Loi Kidzz

LOI Kidzz – een spannende typecursus voor kinderen met goede afloop

Was vroeger een typecursus een beetje tuttig, in de digitale wereld van tegenwoordig kun je er eigenlijk niet meer omheen. Blind typen is dus iets waar je je hele leven plezier van zult hebben. Vandaar dat deze zomervakantie onze oudste dochter begon aan een echte typecursus. Niets stoffig, maar juist een spannende missie met aan het einde een echt typediploma!

LOI Kidzz - een spannende Spionnenmissie & Typecursus voor kinderen

Over een paar weken begint mijn oudste dochter in groep 8. Nog maar een jaartje dus, voordat ze naar de middelbare school gaat. Nu wordt er op school al gebruik gemaakt van laptops in de klas, maar op de middelbare school zal ze ook werkstukken en verslagen en moeten gaan typen. Snel blind kunnen typen is daarbij bijna noodzakelijk te noemen.

Toen ik op de middelbare school zat kon je ook al wel je typediploma halen, maar het was zeker niet cool om aan de lessen mee te doen. Ze waren dan ook niet verplicht en na schooltijd. Nu typ ik dagelijks een blog en nog vele andere dingen. Ik heb spijt dat ik toen nooit heb leren blind typen. Het starten van een cursus typen voor mijn dochter is dan ook echt iets wat ik haar graag zou willen meegeven. Zeker nu ze nog niet zo erg gewend is om te typen. Ik leer mijn oude gewoontes nu slecht af, maar voor haar is het een goede start en zeker geen overbodige luxe!

Blind leren typen

Het voordeel van blind kunnen typen is vooral dat het een stuk sneller is dan wanneer je steeds, bij elke letter, op je toetsenbord moet kijken of je wel de juiste toets indrukt. Door een typecursus te volgen, leren kinderen hoe het toetsenbord van een computer in elkaar zit en waar ze hun vingers moeten plaatsen op het toetsenbord. Hier is natuurlijk wel veel oefening voor nodig! De volgorde van de toetsen moet helemaal in het hoofd komen te zitten en daarvoor is nu eenmaal veel herhaling noodzakelijk.

Het oefenen begint natuurlijk met de juiste stand van de vingers op het toetsenbord. Daarna komen vaak de losse letters aan bod, gevolgd door meerdere letters aan elkaar en korte woorden. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je kind snel en blind kan typen. En wat is dan snel kunnen typen? Nou, maar liefst 120 aanslagen per minuut! Dat zijn dus minimaal twee aanslagen per seconde. Een werkstuk of boekverslag is dan natuurlijk zo gepiept, eh… getypt.

Spelend leren

LOI Kidzz heeft speciale typecursussen ontwikkeld voor kinderen om blind te leren typen met tien vingers. Tijdens deze cursus gaat je kind op een geheime missie samen met Super Spy Mister I. In dit spionnenavontuur is het belangrijk dat je supersnel geheime berichten kan typen en codes kan kraken. Alleen zo kan de geheime spionnenmissie worden volbracht. Hiervoor ontvang je na inschrijving dan ook een echt spionnenpakket met alle hulpmiddelen die daarvoor nodig zijn, zoals decodeerkaarten en een 3D-bril.

Het leren blind typen is nu net of ze een game aan het spelen zijn! Leren gaat zo een stuk gemakkelijker en levert ook een beetje extra schermtijd op. Met haar koptelefoon op loopt ze alle spannende games en opdrachten door. Met een deze insteek van de cursus is het niet meer saai om het blind typen te leren en houdt je kind gemotiveerd tot het eind!

LOI Kidzz opbouw

De LOI Kidzz cursus is voor kinderen in groep 6, 7 en 8 en duurt 20 weken. Dat wil zeggen er zijn steeds 5 lessen tot aan een toets. In elke toets zullen er steeds hogere eisen worden gesteld aan de netheid en de snelheid. De eerste 11 weken wordt het blind leren typen geoefend en zullen er steeds meer toetsen afgeplakt worden op het toetsenbord. Daarna gaat het echt om de snelheid. Voor kinderen van 13 jaar of ouder is er een aparte typecursus met meer flexibiliteit en aangepast taalgebruik.

LOI Kidzz werkt met een diplomagarantie, dus aan het einde van de typecursus krijgt je kind een echte diploma. Dit kan voor kinderen erg motiverend werken en ouders het vertrouwen geven dat de cursus ook daadwerkelijk afgerond zal worden. Na het afronden van elke toets krijg je als ouder ook een mailtje met daarin de resultaten. Zo kun je de vorderingen goed bijhouden en waar nodig een beetje bijsturen. Maar ik weet zeker dat dit niet erg nodig zal zijn. De lessen zijn zo spannend, dan de weken omvliegen en dat typediploma binnen no-time gehaald is. Je kinderen zullen je hun hele leven dankbaar zijn voor deze cursus, gegarandeerd!

Spread the love

11 thoughts on “LOI Kidzz – een spannende typecursus voor kinderen met goede afloop

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.