Youseum Westfield Mall of The Netherlands

Vakantietip | Bezoek het instagrammuseum Youseum in Westfield Mall

Helaas kent deze zomer nog maar weinig echt mooie dagen en kun je beter op zoek gaan naar een leuke binnenactiviteit dan een dagje naar het strand. Gelukkig heb ik weer een leuke voor je bezocht, namelijk het Instagram/Tiktokmuseum in Westfield, the Mall of the Netherlands. Misschien denk je een wat??? Maar iedereen met Instragram of Tiktokkende kinderen zal er zich goed kunnen amuseren! En als je het combineert met shoppen in de Westfield Mall of The Netherlands, ben je zo een dagje onder pannen!

Vakantietip

Helaas is het weer deze vakantie nog niet echt om over naar huis te schrijven. En omdat het reizen naar het buitenland ook steeds ingewikkelder wordt, is het goed om een paar leuke uitjes in eigen land achter de hand te hebben. En bijvoorkeur dus ook een paar binnen. Vorige week bezochten wij het Youseum in Leidschendam, in Westfield Mall of The Netherlands. Met zijn 217 winkels, één van de grootste winkelcentra in Nederland. Op 5 juni opende daar ook een 2e locatie van het Youseum. Een speciaal museum waarin jij het middelpunt van de tentoonstelling bent, samen met je telefoon. Eerder waren wij al in het Youseum in Amsterdam geweest en dat was een groot succes bij de dames. Het was dan ook voor hen aftellen wanneer we naar Leidschendam gingen.

Youseum

Het Youseum is dus geen gewoon musuem, maar meer een experience. In dit museum mag je namelijk alles aanraken en ben jij het middelpunt van alle kunstvoorwepen. Gewapend met je telefoon in de hand loop je door 16 verschillende ruimtes met daarin maar liefst 25 installaties die je de leukste en unieke TikTok video’s en foto’s gaan opleveren. In het Youseum stap je dus letterlijk in de wereld van Instagram en TikTok. Een uur lang kun je zo even ontsnappen aan de realiteit, geef je jouw creativiteit een boost, voltooi je challenges, en loop je ook nog eens de deur uit met de perfecte video’s en foto’s om jouw social accounts te pimpen.

Zo kun je jezelf terugzien op 80 tv’s met verschillende effecten. Je schaduw in drie kleuren op de wand laten shinen of poseren op de trap van de Truman-show, oftewel de Youman-show en net als Miley Cyrus slingeren op een discobal. Natuurlijk zijn er ook glijbanen, schommels, een ballenbak, de populaire wasserette, optical illusions, én een ruimte als ode aan de populairste Nederlandse TikTok-ster Sara Dol.

The Vibehouse

Veel ouder zullen het misschien niet zoveel zeggen, maar mijn meiden herkenden het Youseum meteen van het Vibehouse. In deze bijzondere ruimte vind je middenin de experience komen de grootste Tiktokkers van Nederland Glen Fontein, Lorenzo Dinatelle, Thomas Messina en Jade Konal vaak samen om voor hun social accounts content te maken. En het leukste? Ze zijn hier regelmatig te vinden tijdens de reguliere openingstijden om dit samen met bezoekers te doen. Tips & tricks krijgen van bijvoorbeeld Glen Fontein, Lorenzo Dinatelle of Thomas Messina? Meet & Greets, of sleep-overs? Het gebeurt allemaal in het Vibehouse!

All about you – maar dan wel met een knipoog

Naast dat jijzelf in de spotlight staat, brengt Youseum ook een serieuze noot. Tussen alle fun en video’s door zitten namelijk hidden messages. “Sociale media gaat over meer dan alleen een selfie. Bij Youseum belichten we de mooie en de mindere kanten van sociale media”, vertelt co-founder Joep Heusschen. Zo is er aandacht voor maatschappelijke issues.

