Bol Grote Speelgoedboek

Het Grote Speelgoedboek van Bol.com is uit en dit zijn de nieuwe speelgoedtrends

Het duurt niet lang meer voordat de Sint en de Kerstman ons land weer zullen komen bezoeken. Nederland maakt zich dan ook al op voor de feestdagen. De kruidnootjes en ander snoepgoed liggen al weer een tijdje in de schappen en ook de eerste kerstballen liggen in de winkels. Gisteren presenteerde Bol.com het Grote Speelgoedboek. Een must-have voor alle kinderen om hun verlanglijstje mee te maken. Benieuwd naar wat je deze feestdagen kunt verwachten op deze lijstjes? Lees dan snel verder. Dit zijn de belangrijkste speelgoedtrends voor 2021!

Het Grote Speelgoedboek

Als ik even voor mezelf spreek, was het toch altijd een hoogtepunt van het jaar, als de speelgoedboeken door de bus vielen. Deze werden meteen doorgespit en alles wat je graag op je verlanglijstje wilde, werd omcirkeld en voorzien van je voorletter. Ideaal was natuurlijk als elk kind zijn eigen boek had. Dus werd er overal in de buurt aangebeld of iemand een boek overhad. Na de feestdagen werden de boeken zeker nog bewaard tot na de verjaardagen, voor alle ‘vergeten cadeautjes’ door de Sint.

Grote Speelgoedboek van Bol.com

Ondanks alle mogelijkheden in technologie, brengt ook dit jaar Bol.com het Grote Speelgoedboek nog gewoon uit in papier. Maar wel met heel veel leuke extra’s voor nog meer voorpret.

Meer dan alleen een speelgoedgids

Ook dit jaar is het Grote Speelgoedboek van Bol.com echt een doe-boek, voor nog veel meer voorpret. Net als vorig jaar zit er in het boek een grote poster waarop je alle cadeautjes kunt plakken en knippen. Hang deze voor je raam, zodat de Pieten hem goed kunnen zien, op hun verkenningsronde door Nederland. Vorig jaar zijn er meer dan 1 miljoen verlanglijstposters gemaakt! Natuurlijk kun je ook dit jaar weer je hele verlanglijstje winnen, door een foto te maken van het lijstje voor het raam en deze aan Bol.com door te sturen.

Het Het Grote Speelgoedboek App

Ook zal dit jaar weer de bijbehorende app beschikbaar zijn. Met deze app kun je het speelgoed uit het boek scannen en krijg je extra foto’s, video’s, weetjes en quizvragen over dat specifieke stuk speelgoed. Dit jaar bevat het Grote Speelgoedboek ruim 1.200 producten die op deze manier tot leven gebracht kunnen worden.

AR (augmented reality)

Grote Speelgoedboek van Bol.com - AR

Wat wel nieuw is, is de mogelijkheid om bij een aantal van het speelgoed, deze tot leven te brengen. Met AR (augmented reality) kun je zo’n speelgoed stuk live zien in je kamer of op tafel. Dat is niet alleen leuk, maar ook superhandig, om bijvoorbeeld te kunnen zien hoe groot iets is. Zo voorkom je miskopen en helpt het bij het maken van een goed verlanglijstje.

Favoriete cadeaus

Natuurlijk willen de pieten ook graag weten welk speelgoed het meest favoriet is bij de kinderen, zodat zij dit door kunnen geven aan Sinterklaas voor in het grote boek. Ook de ouders kunnen nu over de schouders van de Sint meelezen in zijn boek. De app verzamelt zo ook cadeausuggesties, gebaseerd op de producten uit het boek die kinderen het vaakste scannen.

Grote Speelgoedboek van Bol.com

Mysterie van het verdwenen cadeautjes

Ook nieuw dit jaar is het mysterie van de verdwenen cadeautjes. Dit interactieve spel vind je ook in de app. Elke dag is er een nieuw raadsel dat door de kinderen kan worden opgelost. En wie aan het einde van de periode alles goed heeft, ontvangt een hulpsinterklaasdiploma.

Speelgoedtrends van 2021

Elk jaar zie je weer nieuwe speelgoedtrends rond de feestdagen. Natuurlijk zijn er ook gelukkig een heleboel evergreens. Van dit speelgoed weet je dat het altijd goed is als je dit geeft. Denk bijvoorbeeld aan LEGO bouwen. Wel nieuw zijn de speciale LEGO-sets voor volwassenen, net als de kleurboeken voor volwassen. Een andere evergreen zijn spelletjes en puzzels. Zeker tijdens de lockdown waren de spelletjes en puzzels niet aan te slepen. Tot slot blijven de spelletjes voor gaming ook razend populair.

