leuke dingen in de kerstvakantie

Winactie Dag 24 | Leuke dingen om te doen tijdens de kerstvakantie

Voor iedereen ziet de kerstvakantie er een beetje anders uit dan gepland en gehoopt. Veel afspraken en uitjes moesten worden geannuleerd vanwege deze nieuwe lockdown. Maar toch zijn er nog genoeg dingen die je wel kan doen deze vakantie. Hier een paar leuke tips om je mee te vermaken en maak kans op €30 shoptegoed bij Feestkleding.nl voor een te gek Kerst- of Nieuwjaarsoutfit.

Encanto op Disney+

Natuurlijk kun je de hele kerstvakantie elke dag een andere kerstfilm kijken, maar een film die je zeker niet mag missen is de nieuwste Disneyfilm Encanto. Vanaf vandaag is hij te zien op Disney+.

Encanto is het verhaal van een buitengewone familie, Mardigal, die in een magisch huis woont dat verscholen ligt in de bergen van Colombia. Dit huis staat in een levendige stad, op een wonderbaarlijke en kleurrijke plek genaamd Encanto. De geheel nieuwe original bevat de stem van Stephanie Beatriz die de rol van Mirabel vertolkt, een gewone 15-jarige die worstelt om haar plaats in de familie te vinden.

Disney Encanto

“Mirabel is een heel grappig, liefdevol personage dat ook heel erg verlangt naar iets meer”, zegt Beatriz. “Ze is ook niet bang om op te komen voor wat ze weet dat juist is – iets waar ik van houd en waar ik veel mee bezig ben. In de film heeft elk kind in het gezin de magische kracht van de Encanto, in de vorm van een unieke gave zoals super- of geneeskrachten, behalve Mirabel. Maar wanneer ze ontdekt dat de magie rondom de Encanto in gevaar is, besluit Mirabel dat zij, de enige gewone Madrigal, misschien wel de laatste hoop van haar uitzonderlijke familie is.

Mocht je nu geen Disney+ hebben, dan is het zeker een idee om deze streamingsdienst voor een maandje aan te schaffen (€8,99 per maand, maandelijks opzegbaar), want naast Encanto staan er ook heel veel kerstfilms en andere leuke Disneyfilms en series op. Daarmee kom je deze kerstvakantielockdown wel mee door.

Speurtocht in de Leiden; Het geheim van het Pieterskwartier

Deze kerstvakantie helaas geen pretparken, theaters of musea om te bezoeken. Maar wat wel kan is een dagje naar Leiden komen en een spannende speurtocht doen in deze mooie stad. De Stad van Geheimen komt deze vakantie met Het geheim van het Pieterskwartier.

Ontrafel het mysterie rondom een geheimzinnig boek. In een geheime drukkerij is in 1617 een boek uitgegeven waarin belangrijke informatie staat. Zorg ervoor dat het boek op een veilige plek kan worden opgeborgen. Het boek mag niet in verkeerde handen vallen… Gaandeweg kom jij achter de mooiste verhalen van het Pieterskwartier en leer je dit deel van de stad Leiden beter kennen.

Het geheim van het Pieterskwartier. Deze kerstvakantie in Leiden

Online kun je deze speurtocht boeken voor €17 voor het gehele gezin (leukste voor kinderen vanaf 10 jaar), waarna je de materialen op bij ’t Suppiershuysinghe, het koffiehuis op het Gerecht, en het leukste koffiehuisje van Leiden, op de dag van de speurtocht kunt ophalen. De speurtocht duurt ongeveer 1,5 uur en is t/m 9 januari te boeken.

Hans Klok brengt magische show naar de Nederlandse huiskamers

Helaas ging de show van Hans Klok & Friends in het Harbour Club Theater Amsterdam deze kerstvakantie niet door. Deze nieuwe familiewintershow zou in première gaan en daarna bijna dagelijks VEGAS voor een uitverkochte Harbour Club Theater spelen. Maar de show zal nu als special vanaf kerstavond gratis 2 weken lang te streamen zijn. Tijdens deze magische show treden naast Hans Klok ook zangers Quincy en Mike Peterson op. Ook zal een deel van de cast van VEGAS te zien zijn waarin naast Hans Klok ook o.a. Sharon Doornson te zien is.

De uitgebreide versie zal onderdeel zijn van een interactieve dinerbox met een shared dining diner. Deze is exclusief te verkrijgen via: theharbourclub.com

Proefjes doen met NEMO

In de kerstvakantie organiseert NEMO voor families 4 online demonstraties vol verrassende, wetenschappelijke proefjes. In ongeveer 20 minuten laat een expert van NEMO je een aantal spannende, wetenschappelijke proefjes zien over vuurwerk, ijs en codetaal. En je kunt gewoon vanuit huis meekijken! 

  • Dinsdag 28 december om 10.00 uur – Kerst napret
  • Donderdag 30 december om 10.00 uur – Vuurwerk
  • Dinsdag 4 januari om 10.00 uur – IJs
  • Donderdag 6 januari om 10.00 uur – Codetaal
Proefjes doen met NEMO deze kerstvakantie

Schrijf je in via: nemosciencemuseum.nl/kerstvakantie. Voor wie liever zelf aan de slag gaat, zijn er vele leuke proefjes en experimenten die je thuis kunt doen.

Play Dress-Up

Natuurlijk kun je de hele kerstvakantie in je onesie en huispak blijven rondlopen, want je hoeft toch nergens heen. Maar juist daarom is het extra leuk om tijdens de feestdagen lekker uit te pakken met leuke of juist grappige kerstkleding. Dit kan natuurlijk een mooi kerstjurkje of een compleet kerstman pak zijn, voor tijdens het kerstdiner. Maar wat dacht je van het vieren van een derde kerstdag, een dag waarop je de kerstdagen nog eens dunnetjes overdoet, alle leftovers en kliekjes opeet en de hele dag kerstfilms kijkt!

Ook kun je er voor kiezen om juist met Oud en Nieuw er een feestje thuis van te maken. Spreek met elkaar af dat iedereen een mooi Oud en Nieuw outfit uitzoekt. Helemaal spannend wordt dit als je het voor elkaar mag uitzoeken. Trek lootjes en duik de kledingkast of verkleeddoos in. Samen met Oud en Nieuw accessoires en gezellige versieringen maken je er zo een jaarwisseling van om nooit meer te vergeten.

Winactie €30 shoptegoed bij Feestkleding.nl is gesloten

In samenwerking met Feestkleding.nl, mag ik €30 shoptegoed verloten. De winnaar is

  • Ik zal persoonlijk de winnaar een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
  • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Schrik niet! Deze blog kwam tot stand door middel van een samenwerking en bevat affiliatie linkjes. Deze linkjes brengen je naar de webwinkel voor meer informatie over dit product en de mogelijkheid het te kopen. Door hierop te klikken steun je Mama’s Liefste. Wil je er meer over weten, kijk dan op Steun Mama’s Liefste – Affiliate.

Spread the love

64 thoughts on “Winactie Dag 24 | Leuke dingen om te doen tijdens de kerstvakantie

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.