Super mario Party x Sonos

Super Mario Party thuis met de Sonos Beam

Een tijdje terug waren wij uitgenodigd door Nintendo en Sonos voor de lancering van Super Mario Party op de Nintendo Switch. Naast dat de meiden mochten spelen met het nieuwste Nintendo spel, kregen wij volwassen een demonstratie te horen van de Sonos Beam. Maar dat was niet alles; wij mochten zowel het spel als de Sonos Beam ook een maand thuis uitproberen. So let’s party, want dit vonden wij er van.

Super Mario Party thuis met de Sonos Beam

Super Mario Party x Sonos

Toen wij deze zomer de Nintendo Switch kochten, wilde ik eigenlijk meteen het spel Super Mario Party erbij kopen. Helaas moest de verkoper mij teleurstellen, want het moest nog uitkomen. De uitnodiging voor de Super Mario Party x Sonos werd dus met beide handen aangegrepen. De Nintendo Switch was al een groot succes gebleken en dit spel zou zeker in de smaak vallen – bij ons allemaal

In een mooi huis in IJburg werden we feestelijk ontvangen door zowel het Nintendo team als het Sonos team. In de keuken stonden heerlijk hapjes en drankjes voor ons klaar, zoals bijvoorbeeld deze geweldige taart. Ook konden de kinderen daar kennismaken met Nintendo Labo. Mario zelf was ook aanwezig en de kinderen konden op verschillende TV’s in het huis het nieuwe Mario Super Party spelen.

Super Mario Party x SONOS

In de ouderlijke slaapkamer (met geweldig vrijstaand bad) kregen de ouders een korte introductie van de Sonos Beam. Zelf hebben we geen goed geluidssysteem thuis, maar hadden al wel eens gekeken naar de speakers van dit merk. Na deze demonstratie wist ik dat we het er thuis zeker snel maar eens over moesten hebben. Wat een mooi en vol geluid komt er al deze bar.

Party @ home
Na afloop van deze mooie middag kreeg ik het voorstel om thuis ook een feestje te vieren. We mochten Super Mario Party thuis uitproberen, samen met de Sonos Beam thuis voor een maand. Dat voorstel kon ik natuurlijk niet afslaan en al snel hadden we beide in huis.

Super Mario Party

Super Mario Party

Het spel Mario Party was eerder al op de markt gebracht voor de Wii, maar nu dan ook voor Nintendo Switch. Het leuk van dit spel is dat het echt bedoelt is om samen te spelen. Recent hadden we voor de Switch ook 2 extra Joy-Cons aangeschaft en die kwamen nu goed van pas. Zo kunnen we met het hele gezin of de meiden met hun vriendjes en vriendinnetjes tegen elkaar spelen. 

De nieuw Super Mario Party heeft 20 speelbare personages, verschillende spelstanden en 80 gloednieuwe minigames en is uitgebreid met meer strategische elementen, zoals specifieke dobbelblokken voor elk personage. Verder is het  nog steeds een traditioneel bordspel, waarbij je met maximaal vier spelers om de beurt de kans krijgt om zoveel mogelijk munten en sterren te verzamelen. Maar alle kansen liggen tot het eind nog open. Dan worden er namelijk nog wat bonussterren uitgedeeld en kun je zo onverwachts toch opeens als eerste eindigen. Dit maakt het spel leuk voor jong en oud en hoef je als ouder niet bang te zijn dat je kinderen je altijd verslaan of jij juist hen. Het spel heeft tijdens het gamescom-evenement van dit jaar niet voor niets al de prijs voor “Best Family Game” gewonnen!

Het spel heeft verschillende spelstanden, waaronder: 
Mario Party: Natuurlijk is ook het klassieke bordspelstand terug en beter dan ooit! Spel het spel met maximaal vier spelers, maar let op dit kan alleen als er ook 4 Joy-Cons aanwezig. Het doel is om zo snel mogelijk je personages te verplaatsen over de diverse spelborden om de meeste sterren te verzamelen. Hierbij kan je gebruikmaken van nieuwe strategische elementen als personage-specifieke dobbelstenen, gloednieuwe minigames en verrassende gebeurtenissen die het verloop van de strijd ingrijpend kunnen veranderen.
Wilde wateren: Een coöperatieve stand voor vier spelers waarin spelers als team moeten samenwerken om over een woeste rivier te varen. Kun jij binnen de tijd de finish bereiken?
Beat-baas: Schud met de Joy-Con-controller en swing erop los tijdens een reeks muzikale minigames.

