Crayola Crayon Pen Review

Review | De Crayola Crayon Pen

Vandaag weer eens een leuke knutsel review. Met de feestdagen in aantocht vind je in deze tijd veel nieuwe leuke spullen in de winkels, waaronder de Crayon Pen van Crayola. Dit merk staat bekend om zijn innovatief speelgoed als het gaat om kleuren. Zo mochten wij al eerder de Crayola Marker Maker uitproberen. Dit jaar hebben ze weer wat nieuws, namelijk de Crayola Crayon Pen. Gastblogger Beatrix testte het voor ons uit met haar dochter.

Crayola Crayon Pen Review

Hoeveel kun je van knutselen en verven houden?! Onze jongste vindt het heerlijk; zelf dingen verzinnen en met lijm, papier en schaar dan “bouwen”. Stapels papier hebben we met alle creaties liggen, want de kunstwerken moeten natuurlijk ook geshowd worden 😉 Hoe leuk is het dan dat er weer eens iets wordt bedacht waar ze haar creativiteit in kwijt kan!?

De Crayola Crayon Pen

De Crayola Crayon Pen die bijzondere pen die wasco’s voor je smelt. Daarvoor moet je de pen wel eerst met een stekker in het stopcontact doen. In de tussentijd kan deze dan wat kan rusten op een houder, die er uit ziet als een soort computermuis.

Als de Pen warm is (dit zie je aan het groene lampje) stop er je gebroken wascokrijtjes in. Weet je wel, die krijtjes die er zo leuk uit zien, maar die mijn kinderen liever breken, dan dat ze er mee kleurden? Die ja! Nou, nu kunnen ze na het breken in de Pen. Na 2 minuten opwarmen is het krijtje gesmolten en kun je er mee verven!

Niet te heet en kindvriendelijk

Ik was een beetje huiverig in het begin omdat hete wasco niet iets is wat veilig klinkt. Maar alleen de punt van de Pen is heet. De rest van de Pen voelt een beetje warm aan. De wasco-verf smelt ook heel snel waardoor je geen vlekken op armen en of kleding krijgt of vegen in je tekening.

In de doos zitten een aantal bladen om op te verven en een oefenblad! Dit laatste is heel handig, omdat je daarmee leert hoe je de Pen het beste kan vasthouden voor het mooiste resultaat.

Een klein nadeel van de Pen is, is dat je per keer maar 1 krijtje  kunt gebruiken. Of een mix van het oude en het nieuwe krijtje. Daar moet je kleine Picasso dus goed naar kijken omdat je niet heel snel kunt wisselen tussen de kleuren. Je doet nl best wel lang met 1 krijtje wanneer deze gesmolten is in de Pen.


Je kunt de Pen niet alleen op papier gebruiken, ook kun je de wasco verf op canvas, hout of op karton gebruiken. Juist omdat het zo snel stolt, hecht het makkelijk aan het materiaal. Het resultaat is een reliëf tekening die gelukkig nog wel net zo ruikt als de wasco krijtjes zelf!

In de verpakking zitten al waskrijtjes meegeleverd, maar deze zijn gelukkig ook gewoon nog bij te bestellen. Zo is kun je de Pen steeds op nieuw blijven gebruiken en verdwijnt hij niet na 1x gebruiken in de kast!

Spread the love

2 thoughts on “Review | De Crayola Crayon Pen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.