Lockdown & 5 jaar Mama’s Liefste | Puzzelen met Mudpuppy

Mijn herinneringen aan de vorige lockdown en homescholing zijn niet al te positief. Het kostte veel tijd en frustratie. Daardoor zijn we toen eigenlijk weinig toegekomen aan het doen van leuke dingen samen. Vandaar dus ook dat ik dat deze keer anders wilde aanpakken. Daarom hebben we een grabbelpotje gemaakt met briefjes waarop we leuke dingen hebben geschreven. Als het huiswerk af is, mag er worden gegrabbeld! Zo hadden we van de week Puzzelen! Gelukkig had ik nog een heel leuke puzzel liggen van Mudpuppy; een Glow in the Dark Jungle puzzel van 500 stukjes! En nog leuker is dat ik er nog eentje extra heb liggen om te verloten!

Lockdown winweken & 5 jaar Mama’s Liefste | Puzzelen met Mudpuppy

Puzzelen is goed voor je

Toen de kinderen kleiner waren werd er volop gepuzzeld. Uren konden ze er mee bezig zijn. Maar eigenlijk is dat gestopt na dat de puzzels met 100 stukjes geen uitdaging meer waren. Eigenlijk erg jammer, want puzzelen is niet alleen een fijn en ontspannen tijdsverdrijf, maar uit onderzoek is ook gebleken dat je van puzzelen heel productief kunt worden. Door een puzzel te maken, resetten je hersenen als het ware. Het is dus helemaal geen gek idee om tijdens een inkakmomentje 10 minuten te puzzelen in plaats van de zoveelste kop koffie te halen.

Puzzels van Mudpuppy

Eigenlijk was het middagje puzzelen in de grabbelpot mijn idee. Mijn dochters wilden eigenlijk alleen maar filmmiddagen, videogamen of bakken in de pot doen. Maar ik wilde ook juist de schermtijd een beetje verminderen. In mijn blogkast vond ik nog een mooie Jungle Glow in the Dark puzzel van het merk MudPuppy. Zij maken altijd erg mooie puzzels met mooie tekeningen. Deze puzzel heeft ook 500 stukjes, waardoor de uitdaging net leuk is voor iedereen vanaf een leeftijd van ongeveer 8 jaar. Zonder dat het maken van de puzzel dagen duurt. Uiteindelijk zaten we gezellig met z’n viertjes rondom de tafel te puzzelen.

Deze Jungle puzzel is ook nog een heel bijzondere, want als het donker wordt, zit hij vol verrassingen doordat hij oplicht. Op de Glow in the Dark versie zie je opeens dat de Tijger wakker wordt, de Vliegende vos weg vliegt, terwijl de aapjes samen kruipen in de boom en de Olifant ook gaat slapen.

Mudpuppy Glow in the Dark puzzels zijn er ook in een Space (500 stukjes) en Insecten (100 stukjes).

Winactie Mudpuppy puzzel

Met dank aan Bertoy mag ik de Mudpuppy Glow in the Dark Jungle puzzel verloten. De winnaar is:

 • De winnaar zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
 • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Spread the love

103 thoughts on “Lockdown & 5 jaar Mama’s Liefste | Puzzelen met Mudpuppy

 • Wat een super leuke puzzel! Mooi getekend en wat leuk dat hij lichtgevend is! Mijn tip voor in de pot: Schilderijtjes maken met je naam erop. Neem een klein doek, of een houten plankje bijvoorbeeld. Plak in blokletters met tape de naam van je kind erop. Daarna kan de verfpret beginnen! Na afloop goed laten drogen. Als de verf droog is, verwijder je de tape en tadaaaa: een heel persoonlijk kunstwerkje! Bij ons hangen ze nu als naambordjes aan de slaapkamerdeur ?

 • Mijn neefje en nichtje zitten momenteel in quarantaine omdat vader en moeder allebei Corona hebben opgelopen. Naar vermelding gaat het redelijk goed maar leuk is het niet uiteraard. Een leuke puzzel zou de sleur vast wel een beetje doorbreken, misschien kan ik deze puzzel voor de voordeur leggen.

