Speelgoed trends voor 2018 - Spielwarenmesse

Spielwarenmesse – Speelgoed Trends voor 2018

Een tijdje terug bezocht ik samen met Linda van Mamaliefde de grootste speelgoedbeurs ter wereld; de Spielwarenmesse in Neurenberg. Op deze jaarlijkse beurs komen maar liefste 2800 speelgoedfabrikanten van over de hele wereld om hun nieuwste speelgoed (edities) te laten zien aan de inkopers van speelgoed. Linda en ik hadden maar liefste 4 dagen nodig om alles goed te bekijken. Vandaag deel ik met jullie de nieuwste Speelgoed Trends voor 2018, die wij hebben gespot.

Speelgoed trends voor 2018 - Spielwarenmesse

Naast de stands van de speelgoedfabrikanten vind je op de beurs ook een aantal tentoonstellingen, waaronder de TrendGallery met de 3 speelgoed trends voor 2018.

Team Spirit

Speelgoed Trends voor 2018

De eerste trend richt zich op speelgoed waar bij amenwerking, sociale interactie en flexibiliteit een rol spelen. Door samen te spelen en tot oplossing te komen leert kinderen op deze manier op vroege leeftijd dat het belangrijk is om met elkaar te praten, de opties van de ander te  respecteren en compromissen sluiten. Alleen samen zijn we sterk en in staat om taken en problemen op te lossen. Dit betekent . Eenzame operators komen uiteindelijk niet tevoorschijn. We moeten samenwerken om te winnen!

Voorbeelden van Team Spirit Speelgoed is:

Drakentoren HABA

Drakentoren van HABA

Een gemene draak heeft de prinses gevangen in een toren. De prins en zijn vrienden haasten zich om haar te helpen. Ze moeten hun goede herinneringen gebruiken en vaardig samenwerken om de prinses te redden voordat de draak de toren naar beneden brengt. Drankentoren van Haba is een spannende samenwerkingsgame voor twee tot vier kinderen van vijf jaar en ouder.

Balanceerplaat

Teamwerk en concentratie zijn nodig met de balanceerplaat van Eduplay. De vier spelers trekken aan het touw om de bal op de balanceerplaat te houden. Dit is moeilijker dan het klinkt. De teamleden moeten goed met elkaar communiceren en hun bewegingen coördineren om te voorkomen dat ze de bal laten vallen.

EXIT: The Game - The Abandoned Cabin

EXIT: The Game – The Abandoned Cabin

In “EXIT: The Game – The Abandoned Cabin” van Kosmos/999 Games, moeten de spelers hun krachten van afleiding, teamgeest en creativiteit gebruiken om codes te kraken en puzzels op te lossen om iedereen uit de cabine te bevrijden. Zullen ze of zullen ze niet ontsnappen? Deze game voor gevorderde spelers van 12 jaar en ouder werd “2017 Expert Game of the Year” genoemd.

Just for Fun

Speelgoed Trends voor 2018

Gelukkig mag speelgoed ook gewoon nog speelgoed zijn zonder altijd maar een diepere betekenis hebben. Spelen is tenslotte gewoon leuk en doe je voor het plezier. Dit kan natuurlijk alleen of gezellig samen met je vriendjes en vriendinnetjes. Geen ingewikkelde regels en zonder goed of fout. Laat verbeeldingskracht en vindingrijkheid maar de vrije loop.

Voorbeelden van Just for Fun speelgoed is;

Robo Chameleon

Deze kleine kameleon met de grote ogen en de robotachtige kenmerken op het lichaam zal zeker favoriet worden bij alle kleuters. De Robo Chameleon kan op afstand worden bediend en door de kamer bewegen. Met een druk op de afstandsbediening rolt hij snel zijn lange tong af. Deze is bedekt met magneten, waardoor de metalen etenswaren snel in zijn mond verdwijnen.

Tijdens het bewegen, wiebelt hij met zijn schattige staart en zijn kop en rug zijn bedekt met LED-lampen die van kleur veranderen! Door te manoeuvreren en te richten, traint Robo Chameleon de behendigheid van kinderen op een leuke manier. De combinatie van een technische robot met hoge speelwaarde was het doorslaggevende criterium voor de jury om Robo Chameleon winnaar van de Spielwarenmesse 2018 te maken.

Slijm en gekleurd badwater maken

Het plezier van troep maken! Het maken van slijm was er immens populair onder kinderen, maar vaak is er bij het maken van slijm chemische middelen nodig zoals Borax. Op de beurs waren daarom veel fabrikanten die met slijm op de markt komen zonder deze middelen er in.

Een andere trend die we zag was het kleuren van je badwater. In bad gaan wordt daarmee een groot feest. Zo zagen we bij SES speciale tabletten die je in een toverstaf kon stoppen. Door met deze toverstaf door het water te roeren, veranderd het badwater in een roze prinsessenbad of groene drankensoep. Bij andere merken zag we ook badproducten die het badwater laten knetteren.

Explore Nature 

Speelgoed Trends voor 2018

Kinderen brengen tegenwoordig veel tijd door achter de computers, smartphones of tv en veel minder buitenshuis. Om te voorkomen dat sommige niets meer zien dan de vier muren van hun slaapkamer en school is een van de andere speelgoed trends voor 2018 speelgoed “Explore Nature”. Dit speelgoed helpt kinderen om weer dichter bij de natuur te komen en om hen aan te moedigen op buitelen lekker op onderzoek uit te gaan.

Voorbeelden van Explore Nature speelgoed is;

Vlinder Kweekset

Vlinder kweekkastIn de vlindertuin kweek je je eigen vlinders. Tussen maart en september online rupsen bestelen voor in je eigen vlinderkweekkast. Deze verse rupsen en het speciale voer worden dan thuisgestuurd door een kweker. Door ze te voeren, zullen ze na een paar dagen op hun kop gaan hangen in hun kristalachtig gesponnen cocons. In de laatste fase ontpoppen ze zich tot prachtige vlinders. Zo kunnen kinderen van dichtbij de magie van de natuur zien. Ook leuk voor in de klas.

Wat vind jij van deze speelgoedtrends voor 2018?

Spread the love

17 thoughts on “Spielwarenmesse – Speelgoed Trends voor 2018

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.