorbeeld naar een pretpark of maak een wandeling in het bos. Zo kan je kind zelf kiezen om wat extra spanning op te zoeken, met de gedachte dat ze een veilig vangnet hebben bij jou.

3. Positieve benadering

Benader spannende situaties als iets positiefs. Vertel je kind bijvoorbeeld dat het een leuke uitdaging is, dat zij hun angst kunnen overwinnen en daarmee trots kunnen zijn op zichzelf.

4. Bouw het langzaam op

Als je kind echt niet durft, probeer het dan te benaderen in kleine stapjes. Ga mee in de situatie zoals bijvoorbeeld alleen naar boven gaan, en neem iedere keer een klein beetje meer afstand. Zo kan je kind langzamerhand wennen aan de situatie en zal het minder bang zijn.

5. Geef complimentjes

Wees trots op je kind wanneer hij of zij iets spannends ervaart. Laat je kind zien dat jij gelooft dat hij of zij het aankan. Dit zal je kind meer zelfvertrouwen geven.

6. Zorg voor ontlading

Na een spannende situatie is het goed dat er een moment van ontlading plaatsvindt. Dus laat kinderen even rennen, gillen, springen of dansen. Zo kunnen zij de opgebouwde spanning kwijt.

Hopelijk helpen deze tips voor meer zelfvertrouwen en minder angst in spannende situaties.  

Wil je nog meer tips? Ontdek dan de leukste Scooby-Doo films iedere dag om 16:00 uur op Boomerang.

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.