Breinbreker Rush Hour ThinkFun

Breinbreker in Rush Hour

Hier in huis worden graag spelletjes gespeeld, met elkaar, maar af toe ook lekker even zonder elkaar. Breinbrekers zijn daarbij ook favoriet en daarmee kunnen ze zichzelf uren zoet houden. Recent mochten we een nieuwe breinbreker van ThinkFun uitproberen. Meteen een succes en voor de Party Winweek mag ik ook een spel weggeven. Doe je mee?

Breinbreker Rush Hour Thinkfun

Nu de meiden wat groter zijn is het leuk om samen spelletjes te spelen. Maar ik heb niet altijd tijd om mee te spelen (en ook geen entertainmentapparaat ben) en zuslief weg is, is het fijn dat wij ook spelletjes in huis hebben die je lekker alleen kunt spelen. Deze zijn er natuurlijk genoeg op de schermpjes, maar die gaan hier pas na 17.00 uur aan. Rush Hour van ThinkFun is zo’n spelletje.

Rush Hour Thinkfun

Het spel

Aan het begin van elke opdracht neem je het eerstvolgende kaartje uit het laadjes. Op deze kaart staat een illustratie met hoe je de vrolijkgekleurde auto’s en vrachtwagens plaatst op het spelbord (het verkeersrooster).
Het is de bedoeling met je rode auto uit deze monsterfile te ontsnappen. Nu is het een kwestie van logisch nadenken. Verschuif alle voertuigen zo totdat de weg vrij is voor je rode auto. Kun je ‘m door de opening naar buiten schuiven, dan win je! Maar dat is moeilijker dan je denkt, want het is verboden om auto’s en vrachtwagens van het verkeersrooster op te tillen, blijf op de rijstrook! Gelukt en denk je dat deze opdracht gemakkelijk was? Pak snel de volgende kaart, want kaart voor kaart wordt het niveau steeds moeilijker.

Breinbrekers

Er zijn genoeg opdrachten om je even mee te vermaken. In het laadje onder het verkeersplein, vind je maar liefst 40 breinbrekers. De moeilijkheidsgraad van Rush Hour loopt op van beginner tot expert. Kom je er echt niet meer uit? Draai het kaartje dan om, want op de achterkant vind je gelukkig altijd de oplossing.

Een spelletje om overal te spelen

Of je nu thuis aan tafel of op de bank zit of dat je met de trein, auto of vliegtuig reist. Rush Hour kun je werkelijk overal spelen. Alle onderdelen, van je rode auto tot de 15 hinderende voertuigen en de breinbrekerkaarten die je gemakkelijk in het laatje van het spelbord schuift, doe je in het bijgeleverde zakje om vervolgens uit te pakken waar je maar wil.

Rush Hour is geschikt voor jong en oud (vanaf 8 jaar) en is zowel online zoals bij Bol.com, als bij speelgoedwinkels te koop. Ook is er een Juniorvariant, een Delux-spel en een uitbreidingsset.

Party Winweek Rush Hour is gesloten

Wil jij ook wel zo’n breinbreker om aankomende vakantie lekker mee te nemen voor onderweg? Doe dan mee met deze winactie, want ik mag het spel Rush Hour van ThinkFun verloten.

De winnaar is

 • De winnaar zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
 • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.
Spread the love

67 thoughts on “Breinbreker in Rush Hour

 • elisabeth maria martina says:

  geen auto en geen rijbewijs, ik ben altijd met de fiets op reis’
  hier mogen mijn 2 oudste kleindochters hun brein over breken

 • Christa lindhout says:

  Liefst staan we niet in de file..Maar het spelletje ik zie ik zie wat jij niet ziet. Is dan een fijn spel..kan je ook buiten de auto dingen zoeken.

