Smartivity Pinball Machine

Speelgoed van het jaar | Smartivity Pinball Machine 

De feestdagen zijn in toch en die trappen we altijd af met de verkiezing voor het Speelgoed van het jaar . De vakjury koos maar liefst 45 winnende speelgoedartikelen als winnaar in 15 categorieën. Ik mag de komende weken een aantal van deze winnaars uit proberen en jullie daar meer over vertellen. Vandaag is dat het spel Smartivity Pinball Machine van Smart Games in de categorie: Bouw en Constructie.

Het spel

Het spelletje Pinball is natuurlijk al eeuwenoud spelletje, maar blijft voor jong en oud altijd een leuke uitdaging. De Smartivity Pinball Machine is niet zomaar een Pinball Machine, want deze houten flipperkast moet je eerste zelf in elkaar zetten voordat je kunt gaan spelen! Volg de stap-voor-stap instructies. Klaar met bouwen? Lancer de knikker en gebruik de flippers om hem in het spel te houden. Kunnen je vrienden jouw hoge-score verslaan? Leer alles over hefbomen en energie- en momentumoverdracht.

In de doos

In de doos vind je 7 houten platen met daarin alle onderdelen voor het bouwen van jouw eigen Pinball Machine. Het bouwpakket bestaat uit maar liefst 327 onderdelen. Naast de platen zitten er ook verschillende balletjes in van verschillende grote net als elastiekjes, doppen en buisjes. In de uitgebreide handleiding wordt je stap voor stap meegenomen in het bouwproces

Uitleg Smartivity Pinball Machine 

Hoe de Pinball Machine te bouwen, staat stap voor stap uitgebreid beschreven in de handleiding. Druk de houten onderdelen voorzichtig uit de platen. Wellicht dat je als ouder hier even bij moet helpen, want er zijn geen reserve onderdelen en als er iets afbreek, kan het zijn dat je niet meer verder kunt bouwen.

Het juryrapport

De Smartivity Pinball Machine is constructiespeelgoed waarmee je met houten elementen een flipperkast kan bouwen. Dat gebeurt aan de hand van stapsgewijze instructies. Het bouwen vraagt oog voor detail en is een hele klus, maar levert een echt werkende flipperkast op, waarmee gespeeld kan worden. Het bouwen is leerzaam en uitdagend en zal soms ondersteuning vragen van een volwassene om frustratie te voorkomen. Doordat kinderen tijdens het bouwen zien hoe de onderdelen in elkaar grijpen, leren ze er ook iets mee over mechanica. Stimuleert ruimtelijk inzicht en constructieve vaardigheden. Ook goed voor de volgehouden aandacht. Een constructieset waar je na afloop ook veel speelplezier kunt beleven.

Dit vinden wij van Smartivity Pinball Machine 

Wij zijn groot fan van SmartGames, maar ook van de bouwpakketten van Nintendo, LABO – ook ooit winnaar van de Speelgoed van het jaar verkiezing geworden. We konden dus niet wachten om aan de slag te gaan met onze eigen Pinball Machine. De handleiding is zeer duidelijk, maar vraagt wel wat ruimtelijk inzicht van de kinderen. Maar met een beetje hulp kwamen ze er goed uit. Het is ook echt wel een flink bouwpakket, dus ideaal voor een regenachtig weekend of vakantie. Helaas brak er bij ons een klein hoekje af, waardoor we niet meer verder konden. We hebben SmartGames gemaild voor een nieuw onderdeel, maar wachten nog op antwoord. We kunnen namelijk niet wachten om verder te gaan en ook daadwerkelijk met de Pinball Machine te gaan spelen. De speelplaat en de gekleurde elastiekjes zorgen voor een erg mooi en kleurrijk resultaat. De bouwplaat is voor kinderen vanaf 8 jaar zelf te maken, maar voor jongere kinderen ook erg leuk om samen te bouwen.

Stem ook mee voor de verkiezing van het speelgoed van het jaar 2022

Smartivity Pinball Machine is een van de 3 winnaars van de Speelgoed van het Jaar verkiezing in de categorie Bouw en Constructie. Naast deze prijs maken ze ook nog kans op de Publieksprijs in deze categorie. Maar daarvoor hebben ze jouw hulp nodig. Tot en met 30 oktober kun jij stemmen op deze winnaars van de Speelgoed van het Jaar verkiezing via speelgoedvanhetjaar.nl. Hiermee bepaal jij mee wie de Publieksprijs ontvangt en maak je kans op een mooi speelgoedpakket.

Speelgoed van het Jaar 2022 - Bouw en Constructie

Lees ook deze reviews over winnaars van het Speelgoed van jaar

Schrik niet! Deze blog bevat affiliate linkjes. Deze linkjes brengen je naar de webwinkel voor meer informatie over dit product en de mogelijkheid het te kopen. Door hierop te klikken steun je Mama’s Liefste. Wil je er meer over weten, kijk dan op Steun Mama’s Liefste – Affiliate

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.