Never a Dull Moment week 26

Weekoverzicht | Never a dull moment week 26 met een spreekbeurt, feest en Monster Trucks

Wat een heerlijk weekje hebben we weer gehad. De zon schijnt en we hadden diverse feestjes. Kleine Zus hield jaar spreekbeurt en had haar laatste balletles. Ook werd eindelijk het achterzitje van mijn fiets gehaald, wat toch ook wel een mijlpaal is. Benieuwd hoe onze week er verder uitzag? Lees snel verder

Never a Dull Moment week 26

Zondag 24 juni

Na ons heerlijke mini-vakantie aan de noordkust van Frankrijk, werden we weer wakker in onze eigen bedjes. Vandaag stond er niets op de agenda, dus deden we het nog even lekker rustig aan. Voor de vakantie was er een groot pakket bezorgd voor Papa’s Liefste van Thule. Vandaag had hij eindelijk de tijd om het uit te pakken en eens goed te bekijken (spoiler alert; het is een dakkoffer)

We hadden verder een rustige middag. Grote Zus speelde buiten met haar vriendje en Kleine Zus was met Papa’s Liefste mee naar de wasstraat en de supermarkt. We hadden nog wat kaas over uit Frankrijk en samen met wat smeersels en een vers stokbroodje uit de oven, hadden we een passend afsluitend vakantie maaltje. De reiger bij ons in de sloot, kwam ook nog even een kijkje nemen op ons dek.

 

Maandag 25 juni

De meiden gingen weer lekker naar school en ik hoefde niet naar het ziekenhuis. Wel lag er nog genoeg werk thuis voor mij. Tussen het opruimen, wasjes doen en meer van dat soort zaken, lukte het aardig om ook om thuis te werken. Ik hoefde de meiden niet van school te halen, dus had een extra lange middag om van alles te doen.

Ondanks mijn aanhoudende rugpijn, ging ik wel sporten. Vanavond was er pilates, maar in plaats van ontspanning voor mijn rug, deed het niet veel goed. Mijn lerares zag het direct aan mijn gezicht en maakte tijdens de les nog een afspraak met de manueel therapeut. Hopelijk helpt het! Na mijn vertrouwde falafel salade ging ik lekker vroeg naar bed.

Dinsdag 26 juni

Nadat de meiden op school zaten, fietste ik weer naar het huis van mijn vader. Vandaag kwam er iemand langs om het huis bouwkundig te keuren en de makelaar. De man van de keuring was erg aardig en samen liepen we door het huis. Gelukkig is er, op wat cosmetische dingen, niets mis met het huis. Na een handtekening op de papier van de makelaar, gaat het huis dan nu ook echt over een paar weken de verkoop in.

Thuis probeerde ik nog wat te werken, maar helaas had mijn computer andere plannen. Deze laatste update duurde maar liefst 40 minuten!!! Ondertussen maakte ik maar mijn lunch 😉 Deze pot Duo Penotti was nog lang niet helemaal leeg! Paar broodstukjes erin en roeren maar! Ik kreeg via Instagram nog een paar goede andere tips om de laatste chocopasta uit de pot te krijgen

De meiden kwamen thuis met hun schoolfoto’s, eentje apart en eentje met z’n tweetjes. Ik heb ze meteen maar bestelt, al realiseerde ik mij wel dat er nu helemaal geen opa’s of oma’s meer zijn voor een kopietje.

Woensdag 27 juni

Vandaag was een belangrijke dag voor kleine zus! Ze mocht namelijk haar spreekbeurt houden. Eigenlijk hoeft dat nog helemaal niet in groep 2, maar een van de kinderen wilde dat graag en andere mochten zich toen ook opgeven. Kleine Zus had meteen haar vinger opgestoken en had besloten het over paarden te doen. Ik had een paar kleurplaten van paarden voor haar uitgeprint en zo kon ze aan de hand van deze plaatjes de rest van de klas meer vertellen over paarden. Van haar zus mocht ze de cap en paardrijlaarzen lenen. Ze was wel een beetje zenuwachtig, maar de juf vertelde dat ze het heel goed gedaan had.

 

Uit school namen we de trein naar Rotterdam. Bij La Place in de Hudson’s Bay waren we uitgenodigd voor een speciaal kinderdiner en – feest. Wat ze precies zouden gaan onthullen was nog een verrassing. Maar bij binnenkomst zagen we op de mooi gedekte tafel al een paar hints staan. Toen Roodkapje samen met de directeuren van La Place en de Efteling wisten we het zeker; de komende tijd gaan zij samenwerken. Speciaal voor de kleine bezoekers van La Place zal het kindersmulmenu in het teken staan van het Sprookjesbos.

Ook hebben sommige La Pace restaurants een speciale Sprookjesboom speelhoek. Ook bij de La Place in de Hunson’s Bay. Deze werd na het kinderdiner ook feestelijk geopend. Daar waren ook Assepoester, Pardoes en Ravelijn bij. Het was een echt feest met een disco van de Kids Radio, suikerspinnen, ijsjes en glitter tatoes. De meiden hadden een geweldige tijd!