 • Ja leuk! Ik heb dit spel ooit bij een vriendin gespeeld. Echt een leuke uitdaging en ik denk (hoop) dat mijn zoon van bijna 7 dit ook leuk zal vinden. Veel leuker dan zo’n stomme tablet 😉

 • Dit lijkt me een heel leuk kado voor mijn zoontje die dol is op puzzelen. En denk dat ik het zelf ook leuk zal vinden, kunnen we om de beurt.
  Als ik in de file sta, zing ik het liefste hard mee met de radio.

 • Heidie van der Steeg says:

  Ik sta gelukkig zelden in de file maar als het zo is, dan luister ik maar geduldig naar de radio.
  Wij spelen ook graag spelletjes. Afgelopen weekend nog Zeeslag bij een tweedehands markt gekocht (had ik vroeger als kind ook). Blijft een leuk spel. Wel inderdaad herkenbaar dat het ook fijn is als kinderen een spel alleen kunnen spelen, tenslotte hebben wij nog meer te doen in huis….
  Deze van Rush Hour lijkt me heel erg leuk voor beide kinderen, weer eens heel iets anders.

 • Miranda schipper says:

  Wij wonen in het noorden en staan nooit in de file????
  Ik de zomervakantie staan we wel eens in de file, dan vermaken wij ons het liefst met een leuk spelletje.
  Ik zou graag willen winnen voor onze zoon Lars hij is 22 april jarig.

 • Wat een leuk spel!! Super welkom!! Wij spelen vaak het letter spel in de file. Bij de letter A een plaatsnaam noemen die met de A begint enz. Blijft leuk 🙂

 • Ik doe graag mee. Het liefst sta ik helemaal niet in de file, en anders zit ik het liefst op de bijrijdersstoel. Meestal kletsen we dan wat of luisteren we naar de radio.

 • Nathalie Buttiens says:

  Ik sta het liefste gewoon niet in de file, maar als ik er wel in sta dan luister ik het liefste naar muziek of de radio. Radio 10 bijv. zeker mijn favoriet.

 • rewana Huntink says:

  Ja als je.toch moet wachten, raampje los & muziekje wat harder en enjoy de omgeving/mensen? leuke prijs ook, daar doen we graag aan mee;)

 • Ellen Velzeboer says:

  Een geweldig spel wat ik heel graag in mijn kinderfysio praktijk wil delen met vele kids.
  In de file stam is nooit leuk. Maar ook hier is een spelletje een leuke afleiding zoals ik zie ik zie…

 • Ik sta gelukkig zelden in de file. Lekker meezingen doe ik dan of een raadspel als de kids erbij zijn. Dit uitdagende spel lijkt me een leuke aanvulling voor de keuzekast in mijn klas.

 • Karen de Jong says:

  Wat een leuke winactie! Wij hebben het goede voornemen gemaakt ieder weekend een avondje met de kids spelletjes te doen. Dit vinden we hardstikke leuk en doen we nog ieder weekend!! Hopelijk binnenkort ook dit spel!

  Wat ik het liefste doe in de file?? Meezingen met guilty pleasure liedjes!! Ik heb een USB stick met een heleboel jaren 90 liedjes! Heerlijk!!

 • Marcia Kan says:

  Leuk zeg! In de file doe ik het liefst ‘ik zie, ik zie wat jij niet ziet’ als mijn kids erbij zijn. Als ik alleen ben dan zing ik lekker mee met muziek op de radio en check stiekem even snel mijn social media…. ? (shame on me!!)

 • Trotsema fati says:

  Ik doe super graag mee voor mijn kinderen
  We vinden het verselijk om in de file te staan maar als dat toch gebeurt dan vermaken ons met een spelletje of iets lekkers eten

 • Mieke Stam says:

  Oh wat een leuk spel zeg! File vind ik vreselijk, ik blehr dan altijd lekker mee met de muziek. Als ik met de jongens in de file sta doen we altijd ik zie ik zie wat jij niet ziet of autobingo 🙂

 • Ik heb zelf geen rijbewijs, dus in de file worden pakjes drinken en eten uitgedeeld, liedjes gezongen en als de kinderen niet mee zijn soms een stukje gelezen.