Toads keetkamer: Hier vind je unieke multiplayer-minigames die je op elke tafel een feestje laten bouwen – geen tv nodig! In sommige minigames kun je zelfs twee Nintendo Switch-systemen combineren, met elk een exemplaar van de game, om de fun te verdubbelen.
Mariothon en Online Mariothon*: Speel series minigames met vrienden in je omgeving in Mariothon, of strijd tegen andere spelers en vrienden op afstand in Online Mariothon. Als je online speelt, kun je voice-chatten met geregistreerde vrienden via de Nintendo Switch Online-app voor mobiele telefoons.

*Om online te spelen heb je een internetverbinding nodig.

SONOS BEAM

Sinds we in ons huis wonen, hebben we het voornemen gehad om een goed gleluidsysteem aan te schaffen. Tot nu toe was het er steeds niet van gekomen, mede ook omdat we door onze vide een beetje bang waren dat het geluid snel verloren zou gaan in de ruimte. Nu kregen we de kans om het een maand lang uit te proberen in ons eigen huis.

Sonos Beam

De Sonos Beam is een compleet compacte soundbar. Het is elegant uitgevoerd in wit en zwart. Door zijn langwerpige en strakke design, past hij in elk interieur, zonder enorm aanwezig te zijn. Tot dat je hem aanzet. In deze bar zitten namelijk vier elliptische full-range woofers, een tweeter en drie passieve radiatoren. Heel eerlijk zegt mij dat niet zoveel, maar het geluid is heel fijn. Ook zitten er 5 ingebouwde far field-microfoons in. Deze kunnen in de toekomst gebruikt worden voor stembediening. Helaas wordt dat nog niet ondersteund in Nederland en Belgie (andere landen wel) Zodra het wel mogelijk is, hoeft alleen de software te worden ge-update. Je hoeft dus geen nieuwe soundbar te kopen.

Sonos Beam

Wat vonden wij we er van?

Over Super Mario Party kunnen we heel kort zijn; de kinderen vinden het een geweldig spel en spelen het erg vaak. Maar niet alleen samen, maar ook met hun vriendjes en vriendinnetje. Met de 4 Joy-Cons kunnen we het ook als gezin spelen. Het is mogelijk om te kiezen hoeveel rondes je het bordspel speelt. Omdat de geschatte tijd wordt aangegeven, kunnen we zo nog snel even een spelletje doen voordat Pappa thuis komt. Ook is het fijn dat tot aan het einde iedereen de winnaar kan zijn. Dit houdt het spannend en leuk voor alle leden van het gezin. Het spel Super Mario Party is een absolute aanrader voor je Nintendo Switch spelletjes collectie. 

De Sonos Beam is ook zeker een blijvertje. Helaas moet hij terug, zoals beloofd. Maar met Black Friday hebben we ons zeker verdiept in een eigen Sonos Beam en zelfs wel met de uitbreiding van een Play:1 of een ONE. Dit zijn kleinere speakers om op andere kamers in huis te zetten. We dachten eerst daarvoor te kiezen voor de ONE (mooier design), maar de verkoper had een goed punt, dat we de stembediening optie al in de Beam hebben zitten en dus in principe dan niet nodig hebben in de extra boxen. Dat scheelt toch weer 40 euro per box!

Met de Sonos Beam beneden zijn we goed voorzien van supermooi geluid. De bar is te bedienen met een eigen app (er zit geen losse afstandbediening bij – Hallelujah niet nog een afstandbediening die alleen maar zoek kan raken! Deze app helpt je ook bij het instellen van de soundbar, zodat de muziek precies jouw kamer vult. Het aansluiten is dan ook zo gedaan en heel simpel. 

Uit een groot onderzoek uit 2017 naar voren kwam was dat gezinnen die samen naar muziek luisteren, gelukkiger zijn, dichter bij elkaar staan en meer van elkaar houden. Nu zal ik niet meteen zeggen dat we sinds we vaker muziek op zetten minder ruziemaken of op elkaar fitten, maar zeker ook met Super Mario Party, spelen wel wel vaker een spelletje. De TV en schermpjes staan ook minder aan en de radio staat vaker op. Het vult ons huis vaker met muziek, die de meiden makkelijk zelf aan zetten met Spotify op de telefoons. Maar ook even filmavondje met z’n alle of met z’n tweeën heeft een nieuwe dimensie!

Welk geluidssysteem hebben jullie thuis en welk spelletje spelen jullie graag met z’n allen?

Spread the love

One thought on “Super Mario Party thuis met de Sonos Beam

  • Hier ondertussen ook de Nintendo Switch en afgelopen donderdag de Sonos beam aangeschaft. Mijn man vroeg al ik ik voortaan als je blieft naar workshops punniken wilde gaan 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.