Super Mario Bros. U Deluxe

Nieuw op de Nintendo Switch – Super Mario Bros. U Deluxe

Sinds wij de Nintendo Switch in huis hebben, worden daar het liefste de Mariospelletjes opgespeeld. Niet zo gek natuurlijk, want 20 jaar geleden kocht ik de Nintendo DS voor Papa’s Liefste om daar samen Super Mario op te spelen. Deze klassieker is nu ook verkrijgbaar voor de Nintendo Switch.
Super Mario Bros. U Deluxe en wilden wij natuurlijk dan ook graag uitproberen.

Super Mario Bros. U Deluxe

Mario en Nintendo zijn natuurlijk voor eeuwig verbonden met elkaar. Eén van de redenen om de Nintendo Switch te kopen was dan ook om samen Super Mario Party te kunnen spelen. Dit spel is leuk voor jong en oud. Maar een spel dat nog wel ontbrak voor de Nintendo Switch was het originele Mario Spel. Maar aan het einde van vorige maand kwam daar verandering in en werd Super Mario Bros. U Deluxe uitgebracht.

20 jaar geleden kocht ik al de Nintendo DS voor Papa’s Liefste met daarbij het Mario Bros. spelletje. We waren toen nog student en kinderloos, dus konden we ons in de weekenden afsluiten van de buitenwereld en achter elkaar dit spel spelen. We mochten dan om de beurt het spel spelen. Dat is bij de nieuwe versie voor de Nintendo Switch wel anders. Nu kun je namelijk met meerdere spelers tegelijkertijd spelen!

Super Mario Bros. U Deluxe

Ik zal er meteen bij zeggen dat wij nooit een Wii U hebben gehad, dus dit spel ook niet kennen op dat platform. In de recensies is namelijk te lezen dat dit spel niet erg vernieuwend is, behalve dan dat het spel Super Mario Luigi voor de Wii U er aan is toegevoegd, vandaar dan ook de naam Super Mario Bros. U DELUXE. Maar voor alle Mariofans met een Nintendo Switch, jong en oud, blijft deze klassieker toch echt een must-have.

Dat je wel even bezig bent met spelen is een ding dat zeker is. Het spel heeft namelijk maar liefst 164 levels, die door één tot vier spelers tegelijk te spelen zijn. Natuurlijk zijn Mario, Luigi en Toad van de partij, maar ook Nabbit en Toadette doen deze keer mee aan de pret.

Nabbit loopt geen schade op van vijanden. Dat kan erg goed van pas komen. En als Toadette een superkroon gebruikt, verandert ze in Peachette! Peachette kan een dubbele sprong uitvoeren, langzaam zweven tijdens een vrije val, en met een boost snel uit een gat komen.

Wat vonden wij er van?

In het begin was het wel even wennen voor de meiden om het spel te spelen. Dit komt ook wel een beetje omdat ze nog niet erg handig zijn met het bedienen van de knoppen van de Joy-Con (hebben ze van hun moeder), maar met wat hulp van hun vader en buurjongen kregen ze het toch snel onder knie. Het leuk van het spel is toch weer dat ze samen kunnen spelen. zo kunnen ze elkaar helpen met het verzamelen van de muntjes, maar ook om elkaar weer terug te halen in het spel. Maar pas op, want als je achter blijft op de groep en uit beeld valt, ben je af.

Welk Mariospel spelen jullie het liefst?

Spread the love

One thought on “Nieuw op de Nintendo Switch – Super Mario Bros. U Deluxe

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.