Taalspelletjes De Gorgels

Uitdagende taalspelletjes met de Gorgels

Nu de scholen weer volop bezig zijn, heeft het leren lezen bij ons thuis de volle aandacht. Taal is het mooiste wat er is en daarom ook belangrijk om dit zo vroeg mogelijk goed aan te leren, maar vooral ook leuk te gaan vinden. Zwijsen is al jaren een bekend merk dat er alles aan doet om het leren lezen leuk te maken. Dit schooljaar hebben ze daarom een leuk koffertje uitgebracht met Taalspelletjes met de Gorgels.

Taalspelletjes De Gorgels

De Gorgels van Jochem Myjer

Wie kent ze niet, de Gorgels van Jochem Myjer. Zijn eerste kinderboek, waarvan over niet al te lange tijd ook een nieuw deel zal verschijnen. Deel 1 hebben wij thuis al meerdere malen gelezen, maar ook op school wordt dit gedaan. Het boek is leuk om voor te lezen vanaf 5 jaar en om zelf te lezen vanaf 7 jaar. Om het leren op school nog meer te ondersteunen vind je de Gorgels nu ook bij Zwijsen met diverse leuke lees- en rekenspelletjes.

De Gorgels Taalspelletjes

In een mooi koffertje vind je 6 kaarten met taalspelletjes, om alleen te spelen of met zijn tweeën. Door de zandloper te gebruiken, wordt het nog spannender. Want wie maakt de meeste nieuwe woorden met typische Gorgelwoorden? Of verzint de meeste woorden met de gegooide beginletter? Of de meeste zinnen binnen de zandlopertijd? Op de scorekaart kun je alle scores bij houden!

De speelkaarten hebben 2 niveau’s en kunnen zo gespeeld worden door kinderen van verschillende leeftijden. De bijgeleverde stiften zijn uitwisbaar, dus kunnen ze ook eindeloos gespeeld worden. In de koffer berg je alles weer netjes op en kun je het overal mee naar toe nemen.

De spelletjes zijn voor kinderen vanaf 7 jaar en sluiten 100% aan bij het leren lezen en schrijven op school. De taalspellen dragen bij aan het vergroten van de woordenschat.

Wat vonden wij ervan?

Voor onze jongste dochter is het nu nog net te moeilijk, maar vult de kaarten op haar manier in. Zo zoekt ze de letters die ze al kent en kruist deze weg. Ook zo kan zij toch meespelen en meer bekent raken met de letters en straks de eerste woorden. Hoe leuker je het nu maakt, des te leuker blijft het voor later.

De oudste dochter gaat er zelf mee aan de slag of met haar vriendinnetje. Op het scorebord kunnen ze dan mooi de score bijhouden. De spelletjes zijn leuk en uitdagend en kunnen steeds weer opnieuw gespeeld worden.

Het Taalspelletje van de Gorgels is onder andere te koop bij Bol.com voor € 14,99. Naast het Taalspelletjes zijn er nog meer leuke spelletjes van De Gorgels verkrijgbaar

Spread the love

5 thoughts on “Uitdagende taalspelletjes met de Gorgels

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.