Lockdown Tips | De leukste teken- en kleurboeken

Haal die stiften en kleurpotloden maar tevoorschijn, want het is tijd om te tekenen! Nu we weer met zijn allen aan het thuisonderwijs zitten, is het des te belangrijker dat we tussendoor ook voor wat creatieve ontspanning zorgen. Nu ben ik zelf geen knutselkampioen met schaar en papier, verf en lijm, maar tekenen… dat kan iedereen! Mijn dochter vindt vooral de tekentutorials op YouTube- ongeacht in welke taal – geweldig om naar te kijken. Maar, met deze superleuke kleur- en tekenboeken heb je geen schermpje nodig om nieuwe dingen te leren tekenen! Wij vermaken ons dus prima en het leuke is dat ik ook een paar van deze boeken mag weggeven.

Lockdown winweken & 5 jaar Mama’s Liefste | Tijd om te tekenen en kleuren!

#Tip 1: Kawaii Doodle Class

Voor haar verjaardag kreeg mijn zevenjarige een geweldig tekenboek cadeau, ‘Kawaii doodles tekenen’, van Zainab Khan, waarvan alleen de voorkant al geweldig is. Mijn buurvrouw gaf het cadeau, omdat ons buurmeisje het ook voor haar verjaardag had gekregen en het was een groot succes. Eerlijk gezegd had ik nog nooit van ‘Doodles’ gehoord, maar alleen al vanwege de super schattige layout van het boek, was ik op slag verliefd.

Op Bol.com vind je ook een inkijk exemplaar

Kawaii Doodle Class is een superleuk boek om met het tekenen van ‘doodles’ te beginnnen. En het fout doen, dat kan haast niet! Kawaii is een deel van de Japanse cultuur dat rond schattigheid draait. Van de leukste dingen, dieren en onderwerpen wordt iets schattigs gemaakt en vaak heel eenvoudig door een paar oogjes en een mondje toe te voegen. Met dit boek kun je dat ook heel eenvoudig leren met de stap-voor-stap-plaatjes. Leuk voor je kids maar stiekem ook veel te leuk voor jezelf!

Doodles…?!

Ik had dus nog nooit van Doodles gehoord, maar gelukkig leerde Google mij, dat ‘doodles’ ook wel tekeningen zijn die ontstaan, wanneer je aandacht afdwaalt en je gedachteloos op je blok papier of kladje gaat zitten tekenen. Het zijn tekeningen die niet veel van je brein vragen en voorkomen dat je gaat zitten dagdromen en niet meer oplet. En dat kunnen dus ook die schattige figuurtjes met ogen zijn, zoals in dit boek!

#Tip 2: Handboek Dieren tekenen

Houd je van dieren? Met dit Handboek Dieren tekenen leer je hoe je ze moet tekenen. Een leuk boek voor kinderen die echt van tekenen houden en het al een beetje kunnen. En, die het ook leuk vinden om iets meer van het ‘hoe en waarom’ van een tekening willen weten. Zo is het belangrijk dat je weet hoe je het hoofd, de oren, de ogen en het lichaam van dieren op een realistische manier op papier kunt zetten. Met de tips en aanwijzingen in dit boek krijg je die basis zo onder de knie. Maar dat is nog niet alles!

Op Bol.com vind je ook een inkijk exemplaar

Aan de hand van eenvoudige tekenstappen kun je straks meer dan 100 verschillende dieren tekenen. Speelse honden en knuffelkatten, hongerige beren, slimme apen, lange giraffen en meedogenloze haaien. Dieren tekenen was nog nooit zo leuk en gemakkelijk! Christopher Hart staat wereldwijd bekend als één van de bestsellerauteurs van teken- en cartoonboeken. Er zijn meer dan acht miljoen van zijn boeken over de toonbank gegaan en zijn werken zijn vertaald in twintig talen. Het werk van Christopher Hart staat bekend om de moderne inhoud, de zeer duidelijke werkwijze en de gemakkelijk te volgen tekenstappen.

#Tip 3: Het eerste stap-voor-stap tekenboek

Wat een fijn boek is dit! Het eerts stap-voor-stap tekenboek is eenvoudig en klassiek vormgegeven en onmisbaar voor alle tekenaars in de dop! Een vliegtuig, een verjaardagstaart, een papegaai? Teken de leukste dingen in zes eenvoudige stappen. Niets is te moeilijk! Steek je vriendjes de loef af en leer je mama of papa eindelijk hoe ze een betoverd bos, een knuffelkonijn of een slapende tijger moeten tekenen.

Op Bol.com vind je ook een inkijk exemplaar

#Tip 4 Kleurboeken! Voor jong én oud! Johanna’s Kerstmis

In allerlei winkels en online zijn ze overal te vinden, kleurboeken! Vooral kleurboeken voor volwassenen zijn al een tijdje trending in teken- en kleurland. En kleuren is naast leuk, ook nog eens nuttig, want:

  1. Kleuren vergroot de creativiteit en het stimuleert de fantasie, waardoor nieuwe ideeën en gedachten kunnen ontstaan.
  2. Ook is het aangetoond dat kleuren het concentratievermogen verbetert. Het lijkt misschien een simpele activiteit, maar kleuren vereist wel degelijk concentratie en aandacht voor details. Kleuren brengt daarmee in principe dezelfde voordelen met zich mee als lezen en kan worden uitgevoerd op verschillende momenten in het dagelijkse leven.
  3. Door eenvoudige tekeningen te maken, begint automatisch een meditatieproces, waardoor je makkelijker en efficiënter oplossingen kunt vinden voor je problemen.
  4. Vaak bestaan de kleurboeken van volwassen uit ‘Mandala’s’ tekeningen met geometrische en florale motieven, die uiterst meditatief werken. Het doel is om kleuren te kiezen, om je fantasie de vrije loop te kunnen laten gaan en die een gevoel van voldoening geven als het werk is voltooid. 

Met de kerst kregen wij het kleurboek Johanna’s Kerstmis van Johanna Basford. In dit kleurboek vind je heerlijke gedecoreerde peperkoekhuisjes, weelderige hulsttakken en arrensleeën getrokken door rendieren. Door het boek heen zitten ook nog eens 63 roodborstjes verstopt, die wachten tot jij ze vindt en van kleur voorziet. Dit kleurboek is het perfecte tijdverdrijf op koude winterdagen, want snel klaar ben je niet met een tekening. Je kunt je uren uitleven op de mooie prenten en tijdens het kleuren ontdek je steeds weer iets nieuws. Johanna Basford is de illustrator van nog meer mooie kleurboeken die ik iedereen kan aanbeleven, voor jezelf of als cadeautje; ‘Het betoverde woud‘, ‘De geheime tuin‘ en ‘Wereld van bloemen‘. Van haar kleurboeken werden wereldwijd er dan ook meer dan 16 miljoen exemplaren verkocht.

Ik doe overigens gewoon mee met tekenen, want als er eenmaal rust in huis is, kan tekenen heerlijk Zen zijn.

Winactie teken- kleurboeken is gesloten

Met dank aan de uitgeverijen mag ik van deze teken- kleurboeken er ook een paar verloten. De winnaars zijn

  • De winnaars zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
  • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Spread the love

90 thoughts on “Lockdown Tips | De leukste teken- en kleurboeken

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.