Eindeloos puzzelen met Squirrels Go Nuts

Eindeloos puzzelen met Squirrels Go Nuts

We spelen hier in huis graag spelletjes, met z’n allen of even lekker alleen. Voor de komende wintermaanden hebben we weer een paar leuke spelletjes klaar liggen. Zo probeerde we deze week het spelletje Squirrels Go Nuts van SmartGames uit. Een mooie spel waarbij je wordt uitgedaagd om de eikeltjes van de eekhoorntjes allemaal in de grond te verstoppen. Of het spel de nominatie voor Speelgoed van het Jaar waard is, lees je vandaag.

Zo heerlijk dat mijn meiden samen kunnen spelen, zo leuk is het ook om af en toe even iets voor jezelf te doen. Het nieuwe spelletje bij ons in de kast is Squirrels Go Nuts van SmartGames. Dit speel is voor een speler van 6-99 jaar, dus we kunnen het ook allemaal spelen. Door om en om een puzzel op te lossen, of juist samen, is het ook een goed spel om samen te spelen

De spelregels

Het spel is simpel en bestaat uit een bord met 4 gaten en 4 eekhoorns met een eikeltje. Het spel heeft 60 opdrachten in 5 verschillende niveaus. Elke opdracht begint met een andere startpositie van de eekhoorns. Er is 1 puzzelstukje met een bloemetje, dat niet verplaatst kan worden. De bedoeling is nu om de eekhoorns te verschuiven (enkel horizontaal en verticaal), zodat alle eikeltjes verdwijnen in de grond. Hoe moeilijker de puzzel, des te meer eekhoorns en eikeltjes in het veld. Het spel stimuleert ruimtelijk inzicht en probleem oplossend vermogen.

Squirrels Go Nuts

Genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2018

Het spel Squirrels Go Nuts is dit jaar genomineerd in de leeftijdscategorie 6-7 jaar. Het had ook zeker in een categorie genomineerd kunnen worden voor oudere kinderen, want de opdrachten zijn een uitdaging voor iedereen. De Jury is van mening dat het ook zeker een grappig spel is, met een mooie vormgeving. Een spel dat goed past bij de leeftijd.

De ontwikkelingspsycholoog van de jury legt uit dat dit spel genomineerd is omdat het kinderen al spelend leren hoe ze dit soort problemen efficiënt moeten aanpakken en oplossen. Het spel vereist planning: er moet logisch nagedacht en vooruitgedacht worden. Kinderen moeten zich goed concentreren op het aan te pakken probleem (gerichte aandacht), en naarmate de oplossingen ingewikkelder worden is ook steeds meer volgehouden aandacht/doorzettingsvermogen nodig. Een leuke smart game met een ‘special effect’.

Andere genomineerden in deze categorie zijn;
– MIND Designer Robot van Clementoni
– Poopsie Slime Surprise Poop Pack van MGA Entertainment
– L.O.L. Surprise under wraps van MGA Entertainment
– Concept Kids Dieren van Enigma Distribution 

Wat vinden wij van Squirrels Go Nuts?

Zelf ben ik altijd al erg gecharmeerd van de spellen van SmartGames. De uitdaging van de opdrachten, maar zeker ook de vormgeving is zeer aantrekkelijk om het te spellen. Ook dit spel is meteen een hit. De kinderen pakken het om alleen er mee te spelen, maar lossen ook de puzzels samen op met hun vriendjes of met ons. Door de opbouw in moeilijkheidsgraad, zie je ook hun zelfvertrouwen in het oplossen van de puzzels groeien.

Ander voordeel vind ik ook dat de grote van het spel zo is, dat je het makkelijk meeneemt voor onderweg, in de trein, de auto of voor in een restaurant. En tot slot is ook de prijs er eentje waarvoor je dit spel zeker niet kan laten liggen. Voor ongeveer 15 euro heb je een heel leuk cadeautje voor de feestdagen. 

Samenwerking

Andere leuke spelletjes van SmartGames die wij gereviewd hebben zijn:

Schrik niet! Deze blog bevat affiliate linkjes. Deze linkjes brengen je naar de webwinkel voor meer informatie over dit product en de mogelijkheid het te kopen. Door hierop te klikken steun je Mama’s Liefste. Wil je er meer over weten, kijk dan op Steun Mama’s Liefste – Affiliate

Spread the love

9 thoughts on “Eindeloos puzzelen met Squirrels Go Nuts

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.