Zo organiseer je de leukste verjaardag voor meisjes van 12

Zo organiseer je de leukste verjaardag voor meisjes van 12

Als je dochter 12 wordt, dan is het tijd voor een feestje. Meisjes van 12 jaar, zijn bijna geen kind meer en hebben ook zeer specifieke interesses. Het organiseren van een verjaardagsfeest voor meiden van 12 jaar vereist dus zorgvuldige planning en aandacht voor hun unieke smaak en voorkeuren. In dit artikel vind je een aantal tips om een onvergetelijk feest voor deze jongedames te organiseren.

Begin op tijd

Zorg ervoor dat je op tijd begint met het plannen van de verjaardag. Wil je een activiteit plannen dan zul je op tijd moeten boeken. Doe je dit te laat, dan heb je kans dat alle aanbieders vol zitten. Ook als je thuis een feestje geeft, is het een goed idee om op tijd te beginnen met de voorbereiding. Zo kun je in alle rust een draaiboek maken, zodat je op de dag zelf relaxt kunt zijn.

Het verjaardagscadeau

Als je dochter 12 jaar wordt, is dat een echte mijlpaal. Je kleine meisje is nu echt een grote meid en op weg naar de volwassenheid. Daar hoort natuurlijk een mooi cadeau bij. Maar wat geef je een meisje van 12? Meisjes van 12 kunnen behoorlijk kritisch zijn. Bekijk daarom hier cadeaus ideeën voor meisjes van 12 jaar en doe alvast wat inspiratie op.

Overleg met de jarige

Begin met een gesprek met de jarige om te achterhalen wat voor soort verjaardag ze graag wil hebben. Vraag naar wat ze het liefst wil, wat zijn haar favoriete activiteiten? Zijn er eventuele thema’s die haar aanspreken? Het betrekken van de jarige bij de planning zorgt ervoor dat het feest echt op haar smaak is afgestemd.

Creatieve activiteiten thuis

Meiden van 12 jaar houden vaak van creatieve bezigheden. Organiseer knutselactiviteiten zoals het maken van sieraden, het versieren van fotolijstjes, of een gezamenlijk schilderproject samen met haar vriendinnen. Een andere leuke optie is een kookworkshop, waarbij de meiden samen lekkernijen kunnen bereiden, zoals cupcakes of pizza’s. Deze activiteiten zorgen niet alleen voor entertainment maar ook voor tastbare herinneringen aan haar verjaardagsfeest. Ook een beautyfeestje thuis is een goed idee. Haal kwasten en make-up in huis en laat de meiden lekker experimenteren. 

Verjaardagsfeestjes buiten de deur

Gaat jouw 12-jarige liever op pad voor het feest? Ook buiten de deur is er genoeg te beleven voor de verjaardag van meiden van 12. Samen met een aantal meiden naar de film bijvoorbeeld. Ook een workshop kan een leuk idee zijn. Kies bijvoorbeeld voor:

Een workshop vloggen

Tijdens een vlogfeest leer je vloggen en de beste TikTok- en Instagram-filmpjes te maken. De workshops worden vaak gegeven door enthousiaste YouTubers en TikTok-influencers. Zij geven tips en laten de leuke en de minder leuke kanten van sociale media zien. 

Een workshop fotografie

Tijdens een workshop fotografie leer je de beste foto’s te maken met je telefoon. Bij sommige workshops kun je ook foto’s leren maken met een professionele camera. 

Breakdance workshop

Bij een breakdance workshop leren de meiden de coolste stunts. Handstanden, rondjes op je hoofd of geweldig voetenwerk. Bij een breakdance workshop leer je het allemaal. Leuk voor meiden die van dansen en bewegen houden.

Videoclips of lipdub

Houd je dochter van filmpjes maken? Dan is het maken van een videoclip of lipdub samen met haar vriendinnen misschien iets voor haar. Bij een workshop videoclips maken kiezen de meiden zelf een locatie uit. Een ervaren filmmaker leidt vervolgens de activiteit. Na de workshop krijgt iedereen de video als aandenken aan de verjaardag. Deze workshop is leuk voor iedere meid die houdt van TikTok en Instagram-filmpjes maken met haar telefoon.

Graffitifeestje

Heb je een creatieve dochter die van tekenen houdt? Dan is een graffitifeestje misschien iets voor haar. Tijdens dit feestje maak je eerst een schets op papier. Hierna kun je dit uitwerken op een paneel in graffiti. Een leuke workshop voor creatieve meiden.

Foto’s

Zorg voor een fotobooth met leuke accessoires en achtergronden, zodat de meiden grappige en mooie foto’s kunnen maken. Deze foto’s kunnen later als aandenken worden meegegeven aan de gasten. Je kunt ook overwegen om een professionele fotograaf in te huren om de speciale momenten van het feest vast te leggen.

Image by Freepik

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.