SCOOB! Copyright 2020 WARNER BROS ENTERTAINMENT INC Photo Credit Courtesy of Warner Bros Pictures

SCOOB! hoe het allemaal begon met Scooby-Doo

Toen ik klein was, was er nog geen 24 uur per dag kindertelevisie en ging hij eigenlijk alleen ’s avonds aan voor het (jeugd)journaal. Maar mijn vader was een groot fan van strips en tekenfilms, dus voor een Scooby-Doo wilde hij wel een uitzondering maken. Nu heel wat jaren later, is deze bange hond en zijn detectiveteam nog steeds een groot succes. Zo groot zelfs dat ze deze zomer op het witte doek te zien zullen zijn in de film SCOOB! In dit eerste Scooby-Doo-avontuur in de bioscoop zie je hoe alles begon en natuurlijk beleven ze ook weer een mysterie, misschien wel de grootste uit hun carrière. Ik mag hiervan 3x een SCOOB! speurneuzenpakket verloten.

SCOOB! Copyright 2020 WARNER BROS ENTERTAINMENT INC Photo Credit Courtesy of Warner Bros Pictures

Het verhaal

Dit eerste volledig geanimeerde Scooby-Doo-avontuur Scoob! onthult hoe vrienden voor het leven Scooby en Shaggy elkaar ontmoet hebben en hoe ze samen met jonge speurneuzen Fred, Velma en Daphne het beroemde Mystery Inc. vormden. Na honderden opgeloste zaken en gezamenlijke avonturen worden ze geconfronteerd met hun grootste, uitdagendste mysterie tot nu toe: een complot om de geesthond Cerberus op aarde los te laten. Tijdens hun strijd om deze wereldwijde “hondpocalyps” tegen te houden, ontdekt de groep een geheim over Scooby’s achtergrond en dat hij voor iets heel groots is voorbestemd.

De Nederlandse stemmencast

De Nederlandse stem van Scooby-Doo en Shaggy, Huub Dikstaal, neemt ook in dit eerste bioscoopavontuur de rollen voor zijn rekening. Verder bestaat de Nederlandse stemmencast uit:
Roos van Erkel (“Het Bombardement”) als Daphne
– Jeske van de Staak (musical “Was getekend, Annie M.G. Schmidt”) als Velma
– Thijs Prein (LINDA.tv-serie “De Vlucht”) als Fred
Tara Hetharia (tv-serie “Spangas”) als Dee Dee
– Pepijn van der Sman (“Taiki”, “Vlucht HS13”) als jonge Fred
– Jasthin Veldhuizen (musical “The Lion King”) als jonge Shaggy
– Dewi Mentink (musical “The Lion King”) als jonge Daphne
– Wiebe-Pier Cnossen (“Coco”) als Dick Dastardly
Alexander de Bruijn (“Bobby en de Geestenjagers”) als Blue Falcon
Jop Joris (tv-serie “Onderweg Naar Morgen”)

Met in de Engelstalige versie stemmen van: Will Forte, Mark Wahlberg, Jason Isaacs, Gina Rodriguez, Zac Efron, Amanda Seyfried, Kiersey Clemons, Ken Jeong, Tracy Morgan, Simon Cowell en Frank Welker

Film info

Genre: animatie, familiefilm
Lengte: 93 min.
Kijkwijzer: 6+, geweld, angst
Gesproken taal: Nederlands en OV

De Nederlandstalige versie van Scoob! is geregisseerd door Stephan Holwerda (“Onward”, “Coco”, “Zootropolis”). Tom Holkenborg (Junkie XL) is de componist. Deze Nederlandse muzikant, componist en producent was eerder al verantwoordelijk voor de soundtracks van onder andere “Mad Max: Fury Road”, “Deadpool”, “Batman v Superman: Dawn of Justice” en “Alita: Battle Angel”.

SCOOB! vanaf 8 juli te zien in de bioscoop

Win 3x SCOOB! speurneuzenpakket is gesloten

Met dank aan Warner Bros. Pictures International Holland mag ik 3x een SCOOB! speurneuzenpakket weggeven met daarin o.a. een zaklamp, vergrootglas, notitieboekje en een SCOOB! knuffel. Ik heb 2x de volwassen Scooby-Doo en 1x puppy Scooby-Doo. En voor een hoofdprijswinnaar ook nog: 1x een SCOOB! lunchtrommel voor in het nieuwe schooljaar.

De winnaars zijn bekend

 • De winnaars zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
 • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Spread the love

81 thoughts on “SCOOB! hoe het allemaal begon met Scooby-Doo

 • Ik doe graag mee, mijn dochters willen deze film graag in de bioscoop zien. Ik ben zelf best wel bang voor spinnen, die beesten geven me echt de kriebels… brrr

 • Zo leuk voor mijn zoontje,hij is dol op Scooby Doo,en ik vind het zelf ook nog leuk haha’
  Ik ben bang voor spinnen en muizen Brrrr

 • Marian B says:

  Leuk voor de kinderen. Ik en mijn dochter zijn, niet echt verrassen,bang voor spinnen. Mijn zoontje was vroeger bang voor koeien.

