Summercamp Engels voor Bengels

Naar school in de vakantie? Geen straf bij Engels voor Bengels

Net als vorig jaar wordt ook dit jaar weer de Summer Camp Engels voor Bengels georganiseerd door heel het land. Omdat het vorig jaar weer een groot succes was, hebben we dit jaar beide meiden opgegeven. Morgen is alweer de laatste les en ze hebben het weer erg naar hun zin. Denk je dat jouw kinderen dit ook leuk zouden vinden, lees dan snel verder en kijk of de Summer Camp Engels voor Bengels ook bij jouw in de buurt wordt georganiseerd.

Summercamp Engels voor Bengels

Vorige week begon in dit deel van het land de vakantie. Terwijl de meeste vriendje en vriendinnetjes in volgepakte auto’s op vakantie gingen, ging Grote Zus nog een extra weekje naar school. Niet omdat ze een slecht rapport had en nog wat bijles kon gebruiken, nee ze ging naar een heuse summerschool! Een week lang kreeg ze daar op speelse wijze Engelse les. Echt school was het dus niet, maar juist veel plezier met veel nieuwe vriendjes en vriendinnetjes.

Engels voor Bengels

Vorig jaar was ik op zoek naar Engelse les voor Grote Zus. Het leek mij een goed idee om haar deze taal zo vroeg mogelijk te laten leren. Een echte les kon ik niet vinden, maar op de site van Kidsproof Leiden las ik over de Summer Camp Engels voor Bengels. Een week lang, aan het begin van de zomervakantie, nog een weekje naar ‘school’. Natuurlijk is het geen schooldag, die in de schoolbanken wordt doorgebracht. Maar op een leuke en ongedwongen manier wordt er kennis gemaakt met de Engelse taal. De lessen zitten vol creatieve en stimulerende activiteiten zoals knutselen, dansen, zingen en sportdag, met een ijsje als beloning.

SummerschoolOmdat het belangrijk is dat kinderen natuurlijk eerst de Nederlandse taal goed beheersen, voordat ze leren lezen of schrijven in de Engelse taal, bestaan de eerste twee Engels voor Bengels jaren vooral uit oefeningen en opdrachten waarbij niet geschreven of gelezen hoeft te worden. Engels voor Bengels doet dit om in de groepen 3 en 4 het onderwijs van de Nederlandse taal niet te verstoren.

Dagprogramma

De Summer Camp is een week lang en wordt op de diverse plekken in Nederland aangeboden. De kinderen (4 t/m 11 jaar) worden ingedeeld in leeftijdsgroepen met de namen van de bekende metrostations zoals Paddington, Green Park, Westminster en Bond Street. De activiteiten worden per groep passend aangeboden. Het dagprogramma ziet er als volgt uitEngels voor Bengels

  • Opening of the day
  • English class
  • Sport and dance
  • Healthy lunch
  • Art class
  • Music and story telling
  • Ending of the day

De dag duurt van 9.00-16.00u en begint en eindigt alijd gezamenlijk. Net zoals de gezonde lunch die verzorgd wordt voor de kinderen. Overigens krijgen de kinderen gedurende de dag natuurlijk voldoende te drinken aangeboden en af en toe een (gezonde) versnapering.
Alle kinderen dragen hetzelfde poloshirt (net als in Engeland, het schooluniform) en krijgen een eigen bidon en een rugzakje.

Uiteraard is het de bedoeling dat de kinderen de Engelse taal op een leuke manier leren. Daarom spreken de meesters en juffen Engels tegen de kinderen, maar zal er ook, indien nodig, Nederlands gesproken worden. Bij veel activiteiten kunnen non-verbale gebaren al voldoende zijn om duidelijk te maken wat er bedoeld wordt. Afhankelijk van het leerproces van ieder kind, zullen dekinderen gedurende deze week steeds meer Engels durven spreken en kunnen verstaan.

Engels voor Bengels

Conclusie

Na vorig jaar, wilde Grote Zus ook dit jaar weer heel graag naar de Engels voor Bengels Summer Camp. Omdat Kleine Zus nu 4 is, mocht die ook voor het eerst mee. Zij ging samen met een vriendinnetje, dus dat was gezellig en vertrouwd. Ze hebben het allemaal reuze naar hun zin en deze week spreken we dan thuis ook veel Engels met elkaar. Kleine Zus heeft al door dat ze gewoon op alles Yes moet zeggen, ook al begrijpt ze er eigenlijk niets van 😉 Morgen is alweer de laatste dag en is er een afsluitende high tea met alle ouders. De kinderen zullen een optreden geven van alles liedjes en dansjes die ze hebben geleerd. Ook krijgen ze een echt diploma uitgereikt. Grote Zus zal dan alweer haar derde ster krijgen. Ik weet zeker dat we er volgend jaar weer bij zullen zijn, dus See you next year!

Deze blog is geschreven na eigen ervaring en op geen enkele manier gesponsord.

Spread the love

20 thoughts on “Naar school in de vakantie? Geen straf bij Engels voor Bengels

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.