Weekoverzicht | Never a dull moment week 45

Deze week hebben we heel wat bezoekjes aan verschillende musea afgelegd, met school, voor de uitreiking van het Speelgoed van het Jaar en zelfs om een nachtje te slapen. Verder was het ook een week waarin we gewoon moesten werken en naar school gaan, maar daarna ook weer lekker veel spelen.

Never a Dull Moment week 45

Zondag 4 november

Zondag werden we al vroeg verrast in bed met een lekker ontbijtje van Grote Zus. Dit bleek al snel niet zomaar een ontbijtje te zijn, maar een opening voor de onderhandeling over haar zakgeld 😉

We hadden een lekker ontspannen ochtend, waarin de kinderen lekker aan het kleuren waren. Papa’s Liefste ging samen met een vriend aan de auto sleutelen, dus maakte we er een meidendag van.

Na de lunch fietste we naar de stad om met z’n drietjes naar de film Smallfoot te gaan. Deze wilde ze heel graag zien en ik moet eerlijk zeggen dat ik het ook een erg leuke film vond. Ik had mij alleen wat vergist in de duur van de film, dus toen deze afgelopen was, moest we haasten naar de andere bioscoop in de stad, waar ik bardienst tijdens het LIFF.

Gelukkig vonden de meiden het helemaal niet erg om daar op Papa te wachten. Ze vinden het superleuk om gezellig mee te helpen met het aanvullen van het snoep achter de bar, popcorn scheppen en de zalen na afloop van de film op te ruimen. Ze werden voor hun gevoel natuurlijk alweer veel te snel opgehaald om naar huis te gaan. Maar ja, morgen is er gewoon weer een schooldag en mijn dienst duurde uiteindelijk nog tot 1.00

Maandag 5 november

Vandaag een beetje een saaie dag en daarom ook geen foto gemaakt. De meiden gingen naar school, ik moest werken en s’ avonds sloeg ik mijn sportuurtje over ivm een flinke migraine. Ik besloot dan ook maar heel vroeg mijn bedje in te gaan.

Dinsdag 6 november

Kleine Zus en ik moesten extra vroeg op school zijn, want vanochtend ging zij met haar klas naar het Rijksmuseum van Oudheden. In eerste instantie had ik mij niet aangemeld als hulpmoeder, want ik rij geen auto en kan maar 2 kinderen meenemen in mijn bakfiets. Maar ik hoorde dat bijna alle ouders de bakfiets inzetten en dat de juf zeker nog wel voor 2 kinderen vervoer zoekt.

In het museum kregen de kinderen eerst wat uitleg over het museum van een hele aardige meneer en Vos en Haas uit de bekende boekjes. In de zaal over Egypte konden de kinderen een speurtocht doen samen met Vos en Haas. Aan de hand van een verhaaltje en een leuke opdracht leerde ze zo meer over de piramides en farao’s.

Nadat de kinderen weer op school waren afgezet, had ik tijd om thuis een beetje op te ruimen, schoon te maken en aan mijn blog te zitten. Met de feestdagen voor de deur is het extra druk. Ik krijg veel aanbiedingen en zal de komende tijd ook veel leuke winacties voor Sint/Kerst cadeautjes delen 🙂

Een van die leuke cadeautjes voor de Sint kwam vandaag binnen met een  speciale verzending. Op de houten kist stond Handle with Care en Live Animale Transport. Met een meegeleverde tang konden de meiden de kist voorzichtig open. Spannend was het wel, maar gelukkig kwam er een heel lief spinnetje te voorschijn, ook wel Yellies! genaamd. De meiden hadden er de grootste lol mee.

Elk Yellie heeft zijn eigen unieke uiterlijk en persoonlijkheid en zit boordevol verrassingen! Je kunt ze activeren met je stem of door geluid te maken. Ze reageren op praten, roepen, klappen, zingen en zelfs op muziek. Hoe harder je roept, hoe sneller ze gaan!

Woensdag 7 november

Natuurlijk stonden we deze ochtend weer eens voor een open brug op weg naar school. Ik blijf wat langer als leesmoeder. Het is leuk om te zien dat de kinderen steeds beter worden in het herkennen van de letters van het alfabet.

Na school haasten we ons naar de bus, want de gingen meteen door naar de uitreiking van het Speelgoed van het Jaar in het NEMO Museum. Op het station stond Miriam en haar kinderen op ons al te wachten. Zo konden we gezellig samen verder reizen.

De kinderen hadden al erg uitgekeken naar deze middag omdat ze en in het NEMO museum konden spelen (een van hun favoriet museum) en daarna konden spelen met al het genomineerde Speelgoed van het Jaar, inclusief uitpakken van Poopsie Slime Surprise en LOL Under Wraps, maar ook speelgoed wat nog nieuw voor ze was, zoals de MIND designer robot, Happie Haai en het Recoil Laser Spel. Zeker van die laatste had ik niet gedacht dat ze het leuk zouden vinden, maar ze vermaakte zich er zeer goed mee.

