The Next Step - hét educatieve Engelse vakantieboek

The Next Step – hét educatieve Engelse vakantieboek

Het aftellen is begonnen, nog maar een paar weekjes voor ons en de zomervakantie kan beginnen. Voor mijn oudste dochter betekent dit ook afscheid nemen van haar basisschool en voorzichtig voorbereiden op de brugklas. Voor het vak Engels komt dat wel goed. Want naast een weekje SummerCamp bij Engels voor Bengels, mocht ik haar ook blij maken met hét educatieve vakantieboek om goed voorbereid te starten aan Engels in de brugklas; The Next Step. En voor andere nieuwe brugpiepers heb ik er ook eentje extra ontvangen om te mogen verloten.

Voorbereiden op de brugklas

Het afgelopen half jaar is natuurlijk een beetje een gekke tijd geweest voor iedereen. Voor alle achtstegroepers betekende dit ook dat ze met het thuisonderwijs alvast een voorproefje kregen op het zelfstandig maken van je huiswerk en daarbij een goed planning maken. Jammer is natuurlijk wel dat alle leuke uitjes en musical voor velen nu niet door kunnen gaan.

Want hoe anders kun je je nog meer voorbereiden op die grote stap van oudste van de basisschool naar brugpieper? Natuurlijk kun je je voorbereiden door nieuwe schoolspullen te kopen en alvast een cursus boekenkaften volgen. Maar voor velen zal het gewoon een sprong in het diepe worden.

The Next Step – hét educatieve Engelse vakantieboek

Misschien is daarom dit vakantieboek wel iets voor jouw brugpklasser to be. Het is uitgegeven door StudyGO (voorheen WRTS), beter bekend als de makers van Squla. Deze uitgave is gemaakt samen met de makers van Stepping Stones. Dit is al jarenlang één van de meest gebruikte methodes Engels. Het kan dus zomaar zijn dat deze methode ook straks gebruikt zal gaan worden op de middelbare school.

Het educatieve Engelse vakantieboek The Next Step is ervoor bedoeld om het vak Engels een beetje bij te spijkeren voordat je naar de brugklas gaat. In het werkboek vind je 100 pagina’s gevuld met verschillende opdrachten en leuke puzzels om je Engels te verbeteren. Lees ook interessante weetjes, zodat het naast leerzaam ook nog eens heel leuk is! Zo ga je straks goed voorbereid naar de middelbare school.

StudyGo, de makers van Squla

StudyGo heeft niet alleen deze leuke vakantieboeken, maar op hun website kun je een gratis account aanmaken. Daarmee krijg je toegang tot een pakket met 4 overhoormethodes (spelling, dictee, toets en hints) en 6 uitspreektalen (Frans, Duits, Engels, Nederlands, Spaans en Italiaans). Deze pakketten kun je uitbreiden naar WRTS Plus (€ 2,99p/mnd) of Premium (€ 4,99p/mnd) De extra’s die je dan krijgt zijn meer overhoormethedes (6), meer uitspreektalen (14) en extra overhoorinstellingen en grammatica oefenstof. Het Premiumpakket geeft je daarnaast ook exclusieve examenlijsten voor tekstbegrip voor Engels, Frans en Duits. Deze extra pakketten kun je ook eerst 7 dagen gratis uitproberen. Tijdens deze proefperiode kun je het pakket ieder moment kosteloos annuleren.

Wat vinden wij van The Next Step

Het geluk is, dat Engels het lievelingsvak is van mijn oudste dochter. Al vanaf haar 5e jaar, gaat ze elke zomer de eerste week van de vakantie naar een Engelse SummerCamp Engels voor Bengels, met veel plezier. Daar focussen ze met name op de spreektaal, zeker om voor de jongste deelnemers geen verwarring te scheppen met het eerst nog leren schrijven in de Nederlandse taal. Nu ze wat ouder is, worden ook de schrijf- en leesvaardigheden in het Engels belangrijker. Dit gat wordt nu mooi opgevuld voor The Next Step.

Vakantieboeken zijn daarnaast ook altijd een groot succes in de zomer. Ideaal voor lange autoritjes (die zullen dit jaar wel wat korter zijn) of om mee te nemen naar het strand of park. Het boek is vrolijk ingericht en de opdrachten zijn afwisselend en niet al te moeilijk. Ook zit er een mooie verdeling in met verschillende thema’s zoals Family, Time, Home en Food. En Q (mascotte van Squla) is daar om je te helpen met handige hints. Ik heb er alle vertrouwen in dat met dit extra zetje Engels volgend jaar een makkie gaat worden.