 • Gelukkig sta ik eigenlijk nooit in de file.
  Alleen tijdens lange vakantiereizen is het soms raak.
  Dan proberen we de sfeer er in te houden met allerlei spelletjes met de kinderen

 • Kim de Jong says:

  Deze staat bovenaan op het verlanglijstje van mijn zoontje! Hij vind Smart Games super leuk en auto’s ook. Dus de perfecte combinatie! Ik doe dus heel graag mee voor hem 😀

 • Ik sta gelukkig bijna nooit in de file. Maar ik word daar juist gestresst van en dan gaat de muziek uit; dan moet alles juist zo stil mogelijk zijn!

 • Ook hier mogen de schermpjes van 14;00 tot 16;00 aan.Wat leuk om te stimuleren dat de schermpjes een dag niet aan gaan en ze lekker een spelletje spelen. Ben benieuwd of dit lukt?
  Dit spel is wel een hele leuke uitdaging

 • ingrid langstraat says:

  Wat een gaaf spel, dit vinden ze altijd leuk!
  In de file doen wij graag muziekjes draaien en meezingen en soms een quiz, krijgt de winnaar en snoepje;-)

 • Ik sta bijna nooit in een file, maar die keren dat het wel raak was, ga ik dropjes snoepen en naar de Radio luisteren.
  En ondertussen denk ik, schiet eens op, ik moet plassen.
  Wat een leuk spel om te winnen.
  Spelletjes die je alleen kunt spelen vind ik altijd handig.
  Als één van de kleinkinderen bij mij is, dan ben ik met spelletjes altijd de klos, omdat ik dan mee moet spelen en daar heb ik soms geen zin in.
  Dan komt dit spel wel van pas.
  Ik volg op Bloglovin en doe graag mee.

 • ik sta hier in het noorden van het land noot inde file omdat ik altijd alles op de fiets probeer te doen en als ik wel de auto pak buiten de spits.
  maar ik ben altijd in voor leuke spellen te spelen thuis met lieve mensen om me heen

 • In de file probeer ik mijn kinderen te vermaken met een spelletje, door merk of kleuren van auto s te zoeken. Ze af te leiden van de extra reistijd. Maar een spelletje rush hour voor op de achterbank zou zekerleuk zijn.

 • Ik had nog nooit van dit spelletje gehoord, sowieso een leuke om te onthouden voor de verjaardagen. Er komt er bij ons 1 aan, dus ik doe graag mee om het mijn oudste cadeau te kunnen doen!

 • Shiv Chin says:

  Ik doe heel graag mee met deze winactie! Als ik in de file sta,d an spelen we altijd een spelletje zoals ‘verzin een dier dat begint met de laatste letter van het vorige dier’ en dan begint er 1 met het opnoemen van een dier en ga zo door.

 • File wat is dat hier in het noorden ken ik dat niet en zeker niet bij mij in het dorp. maar als ik er in sta luister ik graag naar de radio en de verkeersinformatie om te horen hoe lang ik nog in de file veracht te staan

 • Linda Smeets says:

  Het liefst sta ik natuurlijk helemaal niet in de file maar als ik in de bijrijdersstoel zit doe ik het liefst mijn ogen even dicht en alles om mij heen even vergeten.
  Dit lijkt mij een ontzettend leuk spel voor onze dochter en ik doe dan ook graag mee.

 • Alyt van der Heide says:

  Gelukkig bijna geen files waar ik woon. Maar als we op vakantie gaan en in de file staan, staat de radio sowieso aan en kijken de meiden een dvd-tje.

 • Patricia Paling says:

  Als ik alleen in de auto zit en in de file sta, luister ik naar de radio en zing en swing ik het liefst mee alsof niemand het ziet/hoort! ?
  Ik maak heel graag kans op dit spel voor mijn 9-jarige kanjer! Lijkt me een geweldig spel voor hem! ?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.