 • Tamara Jongkees says:

  Oh wat is deze puzzel gaaf! Dat zal vast een succes zijn hier in huis.
  Kleien vind ik wel wat voor in de pot. Ze doen het hier niet vaak, maar als ze het doen zijn ze er zo een uur mee zoet.

 • elisabeth maria martina says:

  mijn kleinzoon en kleindochter zijn dol op puzzelen
  samen lekkere wafels of cupackes bakken is een aanrader voor de grabbelton

 • Voor in de grabbelpot: het ouderwetse stoelendans. Niets zo leuk als mama en papa ook meedoen.
  Puzzelen doen wij hier graag, met name de Disney puzzels zijn populair.

 • Ik doe graag mee! Leuk voor in de grabbelton zijn “gekke” kunstjes, bijvoorbeeld je sokken met je voeten uitdoe, een pingpong balletje al stuiterend in een bakje krijgen etc.

 • Femke Dekker says:

  Wat een gave puzzel, die zou hier helemaal in de smaak vallen. Voor in de grabbelpot: samen iets bakken en dan later opeten tijdens een picknick (evt. in de woonkamer met dit weer)

 • Anke Boonen says:

  Super tof om samen te doen met Job en Cas. Bij regenweer doen we vaak playmobile verstoppertje. Pak 5 poppetjes en verstop deze, de andere moeten ze zoeken. Altijd een hit hier! Omstebeurt mogen ze verstoppen.

 • Penelope Broos says:

  Wat gaaf deze puzzel. Mijn meiden zijn allebei echt dol op puzzelen. De jongste van bijna 3 heeft haar Elsa&Anna puzzel (met 100 stukjes!)al zò vaak gemaakt. Mijn oudste van 9 zal dit ook geweldig vinden. Na al het huiswerk wat best veel is, zou een ontspannen middagje wel heel goed van pas komen aan boord. Hier kunnen ze niet zomaar naar buiten en zitten ze weken normaal binnen. Dus uitgebakken inmiddels en geknutseld. Tijd voor een hele nieuwe uitdaging.

  • Onwijs mooie puzzel! Hier zijn ze helemaal fan van de Jungle.
   Een aantal ideeën die hier in de grabbelton zitten zijn:
   • Dobbelen, gooi met de dobbelsteen het aantal ogen staat voor een bepaalde beweging. Bijv. 1 is beweeg als een schildpad
   •Puzzelen met foto’s, je print een foto van je kind en/of van andere gezinsleden. Knip deze in stukken zodat je er een puzzel van maakt.
   • Memory, Ik pak een voorwerp in huis en mijn kinderen moeten dezelfde zoeken. Bijv. Een beker of een schoen

 • Lisette Kleiweg says:

  Super, ik doe graag mee, 500 stukjes is idd net te overzien hier meer drie generaties. Ik volg je al op Facebook , bloglovin en instagram .
  Voor de grabbelton stel ik Memory voor, ikzelf heb het spel uit mijn jeugd nog met foto’s van dieren wereldwijd. Dat per keer keer twee kaartjes omdraaien en onthouden waar ze liggen zijn kinderen vanaf vier jaar verbazend goed in ??

 • Toffe puzzel! 200 stukjes kan mijn zoontje al, en met kerst hebben we gezien dat 1000 echt nog te moeilijk is. 500 is misschien een mooie middenweg.
  Wat je nog in de grabbelpot zou kunnen stoppen: knutselen, klei/zoutdeeg, wandelen, kaarten/briefjes maken voor vriendjes/bejaarden, in bad gaan, spelletjes doen.

 • Owww leuk en leerzaam zeg zowel voor onze tweeling als ook papa en mama we zijn we toe aan een middagje gezelligheid samen met wat uitdaging ??

 • Wat lijkt mij deze puzzel fijn om met mijn kleinkinderen te mogen maken! Samen in het donker kijken hoe alles gaat leven en bewegen! Een sprookje moet dat zijn! Een sprookje in deze donkere en nare tijd!
  Favoriet voor de grabbelton zijn kaartjes maken voor ouderen en alleenstaanden en deze kaartjes daarna in de brievenbus stoppen! Een leuke wandeling en een lief gebaar!

 • Willeke Brugge says:

  super leuke puzzel, die willen wij wel winnen !
  Tip voor in de grabbelton : ouderwets boter-kaas en eieren ,blijft leuk om te doen!!