Nieuwsgiering? Bekijk hier het inkijkexemplaar

Winactie The Next Step – hét Engelse vakantieboek is gesloten

Met dank aan StudyGO mag ik een The Next Step Engelse vakantieboek weggeven. De winnaar is:

The Next Step hét educatieve Engelse vakantieboek van de makers van Squla
 • De winnaar zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
 • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Doe ook mee aan één van de andere Mama’s Liefste winacties

Doe ook mee aan één van de andere Mama’s Liefste winacties

Schrik niet! Deze blog kwam tot stand door middel van een samenwerking en bevat affiliatie linkjes. Deze linkjes brengen je naar de webwinkel voor meer informatie over dit product en de mogelijkheid het te kopen. Door hierop te klikken steun je Mama’s Liefste. Wil je er meer over weten, kijk dan op Steun Mama’s Liefste – Affiliate.

Spread the love

29 thoughts on “The Next Step – hét educatieve Engelse vakantieboek

 • Marian B says:

  Dit is wel wat voor mijn zoon die tegenwoordig best veel met Engels spreken bezig is. Mijn Frans is hopeloos weggezakt, daar zou ik zelf wel een beetje in bijgespijkerd willen worden.

 • tamara van der smissen says:

  O waauw, leuk voor mijn zoon. Hij gaat komend schooljaar naar de middelbare!.
  Ik zou wel in Spaans bijgespijkerd willen worden.!.

 • Wat zou dat leuk zijn voor mijn kleinkinderen! Zij hebben twee jaar in Engeland gewoond en spraken vloeiend Engels en lazen zelfs in het Engels maar na een jaar in Nederland waren ze alles kwijt. Zo jammer! Ze waren nog maar 6 jaar maar wat zou het fijn voor ze zijn om zo de taal op te halen!
  Voor mijzelf zou ik heel graag beter Frans spreken! Dat blijft moeizaam gaan!

 • Kim de Jong says:

  Wat lijkt me dit een leuk boek om te oefenen en ideaal voor mijn dochter. Ik zelf spreek Engels en Duits, maar zou graag Spaans leren!

 • Jolands Wol says:

  Ik doe graag mee voor mijn buurmeisje die na de vakantie naar de brugklas gaat. Zelf zou ik wel Zweeds willen leren, dat land stond voor deze zomer op de planning maar schuift nu een jaartje op.

 • Marcia Kan says:

  Wat tof zeg, ik wist niet dat dit bestond! Dochter Elisa start na de zomervakantie op de middelbare. Ze is erg leergierig, dus ik denk dat dit boek een schot in de roos zal zijn deze zomer! Ik zou zelf mijn Frans willen bijspijkeren. We komen er nooit (meer) en zijn dat ook niet van plan, maar het is zó’n mooie taal!!?

 • Suzanne Hin (Sue Hin op Facebook) says:

  Wat een ideaal vakantieboek. Mijn dochter vind dat tot nu toe het meest spannend aan naar de brugklas gaan: ‘zal mijn Engels wel goed genoeg zijn’. Leuk om haar dan te helpen met zo’n vakantieboek. Zelf zou ik mijn Frans wel wat willen bijspijkeren.

 • Shiv Chin says:

  Ik doe heel erg graag mee met dit leerzame vakantieboek. Voor mijzelf zou ik graag de Duitse taal beter willen beheersen. Veel woorden klinken al als het Nederlands, maar de uitspraak en de grammatica is toch heel anders. Voor mijn kinderen is de Engelse taal beter leren heel erg goed, omdat er op heel veel plekken op de wereld Engels wordt gesproken.

 • anita kempenaers says:

  doe graag mee voor mijn kleinzoon die gaat in september naar het vijfde leerjaar en krijgt dan frans maar engels is voor het middelbaar dus deze vakantieboek zou goed van pas komen en kan hij al wat oefenen

 • Ik heb onlangs een online Engels cursus gevolgd. Heel leuk en zeker fijn om weer eens bij te spijkeren. Mijn Frans is helaas ver verloren gegaan, dat zou ik wel weer willen kunnen spreken én verstaan.

 • Anneliese de Waal says:

  Ik doe graag mee voor mijn zoon, is erg leerzaam voor hem, om het Engels goed te oefenen.
  De taal Frans ben ik helemaal kwijt geraakt, weet ik niks meer van 🙂 🙂
  Groetjes Anneliese

 • Oh tof! Mijn zoon krijgt sinds groep 5 Engels. Hij wordt er steeds beter in, maar wil graag deze zomer er nog meer aan werken, zodat hij ook kleine gesprekjes kan voeren in het buitenland. Aangezien mijn (business) Engels ook niet om naar huis te schrijven is, hebben we afgesproken dat we in de zomervakantie samen gaan oefenen. Plan is om hiervoor boeken te halen in de bieb, maar dit boek zou zeker ook helpen!

 • leuk voor onze oudste, ze is erg met taal en talen bezig. Zelf zou ik nog wel eens Italiaans willen leren, prachtig klinkt dat

 • Handig, mijn zoon kan zijn Engels nog wel wat bijspijkeren voor volgend schooljaar. Zelf wil ik ooit nog eens goed Duits leren. Ooit wel gehad op school, maar ik bak er niks meer van. En dat terwijl we nog geregeld naar onze oosterburen op vakantie gaan.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.