Top 10 verlanglijstjes van toen en nu

Al weken wordt er hier in huis gewerkt aan de verlanglijstjes voor Sinterklaas. De speelgoedboeken zijn doorgespit en voor het raam hangt een verlanglijstposter, met QR-codes voor de pieten. Heel handig en helemaal van deze tijd. Het doet mij ook erg denken aan mijn jeugd en mijn eigen verlanglijstjes. Dit jaar viel mij ineens op dat er in al die jaren veel minder veranderd is dan ik in eerste instantie dacht. Daarom vandaag mijn top 10 verlanglijstjes van toen versus top 10 verlanglijstjes van mijn dochters.

Top 10 verlanglijstjes van toen en nu

Klorofil Magische Speelboom vs Klorofil Magische Speelboom

Het idee voor deze blog over de cadeautjes die vroeger op mijn verlanglijstje stonden en nu ook (in moderne versie dan) op die van mijn dochters, kwam eigenlijk door de Magische Speelboom. Wat wilde ik als kind graag zo’n speelboom. Mijn vriendinnetje had er wel eentje, maar dat is toch anders dan er zelf eentje hebben. Precies dezelfde Magische Speelboom staat nu ook bij mijn dochters op het lijstje.

verlanglijstjes van toen en nu - Magische Speelboom
Magische Speelboom – Amazon.nl € 49,56

Wist je dat het ook precies dezelfde boom van toen nog steeds gemaakt wordt met dezelfde mallen uit de jaren ’70! Zo zie je maar dat het spelen van toen, nu nog net zo leuk is. Wel is de Klorofil-familie ondertussen flink uitgebreid met meerdere dierenfamilie’s, huisjes en winkeltjes. Voor nog meer uren speelplezier.

Nintendo Game & Watch vs Nintendo Game & Watch

Dit jaar viert Mario zijn 35e verjaardag! Om dat te vieren brengt Nintendo een aantal spelletjes van toen opnieuw uit. Eentje daarvan is de Nintendo Game & Watch, ik denk één van de eerste handhold games en kwam op de markt in 1980. Ik was zo blij toen ik de Nintendo Game & Watch Snoopy tennis kreeg van de Sint! Uren probeerde ik mijn record te verbeteren, om dan de volgende ochtend er achter te komen dat mijn vader de hele avond ook had zitten spelen en een voor mij onhaalbaar record had gevestigd. Gelukkig zat er op de achterkant een klein resetknopje op 😉

Nu brengt Nintendo opnieuw een Game & Watch handhold uit, natuurlijk met Mario in de hoofdrol; Game & Watch: Super Mario Bros. Dit spel bevat naast de klassieke games Super Mario Bros., Super Mario Bros.: The Lost Levels (in Japan uitgebracht als Super Mario Bros. 2) en een speciale versie van Ball met een Mario-sausje, een klok met 35 geheimpjes om te ontdekken, inclusief enkele gastoptredens van Mario’s vrienden en vijanden. 

Mario Kart vs Mario Kart Live Home circuit

We blijven nog even bij Mario zijn 35e verjaardag. Eén van de meest favoriete spelletjes (ook nu nog hierin huis) is Mario Kart. Dit spel kwam voor het eerst uit in 1992 voor de Nintendo SNES (Super Nintendo Entertainment System) en is in totaal al 10x opnieuw uitgebracht. Heel eerlijk stond deze niet op mijn verlanglijstje, maar wel bij mijn zussen. En nu staat de Mario Kart Live Home circuit bovenaan het lijstje van mijn dochters.

De nieuwste versie van Mario Kart is Mario Kart Live: Home Circuit; een spel waarbij je niet alleen op je scherpje speelt, maar echt met Mario of Luigi zelf door je woonkamer kunt racen. Door het cameraatje op de racewagen zie je precies waar je naar toe rijdt. Maak je eigen racebaan onder de tafel en stoelen door en speel het in verschillende uitvoeringen. Echt een heel bijzondere en nieuwe ervaring van gamen.

Mijn eerste cassetterecorder van Fisher Prices vs de Vlogcamera van Vtech

Misschien wel het mooiste cadeau dat de Sint voor mij heeft meegenomen was een echte cassetterecorder van Fisher Price. Het ontwerp was stevig en robuust en makkelijk bedienbaar voor de kleinste handjes. Uren luisterden we naar de bandjes van Bassie en Adriaan, Jungle Book en zongen we natuurlijk mee met Kinderen voor Kinderen.

Elpee Kinderen voor Kinderen vs CD Kinderen voor Kinderen

Waar op mijn verlanglijstje nog de eerste versies van Kinderen voor Kinderen op LP stonden, kregen mijn zussen cassettebandjes (voor in de Fisher Price cassetterecorder) en vragen mijn kinderen nu de CD’s van Kinderen voor Kinderen. Na 40 albums nog steeds een grote hit bij groot en klein.