 • Jolanda Woldhuis says:

  Activiteiten grabbelen, dat doen wij ook. Hier zit er bijv. kleien, lego bouwen en spelletje spelen in. Puzzelen is ook leuk, zeker zo’n mooie.

 • Wat een leuke prijs!! Mijn 2 zoons van 8 en 4 jaar zijn stapelgek op puzzelen. Maar deze variant kennen ze nog niet.

  Als idee voor de grabbelton: zet een gymnastiekparcours uit in huis (ik woon zelf in een appartement en heb niet veel ruimte maar het is me gelukt). Matras op de grond om een koprol te doen, een mand met een zachte bal die ze van een afstandje er in moeten gooien. Kunnen ze even hun energie kwijt!

 • Deze puzzel willen wij wel maken! Een leuk idee voor in de ‘pot’: stempelen met aardappels! Was hier een groot succes van de week! Een figuur in de aardappel maken (cirkel, ster, etc.) en dit in verf dopen en stempelen maar!

 • Jeetje, dit is echt een leuke puzzel!!! Ik kende dit niet, maar het Gloq in the dark effect is echt super leuk!

  Ik zie al meerdere keren bakken voorbij komen bij de reacties, maar bij mij werkt het uitzetten van een speurtocht ook altijd goed (ofwel binnen met een schatkaart, ofwel buiten door de wijk). Niets is leuker dan om met zijn allen op speurtocht te gaan (geocoaching is in dit kader natuurlijk ook echt een super aanrader!!!)

 • Leuk! De kinderen zijn sinds ze bij hun tante geweest zijn ineens helemaal van het puzzelen. Een nieuwe puzzel is wel welkom, deze is erg mooi.
  Ik ga duimnen!

 • Jeeej ik loot graag mee! Deze puzzel samen met de kinderen te maken is een leuk lockdown lichtpuntje om naar uit te kijken!

  In de grabbelton mag: Zelf een vlieger maken! Kun je daarna lekker naar buiten om ‘m uit te proberen!

 • Wilma Post says:

  Oh leuk , puzzelen is ideaal als het weer een beetje minder is .

  Een ideetje voor in de grabbelton zou zijn regenboog cupcakes bakken en dan natuurlijk versieren .
  Maar zelf kaartjes maken is ook altijd leuk en dan in de buurt rondbrengen . Komen ze ook nog lekker buiten 😛

 • Dientjuh van os says:

  Wauw wat een super leuke winactie en een super gave puzzel ik doe ik graag mee voor mijn kinderen ! I love it . Wij doen ook heel graag knutselen en 3 d kaarten maken ❤️❤️❤️

 • Wat een geweldig leuke puzzel! En het past helemaal in de jungle slaapkamer. een geweldig geschenk!

  Oh en betreft andere activiteit. Een gratitude boom tekenen vind ik een leuke oefening voor kinderen. Of the breathing hand oefening op Insighttimer.com van Meris R Gebhart

 • Oh en betreft andere activiteit. Een gratitude boom tekenen vind ik een leuke oefening voor kinderen. Of the breathing hand oefening op Insighttimer.com van Meris R Gebhart

 • Puzzelen is een leuke en ontspannende bezigheid voor het hele gezin! Een andere leuke bezigheid voor in grabbelton is Geocachen. Wij doen het sinds een kleine twee jaar. We maken mooie wandelingen, leren dingen over de omgeving en de kids vinden het zoeken naar de caches geweldig.

 • Wij zijn ook helemaal gek van puzzelen. Enorm verslavend!
  Wat ook leuk is om met elkaar te doen is geocachen: heerlijk naar buiten. ‘Gewoon’ wandelen vinden de kids niet leuk, maar dit is een soort van schatzoeken met gps (of telefoon) en dat is wél leuk. Er zijn altijd wel caches in de buurt. Google maar eens als je er niet bekend mee bent!

