Review_ Tiptoi puzzel Manege en Al mijn dieren spel

Review| Tiptoi puzzel Manege en Al mijn dieren spel

Nog maar een paar dagen en dan is de zomer officieel afgelopen. We hebben een prachtige zomer gehad, maar volgens de weersvoorspellingen zit er weer heel wat regen aan te komen. Het buitenspeelgoed kan dus weer de schuur in en de spelletjes en puzzels de kast uit. Wij hebben nog een paar leuke klaar liggen voorop een regenachtige dag; Tip Toi Al mijn dieren en Tip Toi Puzzel. Vandaag een review van deze twee.

Tiptoi is een langere tijd een grote hit hier in huis. Sinds we de Tiptoi Pen is huis hebben, kunnen we de collectie steeds verder uitbreiden. Met oranje pen zorgt voor veel leuke speel- en educatieve uurtjes op de (achter)bank. De pen heeft alleen batterijen nodig en af en toe een update via de computer bij een nieuw spel. Voor de aankomende regenachtige dagen heb ik de spelletjes van de Manege puzzel en het spel Al mijn dieren gedownload.

tiptoi puzzel De manege
Let op! Bij dit spel is de Tiptoi pen niet bijgeleverd

Tiptoi puzzel De Manege

De Tiptoi puzzel De Manege is niet zomaar een Ravensburger puzzel. Samen met de Tiptoi pen komt de manege tot leven. Eerst moet je natuurlijk wel de puzzel leggen en dat kan met de 104 stukjes nog best een uitdaging zijn. Op het plaatje gebeurt namelijk best wel veel, waardoor je ook goed moet zoeken waar elk stukje past. 

Als de puzzel klaar is, kan het spellen beginnen. De pen geeft je veel informatie over het leven van paarden op de manege. In het spel gaat over het springconcours dat bijna gaat beginnen. Helaas moet Lena eerst nog haar huiswerk nog maken en zit verdrietig boven in haar kamertje.  Ze heeft geen tijd om haar paard Fee klaar te maken voor het concours. Gelukkig kun jij haar helpen. Door met de pen op de personen op de puzzel te tikken, kom je meer over hen te weten. Zo krijg je aanwijzingen hoe je Lena kan helpen om op tijd klaar te zijn voor het concours. 

Mijn meiden hebben veel plezier met deze puzzel. Er gebeurt zoveel in de manege dat ze steeds wel meer iets nieuws ontdekken. Ook het puzzelen om te kunnen beginnen met het spel is een leuke bezigheid. In tegenstellen tot de andere Tiptoi boeken die we hebben, is dit wel meer een spel om binnen aan tafel te spelen in plaats van op de achterbank. Maar zeker een middagvullende activiteit, voor als het buiten regent.

Let op! Bij dit spel is de Tiptoi pen niet bijgeleverd

Tiptoi spel Al mijn dieren

Het Tiptoi spel Al mijn dieren is voor kinderen van ongeveer 3 to 4 jaar oud. In drie eenvoudige puzzel- en rangschik spellen oefen je spelenderwijs logica en concentratie, tellen van één tot en met tien en dierenkennis. De pen laat met liedjes en dierengeluiden de dierenwereld tot leven komen. Door de verschillende puzzels en rangschikken van de dieren oefenen je samen met je kind de concentratie. Het spel is ook goed om alleen te spelen, want de pen verteld de regels en is spelleider. 

De puzzel bestaat uit 10 verschillende puzzels, allemaal met 6 stukjes. Ze zijn allemaal hetzelfde opgebouwd met in het midden het dier en daarom heen een plaatje met de jongen, hun woonomgeving, de vacht en hun voedsel. Ook is er een stukje met het getal van het aantal jongen. Los van de puzzels is er ook een kaartje met het bedieningspaneel. Door met de pen hierop de klikken, kun je de verschillende spellen spelen.

Ook al zijn mijn kinderen wat ouder en kunnen ze al tot 10 tellen, het is toch een leuk spel om samen of alleen te spelen. Door de verschillende spelletjes, die te activeren zijn via het bedieningspanel kunnen ze zich hier ook echt uren mee vermaken. Fijn is ook dat de verschillende puzzels makkelijk te sorteren zijn door de verschillende gekleurde achterzijdes. Zo kun je bij de jonge kinderen het makkelijk houden bij een paar puzzels in plaats van alle 10 tegelijkertijd.

Wat vonden wij ervan?

Deze beide nieuwe uitgave in de Tiptoi collectie zijn weer erg leuk en maken leren leuk. Door de interactieve pen worden ze steeds weer gestimuleerd om verder te gaan en nieuwe dingen te ontdekken. Zoals ik al eerder zei, zijn dit geen spelletjes voor op de achterbank, maar gewoon leuk om samen of alleen aan tafel te spelen. De pen en de spelletjes zijn niet goedkoop, maar zeker de investering waard. Wij kunnen bijna niet wachten tot weer een lekker lange regenachtige middag.

Spread the love

3 thoughts on “Review| Tiptoi puzzel Manege en Al mijn dieren spel

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.