De 6 grote speelgoedtrends 2021

De speelgoedexperts van Bol.com hebben het afgelopen jaar goed hun ogen en oren open gehouden om de trends van het aankomende jaar voor je op een rijtje te zetten. Verrassend is dat de figdet en pop-it hype weer een beetje op zijn retour is. Deze vind je dan ook niet terug in onderstaande lijst. Wat wel de trends zijn lees je hier:

1. Movie Mania

De eerste trend is gebaseerd op al het speelgoed wat uitgebracht wordt in navolging van de nieuwste films en series. Veel films zijn het afgelopen jaar natuurlijk op de plank blijven liggen, doordat de bioscopen voor lange tijd gesloten waren. Zo waren recent de Paw Patrols te zien in de bioscoop en kun je in december een nieuwste Spider-Man film: No Way Home verwachten. Maar ook series en films op Netflix vind je terug in het speelgoed. Zo staan hier in huis alles van Stranger Things en Friends op de verlanglijstje, maar ook de nieuwe My Little Pony film.

2. Speelgoed om van te leren

Na de sluiten van de scholen zagen ze bij Bol.com een toename in de bestellingen van educatieve speelgoed. Nu is dit speelgoed altijd al wel populair geweest, maar steeds meer ouders (en grootouders) kiezen voor speelgoed waar ook wat van te leren valt. Op deze manier kunnen ouders hun kinderen op een leuke manier ondersteunen in het leren van letters, cijfers, rekenen of spelling. Denk aan bijvoorbeeld aan het speelgoed van Jumbo zoals Electro en de Spel Ik Leer-serie voor rekenen, leren en schrijven, maar ook aan speelgoed dat het ruimtelijk inzicht bevordert zoals SmartMAX (winnaar speelgoed van het jaar).

3. Pokémon waanzin

Dit jaar is een bijzonder jaar voor Pokémon. Deze Japanse game en serie bestaat namelijk 25 jaar en is nog steeds even populair. Deze verjaardag en alle bijbehorende activiteiten en releases zorgen ervoor dat de populariteit een extra boost gekregen heeft. In de online winkel van bol.com vind je dan ook bijna 5.000 Pokémon gerelateerde producten. Van Pokémon tradingcards tot spelletjes & puzzels en van knuffels tot games. Daarnaast verschijnt deze week ook de nieuwe Pokémonfilm op Netflix.

4. Later als ik groot ben

Nog een trend die geïnspireerd is door de afgelopen tijd, is het speelgoed waarmee de kinderen in de voetsporen van hun ouders kunnen stappen. Door het vele thuiswerken van de ouders, zijn kinderen zich ook steeds meer bewust van het beroep van ouders. Het speelgoed waarmee kinderen hun ouders kunnen na te doen is dan ook erg in trek. Van doktersetjes, kassa’s tot keukentjes en huishoudelijke apparaten om mee te helpen bij de huishoudelijke klusjes. Veel van dit speelgoed is dan ook niet meer van echt te onderscheiden. Let dus goed op als je zelf een Dyson of Henry wilt kopen, dat de postbode niet ineens met de speelgoedvariant aankomt. 😉

5. Lief voor de aarde

Ook het houten speelgoed is al jaren populair, maar dit jaar zien we ook steeds meer duurzaamheid op andere plekken terug. Zo worden er steeds meer verpakkingen gemaakt met zo min mogelijk plastic. Dit viel mijn laatst al op, toen we de nieuwe L.O.L. Surprise ballen openmaakten. In plaats van plastic, wordt het steeds meer papier. Daarbij heeft LOL surprise ook een speciale service waarbij je alle verpakkingsmaterialen kan opsturen. Wat je ook steeds meer ziet is dat het plastic in speelgoed gemaakt wordt van 100% gerecycled plastic. Zelfs het pluche van Peppa Pig is 100% gemaakt van gerecyclede materialen.

6. Robot Rage

Deze trend is zeer gefocust op de techniek en het leren programmeren. Denk aan speelgoed dat aangedreven door een app of dat verbinding maakt met internet. Maar ook het bouwen van je eigen robot of speelgoed dat je zelf kan programmeren, zodat het doet wat je wil. En dit speelgoed is er niet alleen voor de oudere kinderen. Leren programmeren kan al op jonge leeftijd.

Hij komt… hij komt…

Het Grote Speelgoedboek van bol.com wordt vanaf 9 oktober bezorgd bij alle gezinnen in Nederland en vanaf 18 oktober ook in België. Mocht je het boek nou niet ontvangen hebben (of een 2e kopie willen), dan kun je vanaf 16 oktober terecht bij alle winkels van Albert Heijn in Nederland en vanaf 18 oktober bij Delhaize in Vlaanderen.

Wat staat er op jouw verlanglijstje dit jaar?

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.