 • HEel graag zou ik dit winnen voor mijn lieve neefjes en nichtjes!
  Geweldig en stiekem vind ik puzzelen zelf ook heel leuk (en verslavend)

  Voor de pot:
  – Een sneeuwbol maken (maak een kleine sneeuwpop van strijkkralen, neem een hakpot, plak de pop op het deksel en doe er wit spul in (poeder oid) even schudden en je hebt een sneeuwbol
  – een herbarium (meer voor voorjaar/zomer)
  – Koekjes bakken en versieren
  – sleutelhanger maken
  – Quizen
  – modeshow
  – iets verstoppen in huis en met aanwijzingen vinden
  – koken met elkaar
  – winkeltje (verpakkingen verzamelen).

  Succes allemaal met de actie

 • Kelly Aarts says:

  Mijn activiteit: schminken. En als je dat zelf niet zo goed kan, kunnen de kids elkaar schminken. Dat vinden ze hier ook heel leuk!

  Deze puzzel is wel heel mooi! Dat doen wij thuis ook graag, dus waag graag een gokje 🙂

 • Ik doe mee met deze leuke winactie.

  Mijn idee voor de grabbelpot, ongetwijfeld staan de loomspulletjes achterin de kast. Jaaaaa die weer eens pakken en de allerleukse loomfiguren maken stap voor stap via youtube. Een gezellige middag gegarandeerd!

 • Majonne Twigt says:

  Wat een mooie puzzel! Hier houden ze bij mij thuis van: dansen, ieder kiest om beurten een liedje en dan helemaal los gaan. Ook fijn even tussen thuisschool door, alle energie kwijt en dan weer verder.

 • Heel graag doe ik mee voor deze leuke puzzel.

  Grabbelpot idee: 1. Zet op een papiertje samen een appeltaart/cake of cupcakes bakken en mooi versieren en naar iemand toebrengen die alleen is.

  IK volg bloglovin en loot graag mee.

 • Heerlijk puzzelen. Wij zijn nu een puzzel van 1000 stukjes aan het maken van een foto, echter……de puzzel is iet kleiner dan A3 formaat…..wat een gepriegel. Was een foutje zulke kleine stukjes.

  Kwartetten vinden we hier ook leuk.

 • Mijn kids hun favoriete bezigheid is puzzelen. Superleuk. En een leuk extraatje hier is dat hij Licht geeft in het dinner. Ik loot graag mee!

  Leuke tip: koekjes bakken?

 • Wat een gave puzzel, wij loten graag mee! In de grabbelpot zouden wij de activiteit een hut bouwen in huis stoppen (inclusief lampjes etc) en er vervolgens samen picknicken. Hier altijd een succes!

 • Anneliese de Waal says:

  Heel erg leuk, doe erg graag mee voor de kinderen.
  De kinderen vind het ook erg leuk om te wandelen, eendjes voeren en genieten van de natuur, ook erg leuk voor de grabbelton ?? Groetjes Anneliese

 • Ik maak graag kans.

  Wat een leuk idee de grabbelpot!
  Naast puzzels maken, zou ik schilderen/kleuren, buiten voetballen, wandelingetje maken, koekjes/cupcakes bakken erin doen.

 • Ik doe graag mee met deze actie. Hier vonden ze het heel leuk om koekjes te maken. Wij hebben gesmolten sneeuwmankoekjes gemaakt. Op het koekje wit glazuur, marsmellow er op. Dat is het hoofd. Daarna met marsepein of fondant sjaal, wortelneus en evt muts maken. Met chocoladeglazuur kun je ogen maken. Wij hadden hier kant en klaar pak voor, maar kun je ook makkelijk zelf maken.

 • Omdat ik gelukkig mijn nichtjes van 6 en 4, die beide in februari jarig zijn, nog wel mag zien, ga ik vaak met mijn zus en nichtjes naar buiten. Zo wandelen we het kabouterpad, gaan we naar het strand en lopen we door bos en duin of gaan we naar diertjes kijken en het vrij toegankelijke klimbos. We verzamelen blaadjes waar we mooie waxinelichtjes van maken. Maken maar foto’s van bos omdat je dan ineens zoveel meer ziet en kijken naar dieren en planten. We kijken naar gekke patronen in de wolken,z ingen liedjes maken zelf bedachte dansjes en doen spelletjes. Hetvliefst allemaal buiten want buiten zijn is voor iedereen gezond.
  De jongste is gek op wilde dieren en wil graag een oerwoud kamer met olifant, tijgers en leeuwen. Haar bed ligt ook vol met knuffels van wilde dieren. Deze puzzel zou ik heel graag aan haar geven voor haar verjaardag en als het even kan puzzel ik heel graag weer mee.