 • Ilona C. says:

  Ik heb vroeger heel veel gekeken naar Scooby Doo. Ik vond het zooooo spannend. Superleuk dat ze het in een nieuw jasje hebben gestoken. Ik weet zeker dat mijn jongens het ook geweldig vinden. Ik ben zelf bang voor spinnen en spoken.

 • Manouk Kroon says:

  Dit is wel een win actie waar ik aan mee moet doen voor onze 6 jarige….scooby doo en duck tales worden hier elke dag gekeken! En nu de nieuwe film uit is…moeten we daar ook heen natuurlijk. Bij spannende stukken schuilen achter de mouw van de volwassene….met mijn angst is dat lastiger…fladderende vogels, beetje rottig als je partner heel veel kanaries heeft!

  • Frans Jurriens says:

   Ik ben bang dat ik deze niet ga winnen haha!
   Nee, echt bang ben ik voor gesloten glijbanen. Geen idee waarom, maar bang dat ik vast blijf zitten 🙂

   Ik doe graag mee voor mijn zoo tje.

 • Wendy Steghuis says:

  O wauw! Wat zou dat geweldig zijn! Mijn zoon van 7 jaar is al sinds zijn 3e helemaal gek van scooby doo! Ondertussen heeft hij ook zijn zusje van 3 jaar al aangestoken 🤣. We gaan ook zeker zo snel mogelijk naar de film!

 • Ria Soyer says:

  O wat fijn samen met mijn kleinkinderen die ik al 3 maanden niet gezie heb en het komt langzaam weer op gang en dan is zo’n bioscoop een goed begin

 • Leuk ik doe graag mee.
  En spinnen daar ben ik gelukkig aardig overheen. En kan zo snel niet iets bedenken waar ik dan echt bang voor ben. Ben een echt horror thriller fan dus mij heb je niet snel op de kast. Haha

 • Kristel Gubbels-daemen says:

  Wow wat gaaf onze dochter Noor kijkt hier de hele tijd naar op de tv en wilt ook naar de nieuwe film gaan. Vind het zelf ook nostalgie en grappig.

  Hmm waar ik bang voor ben voor echt grote spinnen en ratten 🙂

 • Oh wat gaaf!! Ik doe graag mee voor mijn dochtertje. Ze wilt mij mee nemen van haar eigen verjaardags geld naar deze film! Zo lief!!! Ik ben bang om met het vliegtuig te gaan…. maar toch doe ik het wel want ik ben wel weer gek op reizen….

 • Ilse Brinkhuis says:

  Maak graag kans voor mijn kleindochter. Ik weet dat ze echt heel erg bang is voor spinnen. Dan gaat ze ook echt niet slapen, als er 1 op haar kamertje zit.

 • Wat een leuke winactie! Ik waag ook graag een kansje voor dit leuke Scooby Doo pakket. Ik ben als de dood voor spinnen.

  Ik volg je via Facebook (Mooie rooie), Instagram (Truusje26) en Twitter (@Glambertgirl77).

 • Caroline Van Asbroeck says:

  Aan deze winactie neem ik graag deel.
  Scooby-Doo, heerlijke nostalgie! 🙂
  Waar ik bang voor ben? Slangen! Brr… Daar krijg ik echt de kriebels van.

 • Wat een ontzettend leuke actie. Ik doe graag mee voor mijn zoontje van 7. Groot scooby doo fan (kijkt graag naar Boomerang). Hij zit niet zo lekker in zijn vel en is bang om dingen verkeerd te doen. Zijn zelfvertrouwen is heel laag (werken we aan). Ik ben bang voor krappe ruimtes en spinnen.

 • Marlies Vermeulen says:

  Lijkt mij een superleuke film om samen met mijn kindjes te kijken! Voor mij jeugdsentiment, voor hen sentiment-to-be. Zelf ben ik bang voor spookverhalen! Een horror is aan mij echt niet besteed. Maar Scoob! ga ik wel trekken denk ik 😉

 • Iris Bakker says:

  Waar ik bang voor ben? Poeh hee, heb je even? Momenteel ben ik bang om corona te krijgen, maar in het dagelijks leven heb ik vooral last van spinnen! Zelfs als ik er alleen maar een plaatje van zie gaan de rillingen over mijn ruggengraat. Ik doe erg mijn best om dit niet aan de kids te laten zien, maar goed, ik geloof niet dat dat helemaal goed lukt. Ik doe wel graag mee voor deze leuke set van Scooby-Doo

 • Shiv Chin says:

  Ik doe heel graag mee, deze film lijkt mij en mijn kinderen zo leuk! Wij zijn in ons gezin allemaal bang voor spinnen, brrrrr.

 • Ik doe heel graag mee ,onze jongste van 8 vind scooby doo geweldig (en “stiekem” vinden mama en papa het ook nog steeds leuk🙃)

 • Stefany van wijk says:

  Ik doe graag mee aan deze actie. Vroeger keek ik altijd naar Scooby Doo, en nu kan ik het ook laten zien aan de kids!

