Leuke bedden voor de kinderkamer

Leuke bedden voor de kinderkamer

Een goede nachtrust is voor iedereen belangrijk, maar helemaal voor kinderen! Ben je op zoek naar een nieuw bed voor je kind? Dan wil je natuurlijk dat deze lekker ligt, maar het oog wil ook wat. In dit blog geven we je tips en inspiratie over de leukste bedden voor in de kinderkamer. Lees snel verder!

Waar let je op bij het kopen van een kinderbed?

Er zijn een aantal dingen om rekening mee te houden wanneer je een kinderbed gaat kopen. Dit zijn onze belangrijkste tips:

  • De bodem van het bed is minstens zo belangrijk als het uiterlijk. Een lattenbodem is voor kinderen zeer geschikt. Deze ventileert goed en is ontzettend stevig.
  • Op een goed matras zal je kind sneller in slaap vallen. Bovendien zorgt dit dat de spieren, zenuwen en pezen zich kunnen beter ontspannen. Kies voor een matras met een afneembare en wasbare hoes. Wel zo makkelijk als je kind een keer een ongelukje heeft. Bovendien is dit een makkelijke manier om luizen en bedwantsen tegen te gaan.
  • Houd rekening met de afmetingen van de kinderkamer. Het is belangrijk dat je kind wat ruimte in de kamer overhoudt om lekker te spelen of om op latere leeftijd huiswerk te maken.

De halfhoogslaper

Veel kinderen zijn dol op een half hoogslaper. Onder het bed kun je gemakkelijk een gezellig hoekje creëren waar je kind lekker kan lezen, spelen of tot rust komen. Bovendien is dit bed gemakkelijk te verschonen, je hoeft er namelijk niet voor te bukken. Halfhoogslapers zijn verkrijgbaar met glijbanen, trapjes en veel meer leuke accessoires. Zo wordt het naar bed gaan echt een feestje!

Het bedhuisje

Ook bedden met een huisje zijn heel populair onder kinderen. De wereld is al groot genoeg voor zo’n kleintje, dus waarom niet wat extra geborgenheid bieden in een knus bedhuisje? Het heeft niet alleen een mooie uitstraling, maar stimuleert ook creativiteit om er lekker te gaan spelen met vriendjes of vriendinnetjes. Bovendien zijn dit type bedden heel gemakkelijk te versieren en personaliseren.

Het Montessori vloerbed

Het Montessori vloerbed stamt uit het Montessori gedachtengoed. Daarin is het belangrijk dat kinderen zelfstandig worden en zelf keuzes leren maken. Dit bed heeft een heel lage instap, waardoor je kind zelf kan kiezen of het in bed wil gaan liggen. Je kindje heeft op deze manier geen hulp van jou nodig om in of uit het bed te komen. Hiermee stimuleer je niet alleen onafhankelijkheid, het is ook veel veiliger omdat je kind er niet uit kan vallen of klem komt te zitten tussen bedspijlen.

Het stapelbed

Delen jouw kinderen een slaapkamer, of heeft je kleintje gewoon vaak vriendjes of vriendinnetjes te logeren? Dan is een stapelbed de ideale oplossing. Met een stapelbed bespaar je een heleboel ruimte wanneer twee kinderen de ruimte delen, waardoor er meer speelruimte overblijft in de kamer. Zo maak je optimaal gebruik van een kleine kinderkamer.

De twijfelaar

Is jouw kind al toe aan een groter bed, of vinden jullie het gezellig om samen in één bed te slapen? Dan is de twijfelaar een geschikte optie. Dit zijn bedden van 120 of 140 centimeter breed. Zo heeft je kind lekker veel ruimte. Zorg ook voor voldoende opbergruimte onder het bed, voor al het speelgoed. En met een leuk dekbed fleur je zo de kamer meteen helemaal op, zelfs met een groot bed erin.


De uitgelichte afbeelding is van Shutterstock

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.