Het Spellenspektakel

Weekendtip | Het Spellenspektakel, de grootste spellenbeurs van Nederland

Dit weekend, 4 en 5 november, keert het Spellenspektakel weer terug naar Jaarbeurs Utrecht. Deze keer is het groter en indrukwekkender dan ooit tevoren! Op maar liefst 20.000 vierkante meter vind je de nieuwste bord- en kaartspellen, tijdloze klassiekers, spannende demonstraties en diverse (Trading Card Game) toernooien. Daarnaast is de beurs dit jaar uitgebreid met het Nederlands Speelgoed Festival. Hier kunnen gezinnen het nieuwste speelgoed te ontdekken en zelf te proberen. Ongeacht je leeftijd, iedereen zal geïnspireerd worden om hun spellen- en speelgoedcollectie aan te vullen.

Het Spellenspektakel

Dit weekend staat Jaarbeurs Utrecht volledig in het teken van bordspellen en speelgoed. Het Spellenspektakel is een geweldige belevenis voor de hele familie en biedt voor ieder die van spelletjes houdt, wat wils. Twee volledige hallen zijn gevuld met een gevarieerd aanbod van educatieve kinderspellen tot strategische bordspellen en van gezellige familiespellen tot opwindende kaartspellen. Bezoekers kunnen plaatsnemen aan één van de vele speeltafels om spellen uit te proberen, en de aanwezige speldemonstranten staan klaar om te helpen en slimme tips te geven.

Nederlands Speelgoed Festival

Dit jaar is er een derde hal, waar het Nederlands Speelgoed Festival plaatsvindt. Bekende Nederlandse speelgoeduitgevers zoals Spinmaster, Zuru en Schleich presenteren hun nieuwste producten, waar bezoekers uitgebreid mee kunnen spelen. Daarnaast zijn de winnende producten van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2023 te bewonderen, wat een keurmerk is voor goed en veilig speelgoed. Bovendien tonen basisschoolleerlingen hun zelf ontworpen spellen, geïnspireerd door hun favoriete kinderboeken, als onderdeel van de wedstrijd ‘Ontwerp het Kinderboekenspel’. Het winnende spel wordt daadwerkelijk geproduceerd.

Trading Card Games

Voor liefhebbers van Trading Card Games biedt deze derde hal spannende toernooien, de mogelijkheid om hun kaartendecks uit te breiden en hun strategieën te verbeteren. Bekende kaartspellen zoals Magic, het Japanse One Piece en natuurlijk Pokémon zijn vertegenwoordigd.

Bring & Buy stand

Bezoekers die wat ruimte willen maken in hun spellenkast voor nieuwe aanwinsten kunnen hun oude spellen verkopen via de Bring & Buy stand. Andere bezoekers hebben hier de kans om deze spellen te kopen. Bovendien steun je met je aankoop Right to Play, een organisatie die zich inzet voor sport en spel voor kinderen die opgroeien in uitdagende omstandigheden.

Praktische informatie Het Spellenspektakel

Datum; 4 en 5 november 2023
Locatie: Jaarbeurs Utrecht
Ticketinformatie:
Dagkaart volwassene €17,50 / kind (4 t/m 12 jaar) €5,00
Dagkaart gezin (2 volwassenen en 3 kinderen t/m 12 jaar) €36,00
Passe-partout volwassene €28,00 /Kind (4 t/m 12 jaar) €8,00
Via de NS Spoordeelwinkel zijn voordelig entreetickets in combinatie met een treinticket te koop.

Ga voor meer informatie naar www.spellenspektakel.nl

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.