 • Iris Bakker says:

  Wij hebben afgelopen weekend een paar keer huisnummer bingo gespeeld, ik schrijf 20 nummers op een blaadje en de kids gaan buiten op zoek naar deze nummers en strepen ze dan af.
  Die Space puzzel zou mijn zoon echt te gek vinden!!!! We hebben deze lockdown speciaal voor hem een tafeltje in de kamer gezet waar hij zijn puzzels op kan laten liggen terwijl hij ze maakt.

 • Vooral.afwisseling houdt het gezellig! Puzzele zekers maar ook een spelletje, knutselen of kleien! Maar ook lego en af en toe even naar buiten. Is het om goed vol te houden!

 • Wij gaan zelf weleens geocachen. Geen idee of je die al in de pot had zitten, maar een heerlijke manier om toch even naar buiten te gaan in deze tijd waarin je veel binnen zit!

 • Marjan zuid says:

  Na allemaal gezellige gezamelijke spelletjes en knutselwerkjes. Is het ook lekker om even wat voor je zelf te doen. Daarom een paar blaadjes locco. Ik heb verschillende boekjes. Dus ze zijn wel even zoet.

 • Wat een mooie leuke puzzel. Onze oudste dochter puzzelt ook heel graag, dus deze zouden wij heel graag willen winnen.

  En misschien een leuk idee voor de grabbelton is huisnummer bingo

 • Els Wanders says:

  Wij hebben ook al eens een grabbelpot gehad. Wat meestal in de smaak viel was iets bakken (cupcakes, koekjes etc) verder hadden we o.a. het volgende: fietsen, spelen met lego, film kijken. Dit weeekend hebben we voor het eerst Geocaching gedaan, met de Geocaching app, dat gaan we vaker doen.
  Ik doe graag mee voor een kansje op de puzzel

 • Linda Smeets says:

  Wat een leuk idee die grabbelpot! Een andere leuke activiteit is voor binnenshuis: verven, buitenshuis: speurtocht, boswandeling. Ontzettend mooie puzzel! Ik doe graag mee daar onze dochter dol is op puzzelen en dieren!

 • A den besten-dekker says:

  Oh dit is zo leuk! Ik doe heel graag mee voor mijn dochtertje evah. houd zelf erg van puzzelen en dat zit blijkbaar in de genen, want mijn dochtertje geniet hier ook erg van. glow in de dark maakt het wel heel speciaal

 • Ach wat een prachtige puzzel! Daar maak ik graag kans op voor mijn twee dochtertjes. Wij vinden stempelen met aardappels heel erg leuk. Popcorn slingers rijgen, echt niet alleen leuk voor Kerst. Hints niet altijd even duidelijk, maar als je lol hebt geeft dat niet. Haren vlechten/kappertje spelen… We proberen creatief te blijven.

 • Katrien Goossens says:

  Tijden de lockdown tekenen wij heel veel of maken we grappige kawaii figuren van de plaatjes in reclame folders, tijdschriften,….

  Mijn dochter knipt deze dan uit en geeft ze een mooi plekje in haar schetsboek.

  Puzzelen is iets wat mijn zoon heel graag doet (wanneer hij niet met zijn neus in de boeken zit)

 • kempenaers anita says:

  in de grabbelpot van mijn kleinzoontjes zit maar 1 briefje in, gamen, maar wanneer ze bij mij zijn (oma) laat ik ze ook regelmatig een doeboek invullen, puzzelen, tekenen of een gezelschaps spelletje spelen

 • wat een leuk idee, de grabbelpot. Die ga ik hier ook introduceren. Ik doe graag mee voor de puzzel, altijd heerlijk ontspannend om met zijn allen een puzzel te maken

 • Doe graag mee! Omdat ik ziek ben zit ik al een jaar thuis. En door de chemo’s ben ik niet meer zo fit. Puzzelen is ideaal om de schermtijd te verminderen. Lijkt me heel leuk, en deze puzzel is echt heel mooi!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.