Super Mario Maker 2 – maak je eigen Mario game samen met je vrienden

Een van de droomberoepen van mijn meiden is, net als voor veel kinderen, het maken van je eigen game. Beide zijn ze erg creatief en beginnen nu de beginselen al te leren van programmeren. Toch is deze droom nog wel ver weg. Tot nu! Met het nieuwe Super Mario Maker 2 spel voor op de Nintendo Switch, kunnen ze spelenderwijs leren hoe je zelf je eigen game kan maken.

Super Mario Maker 2 - maak je eigen Mario game samen met je vrienden

Mijn meiden gamen het liefste op hun Nintendo Switch. De spelletjes van Mario zijn daarbij altijd erg populair. Daarom was de vreugd ook groot toen het nieuwste spel Super Mario Maker 2 binnenkwam in een speciaal pakketjes. Deze vakantie gaan we het spel ontdekken en daarbij genieten van de zon op onze mooie Super Mario Maker 2 badhanddoek.

Super Mario Maker 2

Super Mario Maker 2 is recent exclusief uitgebracht voor de Nintendo Switch. Dit spel is niet alleen leuk om te spelen met je vrienden, maar het begint met het samen bouwen van je eigen Mario Game wereld. Maak gebruik van talloze tools, onderdelen en functies. Selecteer allerlei iconische objecten en vijanden, plaats ze waar je maar wilt en kies uit vele verschillende thema’s en stijlen. Je kunt zelfs bekende elementen combineren om dingen te maken die nog nooit eerder in een Super Mario-game zijn gezien!

Super Mario Maker 2

Het is leuk om te zien hoe snel de meiden het al je onder de knie hadden en in no-time hun eigen Super Mario-levels bouwde. Natuurlijk kun je ook in dit spel samen spelen en de handen ineenslaan met een andere speler op één scherm. Daarom werd de buurjongen ook al snel betrokken bij hun project. Samen lieten ze de hele middag hun fantasie los op hun eigen creatie.

Het spel

Het doel van het spel is om het kasteel van prinses Peach weer te helpen op bouwen. Er zijn al meer dan 100 levels beschikbaar in het spel, dus aan inspiratiebronnen en tips geen gebrek!

Samen met wel vier spelers kunnen proberen om levels uit te spelen in de lokale multiplayerstand, of via een virtuele kamer op hun eigen Nintendo Switch via de lokale draadloze multiplayerstand. Speel als Mario, Luigi, Toad en Toadette en laat je fantasie maar los gaan in je eigen gamewereld.

Wat vinden wij ervan?

Zeker voor kinderen van deze generatie, waarin zoveel digitaal gedaan wordt, is het goed om ze ook te stimuleren om te leren wat er achter de schermen gebeurt. Met dit spel krijgen ze zo een beetje inzicht in hoe een videospelletje in elkaar gezet wordt en wat er bij komt kijken. Het samenspelen en de creatieve kant van de spelletjes op de Nintendo Switch is voor mij een reden geweest om deze speelcomputer te komen. Na spelletjes zoals de verschillende Labo pakketten en Vacation Go, ben ik ook door dit spel weer erg verrast. En de kinderen ook. Zij laten nog steeds hun fantasie regelmatig los op dit spel en maken de mooiste levels voor elkaar en met elkaar.

Update beschikbaar voor Super Mario Maker 2

Er is nu ook een update mogelijk voor het spel Super Mario Maker 2. Deze update maakt het mogelijk om ook online met vrienden het spel te spelen. Dit kan zowel samenwerkend als competitief zijn, naast de al beschikbare optie om met willekeurig gekozen spelers te spelen. Wanneer spelers met vrienden spelen, kunnen ze ook het niveau van Levelwereld selecteren en kiezen welke lokaal opgeslagen levels van Levelbot ze willen spelen.

Naast de multiplayer-update, voegt de gratis software-update ook een lijst met levels van de officiële makers toe aan de Ranglijsten. Zo kunnen spelers gemakkelijk nieuwe levels van de officiële makers vinden. Dit is inclusief levels die zijn gemaakt voor samenwerkingen of speciale evenementen. Andere functies die door de update worden toegevoegd zijn de mogelijkheid om zowel knoppen als touchscreen te gebruiken bij het maken van levels in Handheldstijl, naast andere upgrades die de game-ervaring verbeteren.

In Super Mario Maker 2 kunnen spelers de zijwaarts scrollende Super Mario-levels van hun dromen spelen, maken en delen. De nieuwe Verhaal-stand voor één spelers biedt volop inspiratie voor het maken van speciale levels. Spelers kunnen dit zowel alleen als samenwerkend met een vriend doen. Met een Nintendo Switch Online-lidmaatschap kunnen spelers levels delen, toegang krijgen tot levels van anderen, samenspelen en meer. Voor de toekomst zijn aanvullende updates voor de game gepland, inclusief nieuwe levelonderdelen.

Spread the love

One thought on “Super Mario Maker 2 – maak je eigen Mario game samen met je vrienden

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.