De kinderen mochten nog even lekker blijven spelen, terwijl de grote mensen uitleg kregen van Chazia Mourali en ontwikkelingspsycholoog Ger Ramakers over het belang van spelen en de trends van 2018. Daarna was het tijd voor de grote uitreiking van de awards. Per categorie werd de winnaar bekend gemaakt. Ik was gevraagd om die uit te reiken aan de winnaar in de categorie 0-3 jaar. Dat werd de Bla Bla Blocks van Vtech!

In totaal waren er 7 winnaars waaronder ook LABO Mixpakket en Squirrels Go Nuts, beide bij ons thuis ook echt zeer populair. Na afloop was er nog een gezellige borrel en konden wij praten met alle speelgoed fabrikanten. De meiden konden nog even spelen in NEMO en gingen ook niet met lege handen naar huis. Samen met Miriam aten we snel nog wat op het station, want het werd al weer laat en morgen is er gewoon weer school.

Donderdag 8 november

De wekker ging weer vroeg en iedereen vertrok naar school en werk. Uit school ging Grote Zus spelen bij haar vriendin en pakte Kleine Zus en ik MIND designer robot uit. Deze hadden we de dag ervoor meegekregen om thuis te testen. 

Deze robot leert je de eerste principes van programmeren en is zoveel met knoppen als met je stem te bedienen. Hij vraagt je te gaan naar een nummer op het bord (soms als som en soms moet je de gekleurde vakken eerst tellen) Jij vertelt hem hoe te lopen en dan is het afwachten of je hem de juiste opdrachten hebt gegeven. De leeftijds aanduiding is 7+, maar Kleine Zus van 6 had het zo door. In de makkelijke moeilijkheidsgraad zijn de sommen prima te doen. Behalve dit spel, kun je ook samen tekenen met MIND. Binnenkort een uitgebreid review te vinden op mijn blog.

’s Avonds fietste ik weer naar het Trianon theater voor alweer mijn derde bardienst tijdens het Leids Internationaal Film Festival. Vanavond stond ik samen met mijn vriendin achter de bar. Vroeger werkte we ook samen in de Schouwburg en LAK theater achter de bar en op het LIFF doen we het altijd graag nog eens over. Supergezellig dus!

Vrijdag 9 november

Another day at school en op werk. Niet heel veel spannends aan dus. Maar thuis gekomen had de postbode een pakketje voor ons achter gelaten; de 10e editie van de Monsterdoos. Altijd feest om uit te pakken, want er zit veel lekkers in. Ik mag ook een doos weggeven, dus doe snel mee!

Rond etenstijd kwam ons kleine nichtje gezellig logeren. Haar papa en mama hadden een feestje en wij maakte ons eigen feestje hier. De meiden mochten wat langer opblijven om daarna gezellig nog even na te kletsen in bed. Gelukkig was iedereen best wel moe en was het ook snel stil boven.

Zaterdag 10 november

Grote Zus ging om 10.00 naar de scouting en ons nichtje werd ook al weer vroeg opgehaald om naar balletles te gaan. Kleine Zus hield lekker een pyjama ochtend. Niet alleen ik heb het deze tijd druk met mijn blog, ook zij moeten hard aan de bak met het testen van nieuw speelgoed. Vanochtend was de Vtech Storio Max XL 2.0 aan de beurt. Aan het einde van de maand doe ik mee met de Vtech Bloggershop en zal ik jullie alles over deze kindertablet vertellen en mag ik er ook eentje weggeven!

Na de lunch kwam de volgende logee alweer aan. Vanavond gaan Grote Zus en haar vriendinnetje namelijk een nachtje slapen in het Tropenmuseum in Amsterdam. Maar voordat we ze gingen wegbrengen, moest er eerst nog iets belangrijks gebeuren. Kleine Zus mocht namelijk afzwemmen voor haar A-diploma!

Gelukkig was ze helemaal niet zenuwachtig en deed alle opdrachten prima in het water. Dat betekende dan ook dat ze na het zwemmen bij de badmeester haar A-diploma mocht gaan ophalen! Supertrots was ze en wij natuurlijk ook!

Na nog wat boodschappen te hebben gedaan en snel wat te hebben gegeten, reden we naar Amsterdam om de 2 meiden daar met slaapzak en zaklamp af te zetten bij het Tropenmuseum. Ze hadden er heel veel zin in, maar vonden het ook wel spannend. Morgenochtend om 9.00 mogen we ze weer ophalen en ben dan erg benieuwd naar alle verhalen!

Wat is de meest bijzondere plek waar jij hebt geslapen?

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.