 • karin de graaf says:

  Sinds wij een slang/adder tegen kwamen tijdens 1 van onze natuurwandelingen is mijn dochter bang voor slangen. Had ook niets gescheeld of ze had er vol op gestaan.

 • Suzanne Hin (Sue Hin op Facebook) says:

  Leuk uitje voor in de zomervakantie. Ik ben altijd bang dat er iets met mijn kinderen gebeurt als ze ergens lange tijd logeren. Mijn oudste dochter is toen ze 4 jaar was bijna gestikt in een frikandel toen ze aan het logeren was bij haar opa en oma en sindsdien is die angst er.

 • Mijn twee scooby doo fans zouden dit geweldig vinden.

  Waar ik bang voor ben? Kakkerlakken !! Ieeeeuwwww haha echt zo naar die krioelende beestjes.

  Xx

 • Lisanne Bons says:

  Mijn dochter is niet zo dol op pauwen. Toen ze vast zat in de buggy is een pauw in de buggy gesprongen om te zoeken naar brood/koekkruimels. Sinds die tijd is ze niet dol op vogels. En ik ben niet dol op kikkers. Ik stuur dan mijn dochter erop af.
  Maar we zijn wel dol op die lieve klungelige scooby doo.

 • Het ligt bijna voor de hand, maar ik vind spinnen niet heel leuk.. Ik heb ooit eens gehad dat er een rat de badkamer binnenkwam terwijl ik op de wc zat. Toen was ik ook wel erg bang!

  Mijn oudste was altijd bang voor honden, in tegenstelling tot de jongste die doodleuk “Dag hondje” tegen een pitbull zegt. Inmiddels vind de oudste honden al wat minder eng. Op afstand zijn ze prima en wil ze ze eigenlijk ook wel even aaien. Best spannend soms nog hoor!

 • Ik ben bang voor ballonnen. Het begint met het opblazen.. Ze knappen soms zomaar uit elkaar in je gezicht. Elke keer weer schrik ik ervan. En vervolgens het geluid van de kindervingers die over de ballon heen krassen en daarmee het gevaar dat ze opeens knappen, ieuwwww! Ballonnen komen er hier dus alleen in op zeer speciale dagen.

 • Scooby”s zijn geweldig, groot onbenullig, lief
  Nee die kunnen geen kwaad doen maar vleermuizen daar in tegen, zijn eng , ze vliegen kort over je hoofd en het shijnt dat ze ziektes en vlooien over brengen dus voor mijn gezin alleen scooby’s

 • Scooby, een echt jeugd sentiment! Lijkt me leuk om mijn 2 dochters mee te nemen naar deze film.
  Ik ben als de dood voor wespen! Vervelende, zoemende insecten, Brrrr….

 • Linda Smeets says:

  Wat leuk! Onze dochter is dol op Scooby Doo. Ik doe daarom dan ook graag mee.
  Ik ben bang voor spinnen en reptielen. Brrrr…

 • Vroeger durfde ik de serie Scooby-Doo al amper te kijken. De spanning was te hoog, en ik was bang voor spoken! Nog steeds krijg ik de bibbers van schimmen. Mijn meisjes van 6 zijn juist gek op de avonturen van Scooby-Doo! Ik doe dus graag voor hun mee, kunnen ze samen op jacht.

 • Yessica leidner says:

  Een hele goedemorgen wat leuk ja ik doe zeker graag mee hoor voor ons 6 jarige dochtertje,gisteren het goede nieuws te horen gekregen ze gaat over naar groep 3 🥰🥰🥰 het zou geweldige cadeau zijn, want ze is grote fan van scooby haar kamertje staat vol van scooby, ik ga hard duimen en waar ik bang voor ben hmmmm moet ik eigenlijk eerder bekennen is toch wel die verrekte vieze kleine harige spinnetje brrrr ik krijg al de kippenvel als ik erover praat haha bah nee echt spinnen zelf met de stofzuiger durf ik het nog niet eens zo spin te pakken 🙈😂

 • Anneliese de Waal says:

  Ik doe graag mee voor de jongens, zullen ze helemaal geweldig vinden.
  Waag graag een kans.
  Ik ben bang voor spinnen.
  Groetjes Anneliese

 • Wendy Steghuis says:

  Wauw! Wat zou mijn dochtertje van 3 dat leuk vinden. Ze is helemaal dol op scooby doo, maar mocht nog niet mee naar de film in de bios. ( te jong) dit zou een super verassing voor haar zijn. Bang,…. eigenlijk voor niks, hoewel ze de sprinkhaan op haar shirt van de week niet heel leuk vond😁😁

 • Ik doe heel graag mee voor mijn dochters. Zij vinden dit geweldig. Ik ben bang voor glijbanen in het zwembad. Mijn kinderen vinden het geweldig maar ik vind het heel eng.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit:
Read previous post:
Kinderen en huisdieren | welk dier kies je en waar moet je allemaal aan denken?
Kinderen en huisdieren | welk dier kies je en waar moet je aan denken?

Elk kind heeft wel eens gevraagd om een huisdier. Zeker op verlanglijstjes voor verjaardagen en de feestdagen staat vaak een...

Close