VTech Codi, Mijn Robodino – genomineerd voor het Speelgoed van het Jaar 2019

Vanmiddag ging de verkiezing van het Speelgoed van het Jaar weer van start. Vanaf vandaag kun je weer stemmen op het speelgoed in verschillende leeftijdscategorieën! De komende tijd zal ik er hier op mijn blog een paar uitlichten met in sommige gevallen een winactie. Vanwege de feestelijke start vanmiddag mag ik dan ook meteen starten met een heel leuke winactie van één uit het genomineerde speelgoed in de categorie 0 t/3 jaar; de VTech Codi, Mijn Robodino.

VTech Codi, Mijn Robodino - genomineerd voor het Speelgoed van het Jaar 2019

Speelgoed van het jaar 2019 – categorie 0 t/m 3 jaar

In de categorie 0 t/m 3 jaar zijn er 3 producten waarop er gestemd kan worden. 2 daarvan zijn van het merk Vtech en de andere van SmartGames. Beide merken waar ik en mijn meiden al jaren fan van zijn. Speelgoed in de leeftijdscategorie 0-3 jaar moet vooral stevig zijn en felle kleuren hebben, om de aandacht te trekken van de jongste onderzoekers. Uiteraard zijn geluidjes ook altijd erg geliefd (soms minder bij de ouders). Ontdekken en stimuleren staan in deze leeftijd ook voorop. Een baby verkent de wereld om zich heen en de dreumes zit al vol vragen. Speelgoed kan daarop antwoorden geven en alle mogelijkheden stimuleren. Peuters bouwen het liefst, maken muziek en spelen al graag met andere kinderen. Bij het nomineren van het speelgoed is met deze eigenschappen vooral rekening gehouden.

Lees hier alles over de nominaties en het juryrapport

Codi, Mijn Robodino – Vtech

Speelgoed van het jaar 2019 - categorie 0 t/m 3 jaar Codi, Mijn Robodino - Vtech

Maak kennis met Codi, Mijn RoboDino, de interactieve dinorobot van Vtech! Breng samen verschillende muziekstijlen, gevoelens en karakters bij elkaar door de stekels op de rug van Codi te plaatsen. Let dan goed op wat er gebreurt!

De RoboDino heeft per categorie 3 verschillende stekels. Zo zijn er stekels voor de muziekstijl, het gevoel en het karakter. Door ze in rug van Codi te steken kun je 27 verschillende combinaties maken. Druk op de Dino-danstoets en Codi zal gaan dansen. Door te leren dat de volgorde en de keuze van de stekels van invloed zijn op Codi, leren kinderen al jong kennis met coderen. Iets waar we in deze digitale wereld niet meer omheen kunnen.

Codi, Mijn Robodino - Vtech

Ontdek samen met Codi de 2 melodietjes en 32 gezongen liedjes en laat je steeds opnieuw verrassen met een andere volgorde van de stekels. Na het spelen berg je mooi alle stekels weer op in zijn dino-ei. Gelukkig is het volume van Codi regelbaar en schakelt hij na een tijdje automatisch uit. De dino heeft een stevig en duurzaam design, zoals je dat gewend bent van Vtech.

Mijn meiden mochten vanmiddag al even spelen met al het genomineerde speelgoed en kozen in de categorie 0 t/m 3 jaar voor Codi, Mijn Robodino. Ondanks dat Codi de beginselen van het coderen leert aan de allerjongsten, vonden mijn meiden het ook nog erg leuk om te zien wat de reactie was op de volgorde van de stekels. De vrolijke liedjes en het dansje van Codi zijn erg aanstekelijk en brengen iedereen aan het dansen met een glimlach op je gezicht.

Het andere genomieerde Speelgoed in de catagorie 0 t/m 3 jaar

In de categorie 0-3 jaar zijn er dit jaar 3 nominaties. Naast Codi, Mijn Robodino heeft de Brain Train van SmartGames ook een nominatie en de ZoomiZooz Klim Verken Boomhuis, eveneens van VTech.

