Puddle Jumpers & SwimFin voor veiligheid en fun in het zwembad

Puddle Jumpers & SwimFin voor veiligheid en fun in het zwembad

Ik heb thuis 2 waterratjes, die maar al te graag gaan zwemmen. Grote Zus heeft haar zwemdiploma’s al, maar Kleine Zus er nog druk mee bezig. Voor de zekerheid hebben we dus nog wel bandjes bij ons in het zwembad. Afgelopen weekend waren we in Center Parcs en had de Sint wel een heel bijzondere verrassing in de zak. Ze kregen namelijk een SwimFin om uit te proberen in het zwembad.

Puddle Jumpers & SwimFin voor veiligheid en fun in het zwembad

Je kan niet voorzichtig genoeg zijn met je kinderen in het zwembad, zeker als ze hun diploma’s nog niet hebben. Maar de reguliere vlinders om hun armen zitten niet altijd even lekker en belemmeren ook in hun speelplezier. Toen ik een tijdje terug in gesprek raakte met UV-Fashions, vertelde zij mij over de Puddle Jumpers en de SwimFin in hun assortiment. Eerlijk gezegd had ik er nog niet eerder van gehoord, maar een paar avonden later zat ik bij een vriendinnetje. Zij gaat met haar vriend en 2 jonge jongens 6 weken door Australië reizen. Ondanks hun beperkte bagage, nam ze voor beide jongens de Puddle Jumpers mee. Mijn nieuwsgierigheid was nu gewekt. 

Puddle Jumpers

De reden waarom mijn vriendin de Puddle Jumpers zeker meenam op hun grote reis, is omdat de ze lekker zitten en erg veilig zijn. Doordat de band om de borst zit en om beide armen, blijven ze goed drijven met hun hoofd boven water. De Puddle Jumper heeft een eenvoudig kliksysteem, waardoor ze makkelijk aan en uit te trekken zijn. De print is vrolijk en spreekt kinderen aan. Zo is er een rood/wit piratenvest, een groene kikker, een gele eend of een roze prinses. Omdat de Puddle Jumper verstelbaar is in grootte, kan hij goed meegroeien met je kinderen, (15- 30 kg). Het materiaal is zacht en comfortabel, zodat je kindje zich er goed in kan bewegen. 

Puddle Jumper

SwimFin

Mijn meiden zijn al wat ouder en omdat ze al zwemles hebben, zijn zij de Puddle Jumper al een beetje ontgroeid. Ze hebben op zwemles al wel geleerd te zwemmen, maar toch kan een drijfhulpmiddel nog wel handig zijn. De SwimFin voorkomt verdrinking niet, maar kan wel helpen om meer zelfvertrouwen te krijgen tijdens het zwemmen. Het drijfmiddel rust op het zwaartepunt van het lichaam, waardoor kinderen tijdens het zwemmen goed in balans blijven. De SwimFin is te gebruiken om de schoolslag te leren, maar ook als je kind bijvoorbeeld de borstcrawl of rugcrawl doet. Omdat het drijfhulpmiddel op de rug zit, en om de borst en middel vastgebonden wordt, heeft jouw kind alle bewegingsvrijheid die het nodig heeft.

SwimFin
SwimFin

De SwimFin is geschikt voor kinderen van ongeveer 18 maanden tot 12 jaar en kan een gewicht dragen van ongeveer 15 tot 100 kilo. De SwimFin zelf is erg licht in gewicht en weegt maar 242 gram. Je kunt de SwimFin eenvoudig omdoen bij jouw kind door de banden aan te trekken en vervolgens met klittenband te bevestigen. 

Wat vonden wij ervan?

De meiden konden niet wachten om het uit te proberen in het zwembad, afgelopen weekend. Met de bandjes bind je de vin makkelijk op de rug. Hij bleef ook goed in het midden van de rug zitten en ze hadden er geen last van tijdens het zwemmen en spelen. Het leukste was wel om onder te duiken en dan weer boven te komen drijven. Ze hebben zich goed vermaakt ermee in het zwembad.

Naast de SwimFin had ik ook de bijpassende rugzak besteld. Hierin kun je de SwimFin makkelijk vervoeren, door het speciale gaasvak met trekkoordsluiting aan de voorkant van de rugzak. Hier past de fin net in, dus het trekkoord heb je eigenlijk niet nodig. In het vakje eronder kun je de straps kwijt. Deze moet je er dus wel afhalen, anders past de Fin helemaal niet in het gaasvak. De rugzak is natuurlijk op deze manier ook een fijne zwemtas, want in de rugzak zelf is genoeg ruimte voor je zwempak en handdoek. Aan de zijkanten zitten ook nog extra vakjes voor je beker drinken of je zwempas.

Hebben jouw kinderen al hun zwemdiploma of dragen ze ook nog bandjes in het zwembad?

Samenwerking
Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.