Fabulant LEGO vs LEGO Friends

LEGO blijft toch ook al jaren een geliefd cadeautje op de verlanglijstjes van kinderen. Helaas verdwijnen er series, zoals het Fabulant waar ik veel mee speelde bij mijn oma. Elk jaar kreeg ik daar wel een nieuw huisje van of klein doosje met een nieuw diertje. Helaas heeft mijn vader alles weggegeven aan het BlijfVanMijnLijf-huis bij ons in de straat.

Maar LEGO heeft zich flink uitgebreid met nieuwe series, waaronder LEGO Friends. Deze is uiteraard zeer geliefd bij mijn dochters. Van een Heartbreak Hotel, strandhuis en boomhut met de vriendinnen Emma, Andrea, Mia, Olivia en Stephanie, tot een heuse Jungle reddingsbasis dit jaar.

Ook nieuw dit jaar is de LEGO Super Mario serie. Hierbij kun je met een startset (Amazon.nl €51,57) je eigen gamelevels bouwen en zoveel mogelijk munten verzamelen met jouw interactieve Mario-figuur. De serie is eindeloos uit te breiden met grote en kleine sets.

Barbie van toen vs Barbie van Nu

Deze chicque poppendame gaat maar liefst al 90 jaar mee. Veel meisjes hebben haar dan ook op het verlanglijstje staan. Ik herinner mij nog goed dat ik Skipper kreeg. Ik heb daar heel veel mee gespeeld, maar ook met alle Barbies, Ken, Paard en kleding die daarna nog volgden in mijn schoen, en die van mijn zusjes.

Barbie heeft zich de laatste jaren zeer ontwikkeld en is meer dan alleen een pop om mee te spelen. Barbie zet zich nu in voor de diversiteit om zo voor alle meisjes rolmodellen te creëren. Dit doet Barbie onder de naam You can be anything. Zo blijft Barbie voor elk meisje een vriendin waar mee ze zich kan identificeren en mee spelen.

Monopoly vs Monopoly slechte verliesers

Spelletjes zijn ook altijd een veel gevraagd cadeautje aan de Sint. Leuk om samen mee te spelen of met de hele familie. Monopoly is misschien wel één van de beroemdste familiespelletjes die er is. Ook dit spel is in de afgelopen jaren in meerdere versies op de markt gekomen. Van een Mario Kart versie tot een L.O.L. Surprise! Monopoly editie en dit jaar is er als opvolger van de Monopoly Valsspelen, de Monopoly Slechte verliezers.

Maar niet alleen Monopoly is in een nieuw jasje gestoken, maar ook het spelletje Cluedo is dit jaar weer vernieuwd met een Cluedo Leugenaars editie (Amazon.nl €26,15), Dokter Bibber wordt Dokter Bibber Dierenarts (Amanzon.nl €24,99) en Party & Co en Statego zijn er in een echte Disney Prinsessenuitvoering (Amazon.nl €15,09).

Plaspop vs Poopsie Surprise Slijm

Wat wilde ik graag een pop die kon plassen. Ik vond het zo grappig dat als ze haar flesje op had, ze op haar potje ging plassen. Deze pop was mijn favoriete badspeeltje. Ondanks dat deze poppen nog steeds volop verkrijgbaar zijn, is er toch een nieuwe variatie op gekomen; Poopsie Surprise Slijm. Deze eenhoorn plast namelijk niet na het eten en drinken, maar poept echte glitterslijm!

Niet voor niets is Poopsie Slime al een paar jaar een groot succes. Dit jaar is ze zelfs voor een echte Youtubesensatie geworden. Binnen twee weken bereikte zij met haar hitsong ‘Poopsie Slime Surprise’ maar liefst 13 miljoen views! Hierop kun je dan ook samen dansen met de nieuwe Poopsie Dancing Unicorn (Amazon.nl €64,50).

Heksen – Roald Dahl vs Heksen – Roald Dahl

De Sint is ook gek op goede kinderboeken. Elk kind behoort dan ook uit de zak van de goedheiligman tenminste 1 goed boek te krijgen. Ik kreeg dan ook vaak een boek van één van de beste kinderboekenschrijvers Roald Dahl. Ook die boeken zijn nog steeds populair. Zo verschijnt deze week een geheel nieuwe verfilming van het boek Heksen in de bioscoop.

Top 10 verlanglijstjes van Lieke van Lexmond en Bibi Breijman

Tot en met 5 december zijn de inspiratielijsten van Lieke van Lexmond de must-have shopping guide met ideeën voor creatief en vermakelijk speelgoed en cadeautjes voor Sinterklaas op Amazon.nl te vinden. De Sinterklaas inspiratielijsten bevatten producten voor verschillende leeftijdsgroepen en bieden een gevarieerde mix van cadeautjes die de fantasie van kinderen zullen prikkelen.

Top 10 inspiratie lijst Bibi Breijman x Amazon
Bekijk de complete top 10 van Bibi op Amazon.nl

Spread the love

17 thoughts on “Top 10 verlanglijstjes van toen en nu

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.