Brain Train – SmartGames

Speelgoed van het jaar 2019 - categorie 0 t/m 3 jaar Brain Train - SmartGames

De Brain Train is een vormenspel met een uitdaging om je brein te trainen. Dit spel is eigenlijk pas voor de leeftijd vanaf 3 jaar, maar de jongere kinderen zullen het ook al leuk vinden om met de trein en blokken te spelen, want naast het puzzelelement is het ook gewoon een heel leuke speelgoedtrein. De uitdaging van de Brain Train zit hem in de opdracht om de vormen in de juiste volgorde in de wagons plaatsen. Naarmate de opdrachten moeilijker worden, krijg je steeds minder aanwijzingen. Ben jij op het juiste spoor? Zorg ervoor dat alle wagons aan elkaar vastzitten voordat je trein het station verlaat.

ZoomiZooz Klim Verken Boomhuis – VTech

Speelgoed van het jaar 2019 - categorie 0 t/m 3 jaar ZoomiZooz Klim Verken Boomhuis - VTech

Naast de Robodino heeft Vtech nog een nominatie binnen gesleept dit jaar, namelijk voor het ZoomiZooz Klim Verken Boomhuis. In het vrolijk gekleurde boomhuis rollen, tollen en dollen de diertjes vrolijk naar beneden. Door de Zoomi-sensor hoor je hun vrolijke en blije reacties. Er zijn verschillende toetsen waarmee je leuke zoekspelletjes kunt spelen en om nog meer grappige geluiden en gezongen liedjes te horen. Met de lift zoeven de diertjes weer naar boven. Open met de papegaaihendel het valluik of gebruik de lanceerders om de diertjes omlaag te laten glijden over de baan en de brug. De ZoomiZooz Klim Verken Boomhuis met maar liefst 4 ZoomiZooz diertjes, zodat je leuk samen kunt spelen. Belangrijk voor de ouders is dat de boom een stevig en duurzaam design heeft en dat er een regelbaar volume op zit met een automatische uitschakeling.

Stem op het speelgoed van het jaar

Om 16.00 uur gistermiddag drukte Kim Kötter op de grote rode knop. Daarmee startte zij de stemperiode. Tot en met 3 november kan iedereen zijn stem uitbrengen in verschillende leeftijdscategorieën.

Klik hier om te stemmen in de categorie 0 t/m 3 jaar

Een jury bestaande uit een pedagoog, een ontwikkelingspsycholoog, mensen afkomstig uit de handel, journalisten en influencers, nomineren alle inzendingen en kiezen het genomineerde speelgoed. Daarna is het de beurt aan de kinderen en hun ouders om te stemmen voor de winnaar. Welk speelgoed er allemaal genomineerd is en hoe je kunt stemmen lees je op de website van het Speelgoed van het Jaar.

Het is niet alleen leuk om te zien welk speelgoed er genomineerd is in de verschillende leeftijdscategorieën, maar door te stemmen, maak je ook nog eens kans op één van het genomineerde speelgoed.

Kleurwedstijd

Ook is er, net als elk jaar, weer een kleurwedstrijd. Kleur en versier hem op zijn allermooist en wie weet maak je dan wel kans op het genomineerde speelgoed. De kleurplaat moet dan wel voor 1 november binnen zijn en kan in een voldoende gefrankeerde envelop op de post of als foto worden geupload en via het formulier op de website worden ingestuurd. De jury kiest uit iedere leeftijdsgroep een winnaar voor de kleurplatenwedstrijd. Uiterlijk vrijdag 15 november worden alle winnaars persoonlijk op de hoogte gesteld.

Speelgoed van het jaar tekenening

Lees meer over de ander genomineerde voor de verkiezing van het Speelgoed van het Jaar 2019:
VTech Codi, Mijn Robodino – categorie 0-3 jaar
Tropical Zoo van Totum – categorie 4-5 jaar
Bob Bilnaad – categorie 4-5 jaar
BlazeLets Style Studio – categorie 6-7 jaar
#SNAPSTAR – categorie 6-7 jaar
SmartGames Colour Catch – categorie 6-7 jaar
NERF Fortnite AR-L Blaster – categorie 8-9 jaar
Leipe Lama’s – categarie 12-17 jaar

Winactie VTech Codi, Mijn Robodino is gesloten

Ben jij ook wel benieuwd naar deze Robodino? Van Vtech mag ik er zomaar eentje weggeven! De winnaar is

VTech Codi, Mijn Robodino
  • De winnaar zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
  • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Spread the love

89 thoughts on “VTech Codi, Mijn Robodino – genomineerd voor het Speelgoed van het Jaar 2019

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.