Lees ook: Nieuw Sprookjesboom Kinder Smulmenu bij La Place + winactie

Maar het feest was daarna nog niet over. Terug thuis, fietste we meteen door naar de schooltuintjes. Daar had Grote Zus samen met haar klas (en nog veel meer klassen) een eigen tuintje waar in ze groeten en bloemen laat groeien. Vanavond was er een speciale avond om al het moois aan de ouders te laten zien.

Het was er erg gezellig en omdat het zo’n mooie avond was, bleven we wat langer dan gepland en gingen de meiden weer veel te laat naar bed.

Donderdag 28 juni

Om 8.30 kon ik bij de Manueel Therapeut terecht. Hij vond al snel het probleem in mijn bekken, een oude zwakke plek na mijn zwangerschap. Hij duwde alles weer een beetje op zijn plek en gaf mij een simpele oefening mee. Hopelijk helpt het!

Na school was het weer haasten, want de meiden en ik hadden een afspraak bij de tandarts. Gelukkig zagen onze tanden en kiezen er helemaal goed uit en had niemand gaatjes. De meiden moeten alleen wat langer poetsen, dan ze nu doen. Hopelijk luisteren ze wel naar de tandarts…

Op weg naar huis, haalde we ons nichtje op bij het KVD. Zij zou lekker bij ons komen spelen en eten, terwijl haar moeder naar Ed Sheeran ging!

Thuis maakte Grote Zus zelf pesto. Morgen op school was er een speciale Italiaanse lunch in de klas. Voor elk boek dat de kinderen in de klas hadden gelezen, kwam er 5km op de teller. Ze hadden aan het einde van het jaar zoveel gelezen, dat ze aangekomen waren in Rome. Daar hoorde natuurlijk een lunch bij. Helaas lukte de pesto niet zo goed, door een type fout in het kookboek (300ml olijfolie ipv 30ml olijfolie…) Gelukkig vonden we nog een potje in de voorraadkast (ssssht niet verder vertellen hoor)

Vrijdag 29 juni

Voordat ik de kinderen op de VSO afzetten, bracht ik mijn fiets naar de fietsenmaker. Hopelijk lukt het hem om het kinderstoeltje er af te krijgen en er een enkele rugleuning op te zetten. Ook moest mijn ketting nodig gesmeerd en gespannen worden. Terwijl ik op mijn werk was, kon de fietsenmaker zijn best doen.

Op mijn werk kreeg ik een heerlijk pakket van Maaslander. De inhoud zal ik dit weekend gebruiken voor een Maaslander Lunchparty in samenwerking met Brand your Party. Dat is niet de enige party die ik zal geven, want ik ben ook nog eens host van een Maza Picknick Party. De doos met deze producten was thuis bezorgd. Gelukkig had de buurvrouw hem voor mij binnen gezet.

Tijdens het eten zagen we de reiger weer vissen in de sloot achter ons huis. Het viel mij alleen op dat hij wel erg lang met zijn snavel in het water bleef steken. Niet veel later haalde hij een enorme vis omhoog. Echter toen we nog eens beter keken, was het geen vis, maar een rat! Hij had gewoon de rat lang genoeg onder water gehouden om hem te verzuipen. Toen hij niet meer bewoog slikte bij hem in een keer door! Ik had nog nooit zoiets gezien.

Zaterdag 30 juni

Vandaag was de laatste balletles van Kleine Zus. Ze heeft besloten dat ze na de zomer niet meer wil dansen, maar op yoga wil. Ik besloot deze periode af te sluiten met een kop koffie en een stuk taart. Alleen bij het ophalen, riep de juf vrolijk ‘Tot volgende week’. Ik had mij dus een weekje vergist.

Weer thuis maakte ik alles klaar voor onze Maaslander lunch. In de box zaten alle ingrediënten voor een paar heerlijke sandwiches. We maakte een clubsandwich, een boterham met vijgenchutney en rozijnenbrood met kaas.

Daarna moesten we ons wel een beetje haasten om op tijd in Rotterdam te zijn. Daar zou namelijk het Monster Truck spektakel Monster Jam plaatsvinden. Het was best lastig om de auto ergens te parkeren, dus de meiden en ik stapte alvast uit en Papa’s Liefste voegde zich later weer bij ons. We zaten helemaal boven in de nok, maar konden het prima zien. Gelukkig had ik gehoorbescherming van Alpine meegenomen, want die hadden we wel nodig. Bij Kleine Zus werkte het zo goed, dat ze gewoon in slaap viel tussen al die ronkende motoren en gierende banden.

Het hele verslag van de Monster Jam is hier te lezen

 

Spread the love

8 thoughts on “Weekoverzicht | Never a dull moment week 26 met een spreekbeurt, feest en Monster Trucks

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.