Ronkende moteren en gierende banden bij Monster Jam 2018

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een winactie mocht organiseren voor kaartjes voor de Monster Jam in de Kuip in Rotterdam, maar gisteren was het dan zover en mochten wij, net als de winnaar, een kijkje komen nemen bij dit spectaculaire Monstertruck festijn. Lees maar mee hoe wij dat beleefd hebben.

Monster Jam

In 2016 was Monster Jam voor de eerste keer in Rotterdam te zien. Het event trok toen meer dan 30.000 bezoekers. Helaas werd door logistieke problemen de show van vorig jaar helaas uitgesteld. Maar gisteren was het het dan zover en zat de Kuip weer helemaal tot aan de nok toe vol met Monster Jam liefhebbers.

Monster Jam Pit Party

Voorafgaande aan de grote show, was er een echte Party Pit. Daar kon iedereen Grave Digger (Morgan Kane), Megalodon (Alex Blackwell), Zombie (Alx Danielsson), Monster Energy (Todd LeDuc), El Toro Loco (Marc McDonald), EarthShaker (Colt Stephens), Dragon (Jon Zimmer), Scooby-Doo (Linsey Read) van heel dichtbij zien, aanraken, mee op de foto en handtekeningen vragen.

 

Monster Jam 2018

Voor ons was het een eerste keer dat we bij de Monster Jam waren en wisten dus ook niet zo goed wat te verwachten. We zagen een grote zandvlakte met daarop een paar schansen en bergen. Her en der lag er ook een oude auto, waar de Monster Trucks overheen konden rijden. De middag was verdeeld in een paar onderdelen. We begonnen met een snelheidsrondje. Welke Monster Truck kon het snelste een rondje op de baan rijden en daarbij moesten ze wel over de 2 schansen heen springen.

Dit was meteen een mooi moment om alle Monster Trucks te introduceren. Wij waren van al deze sprongen al zeer onder de indruk, maar ook zeker van het geluid dat een Monster Truck kan produceren! Gelukkig had ik voor iedereen een setje Alpine oorbescherming meegenomen. Mocht je deze niet bij je hebben, dan kon je overal aan de bar ook vragen om een gratis setje oordopjes. Bij Kleine Zus werkte deze zo goed, dat ze halverwege de show een beetje in slaap dommelde. Maar dat kwam ook wel door de warmte boven in de nok

Na de eerste rond (waarin Grave Digger won) kregen de Monster Trucks een volgende uitdaging. Ze moesten hun stunts op 2 wielen aan het publiek laten zien. De juryring werd gedaan door het publiek. Met behulp van een app op de telefoon kon iedereen punten geven aan. Het gemiddelde werd na elke stunt berekend en werd zichtbaar op de grote schermen. Degene met de hoogste score was de winnaar. Zo werd het publiek er ook echt bij betrokken en mijn meiden namen hun jury taak dan ook erg serieus.

Tijdens de Monster Jam waren er niet alleen Trucks te zien, maar we kregen ook een wedstrijd tussen een heel aantal motorrijders. Voor hen werd er een aparte schans in het veld gezet, waarmee ze heel hoog in de lucht konden springen. Tijdens hun vlucht haalde ze acrobatische toeren uit. En allemaal landen ze daarna ook weer veilig op de grond. Alleen toen de winnaar (ook hier mocht het publiek jureren) naar de podium heuvel wilde springen, viel hij van zijn motor af. Gelukkig stond hij meteen weer op en was er niets aan de hand.

Wereldrecord

De volgende stunt was misschien wel de beste uit de hele show. De Monster Energy Truck ging namelijk proberen om het wereldrecord ver springen te verbeteren. Maar liefst 6 andere Monster Trucks werden heer precies naast elkaar geparkeerd tegen een schans aan.

Helaas haalde hij het net niet en raakte de laatste Truck op de neus. Gelukkig was er alleen wat blikschade aan Zombie en kon die gewoon de volgende (en laatste) ronde weer mee doen. Dit was de Freestyle ronde, waarin alle Trucks lieten zien wat ze konden. Alles werd er bij uit de kast gehaald, waarbij sommige Monster trucks onderdelen verloren of op hun kop eindigde. Gelukkig raakte niemand gewond en stapte alle coureurs gewoon weer uit. Wist je dat de Trucks zowel door mannen als door vrouwen worden bestuurd!

   
Wij hebben genoten van de show en volgens mij de hele Kuip wel. Het is ongelofelijk wat een stunts er allemaal uitgehaald kunnen worden. Het mee-jureren viel bij mijn dochters erg in de smaak! Ook waren ze erg onder de indruk van het enorme geluid dat de motoren veroorzaakte. Of we volgende jaar weer gaan, weet ik niet. De dames hebben aangegeven dat ze eigenlijk toch liever naar Disney on Ice gaan (12-29 december 2018) 😉

Waar ga jij (of je kinderen) het liefste heen?
Monster Jam of Disney on Ice?

Spread the love

18 thoughts on “Ronkende moteren en gierende banden bij Monster Jam 2018

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.