Een voorbeeld hiervan is de ruimte waar je wordt omringd door spiegels, projecties én geluiden van echte bomen die door Talking Trees zijn gemixt in tracks. En daar is niet zomaar voor gekozen. Op een playful manier word je aan het denken gezet over duurzaamheid en het onnodig kappen van bomen, én kun je direct ook zelf je bijdragen leveren door een boom te kopen die in jouw naam wordt gepland. Daarnaast kan jij jouw online wereld, offline halen voor jouw opa, oma of iemand die je liefhebt. Via Omapost kan je namelijk je tofste foto als kaart naar hen versturen. Een klein gebaar om eenzaamheid tegen te gaan.

Westfield Mall of The Netherlands

Het nieuwste Youseum is te vinden in Westfield Mall of The Netherlands. Dit is de grootste retail, leisure en entertainment hub van Nederland, te vinden in Leidschendam. Met 280 restaurants, winkels en recreatiegelegenheden zoals een bioscoop, kun je van je bezoek aan Youseum een volledig dagje uit maken. Denk aan winkels als LEGO, Nijntje, Victoria Sectret en Polestar. Voor iedereen is er wel een winkel te vinden waar je graag even zou willen gaan shoppen. En als je kinderen oud genoeg zijn, kunnen de ouders ook gerust hun kinderen voor een uurtje bij Youseum afzetten. En dan lekker zelf gaan shoppen.

Wat vonden wij van het Youseum Westfield Mall of The Netherlands?

De meiden en ik mochten samen met Lisette Schrijft een middagje het Youseum zelf komen ervaren. Vorig jaar waren wij al een keertje in het Youseum in Amsterdam geweest. Wij wisten dus al een beetje wat we konden verwachten. We moesten even zoeken waar we precies moesten zijn, want Westfield Mall of The Netherlands is beste wel groot met meerdere etages en hoekjes. Omdat het vrij nieuw is, wist de meneer van de beveiliging het ons ook niet te vertellen, maar het Youseum zit op de tweede verdieping, waar je met een roltrap naar toe kunt.

Boven werden we vriendelijk opgewacht door een medewerker, die ons alles kon uitleggen. Er zijn gratis kluisjes waar je je tas in kunt stoppen. Heel fijn dus als je net geshopt hebt. Het enige wat je nodig hebt, is je (opgeladen) telefoon en verder niets. Ook krijg je een pasje mee, die je bij de verschillende installaties kan scannen en dan worden er ook foto’s van je gemaakt. Deze krijg je dan na afloop van je bezoek thuis gestuurd.

Elke kamer die je in komt is weer een verrassing en vind je leuke plekjes en hoekjes voor foto’s en filmpjes. Heel handig waren ook de speciale standaards waar je je telefoon in kon stoppen en deze dan door de ruimte rijden, zodat je de perfecte foto of filmpje kan maken. Aan alles is gedacht.

Ondanks dat er genoeg te zien en te doen is, ben je met een uurtje wel weer buiten. En dat was eigenlijk ook precies wel lang genoeg voor de meiden en de batterij van mijn telefoon. Het is dus wel verstandig om te zorgen dat die vol is aan het begin van je tour. Zeker als er een heel dagje van maakt, kun je beter een accu meenemen om bij te laden.

Wij waren er aan het einde van de dag om 17.00 uur en toen was het niet heel erg druk. Dat is wel zo fijn. Zo hoefden we niet te wachten tot onze voorgangers klaar waren of stonden de volgende bezoekers alweer te hijgen in onze nek. Het bezoek aan het Youseum gebeurt ook wel in tijdshifts om dit te voorkomen. Reserveren van te voren is dus handig, maar hoeft ook niet.

Praktische Informatie

Adres: Westfield Mall of The Netherlands – Egelantier 1E 2262 AP Leidschendam
Openingstijden: iedere dag van de week geopend van 10:00 tot 20:00 u, muv Zondag 12.00-18.00u
Tickets: aan de deur te koop en via de website te reserveren
Kosten: kinderen tot en met 12 jaar €12,50 / volwassenen €19,95
Parkeren: Er zijn 5 parkeerlocaties waar je gratis parkeert

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.