Super Mario 3D World + Bowser's Fury

Super Mario 3D World + Bowser’s Fury

We hebben lekker lang vakantie – wel 2 weken voor één van de dochters – dus hét moment om schermtijd op te heffen en lekker lang samen het nieuwste Mariospel, Super Mario 3D World + Bowser’s Fury, te spelen. Ja samen, want ook dit spel van Mario is zo gemaakt dat het leuk is om alleen te spelen, maar nog leuker met z’n allen! En zoals de titel al zegt, Bowser’s Fury is een superleuk bonusspel, dat je er ook bij krijgt.

Super Mario 3D World + Bowser's Fury

Super Mario 3D World

Elke keer als er een nieuw Mariospel uitkomt voor de Nintendo dan staan mijn meiden te springen om het te spelen. En dat is niet zomaar, want de spelletjes van Mario zijn allemaal een succes en worden met grote regelmaat steeds weer opnieuw uit de kast gehaald. Super Mario 3D World is natuurlijk niet helemaal een nieuw spel, want het is al eerder (in 2013) uitgebracht voor de Wii. Maar deze versie voor de Nintendo Switch is in een nieuw jasje gestoken met leuke extra’s.

Ga op pad met Mario, Luigi, Peach of Toad om Sprixieland te redden. Natuurlijk is er ook een Sprixie-prinses en haar volgers te redden. Je kunt het avontuur in je eentje aan of samen met maximaal drie vrienden. Deze vrienden kunnen naast je op de bank zitten (lokaal) of online meespelen. Goed samenwerken is hierbij van groot belang.

In dit Super Mariospel kan Mario dankzij de vele power-ups mobieler worden. Zo zal Mario veranderen in Kat-Mario, als je de superbel pakt.. Kan zeer handig zijn om de levels uit te spelen. Zo kan Mario in zijn kattenpak goed klimmen tegen muren en jaagt hij op de konijntjes voor extra sterren. Naast het uitspelen van de levels is het ook van belang om zoveel mogelijk groene sterren en de stempel te verzamelen. Heb je genoeg sterren, dan kun je beginnen aan het level met Bowser’s Fury, de eindbaas.

Bonusspel Bowser’s Fury

Er is Bowser iets vreselijks overkomen. Hij is aangetast door een mysterieuze zwarte smurrie, waardoor hij in een gigantisch monster verandert dat uit is op totale vernietiging! Het is aan Mario en een onwaarschijnlijke kameraad om over verschillende eilanden op het Miauwmeer te reizen, de mysterieuze kattenzonnen te verzamelen door platformuitdagingen te overwinnen en hun kracht vervolgens te gebruiken om de angstaanjagende Furie-Bowser te verslaan.

Terwijl je alle hoekjes en gaatjes afspeurt op zoek naar kattenzonnen, komt de furiezon langzaam maar zeker uit het meer naast het eiland waarop jij je bevindt. Wanneer het weer omslaat van zonnig naar stormachtig, weet je dat Furie-Bowser zich weldra laat zien! Zodra hij verrijst vanuit de furiezon, regent het meteoren en vuurt hij vernietigende vuurstralen op je af, dus zoek dekking!

Onder al het geweld van de enorme Bowser ben je gelukkig niet helemaal aan je lot overgelaten. Als je op een eiland vijf kattenzonnen hebt verzameld, kun je de kracht van de gigabel activeren! Deze reusachtige superbel verandert Mario in Giga-Kat-Mario, waarna je het in een epische strijd tegen Furie-Bowser op kunt nemen.

Bij dit spel krijg je ook het bonusavontuur Bowser’s Fury. Maar bonusspel is misschien een beetje te min, want Bowser’s Fury is gewoon een volwaardige game, waarin je ook heel wat speeluren kunt steken. In Bowser’s Fury speel je in een openwereldgame. Dat wil zeggen dat je vrij bent om te gaan en staan waar je wilt. Alle levels zijn te vinden in een map. Als Mario ren en spring je over diverse eilanden waarbij je de mysterieuze kattenzonnen moet verzamelen, en de kolossale Furie-Bowser moet bestrijden als deze uit het water opduikt. Dit kun je alleen doen of samen een vriend. Help Bowser Jr. om zijn furieuze vader weer normaal te laten worden. Verander in Giga-Kat-Mario om de enorme Bowser te stoppen.

Wat vinden wij van Super Mario 3D World + Bowser’s Fury

Toevallig waren er vriendinnetjes toen het spel Super Mario 3D World + Bowser’s Fury binnenkwam. Zo konden ze meteen met z’n vieren op onderzoek uit. Het was wel even wennen, want ondanks dat je samen problemen kunt oplossen, moet je ook zorgen om bij elkaar te blijven. Het level waarin ze op de rug van de dino een waterbaan af moeten, was misschien wel de leukste, want ze gierden het uit op de bank. Als snel kwamen ze er ook achter dat elk personage zijn eigen powerkracht heeft. Zo kan Peach kan zweven, Toad sneller lopen. De levels zijn niet heel erg moeilijk, maar er zit uitdaging genoeg in, al was het alleen maar om alle sterren en de stempel te vinden. Het fijne van het samen spelen is ook dat als iemand tussendoor wil joinen, dit gewoon kan, zonder dat het spel opnieuw gestart hoeft te worden. Bij het begin van elk spel kan iemand meteen toegevoegd worden.

Ook Bowser’s Fury is erg leuk, omdat je vrij door deze wereld kunt bewegen. Echter is het wel een spel wat je beter alleen kunt spelen. Samen spelen heeft niet echt een meerwaarde en houdt alleen maar op. Je moet goed opletten, want het weer kan zo omslaan en dan moet je goed dekking zoeken voor de vuurballen. Maar deze vuurballen kunnen ook geheimen bloot leggen. Het is misschien het bonusspel, maar ikzelf speel deze misschien nog wel het meeste.

Schrik niet! Deze blog kwam tot stand door middel van een samenwerking en bevat affiliatie linkjes. Deze linkjes brengen je naar de webwinkel voor meer informatie over dit product en de mogelijkheid het te kopen. Door hierop te klikken steun je Mama’s Liefste. Wil je er meer over weten, kijk dan op Steun Mama’s Liefste – Affiliate.

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.