Spelletjes voor onderweg; Biggen, Top Trumps kaarten en Match

Spelletjes voor onderweg; Biggen, Top Trumps kaarten en Match

Spelletjes spelen doen we graag en overal als het kan. Zeker compact verpakte spelletjes neem ik graag mee in mijn tas. Afgelopen najaar maakten we kennis met de spelletjes Top Trumps en Match op het Spellenspektakel. Van beide spellen namen we de harrypottervariant mee naar huis. Mocht je deze spelletjes niet kennen, lees dan verder, want ze zijn een hit hier in huis. Daarbij mag ik ook nog een paar Top Trumps-spelletjes verloten.

Spelletjes voor onderweg

Mijn meiden zijn dol op spelletjes. Het liefst zijn dit spelletjes op de Nintendo Switch, maar als de schermtijd op is, dan spelen ze ook graag bord- of kaartspelletjes. Zeker ook als we onderweg zijn of bijvoorbeeld in het restaurant even op ons eten moeten wachten. Ik probeer dan ook vaak ervoor te zorgen dat er een spelletje meegaat in mijn tas. Nu ontving ik laatst een nieuwe versie van Biggen, die ideaal is voor in mijn tas. Maar ook het kaartspel Top Trumps nemen we vaak mee, aangezien die verpakking ook lekker compact is. Het spel Match is wat groter, maar doordat het spel ook meteen een handige koffer is, neem je die ook gemakkelijk mee.

Biggen

Het dobbelspel Biggen is voor mij geen nieuw spel, maar mijn meiden kenden het nog niet. Deze klassieker is recent door Identity Games opnieuw uitgebracht in een mooi opbergkoker, met daarin naast de 2 biggetjes, ook meteen 2 potloden zitten en een scoreboekje. Heel fijn dus om dit spel in je tas overal mee naar toe te nemen. Omdat je het spelletje lekker snel speelt, is het ideaal voor onderweg.

Bij het geluksspel Biggen gooi je niet met dobbelstenen, maar met varkentjes. De manier waarop de varkentjes op de tafel landen, bepaalt het aantal punten dat je verdient. Naast het gooien met varkentjes, kun je ook punten verdienen door de uitkomst van de worp van je tegenstanders te voorspellen. Raad je het juiste aantal? Dan verdien je natuurlijk punten. Maar, je verliest juist punten als je het verkeerd hebt. Wie als eerste 100 punten bij elkaar gooit, wint. Maar pas op: je hoeft maar een verkeerde worp te gooien en je mag weer van voor af aan beginnen.

Top Trumps Match Harry Potter

Als 2 grote harrypotterfans hadden de meiden op de SpellenSpektakel al snel een tafel veroverd met daarop de harrypotterversie van het spel Match. Ik had het spel nog nooit eerder gezien, maar de spelregels waren niet al te moeilijk, dus al snel hadden de meiden het onder de knie.

Bij het spel Match is het de bedoeling om met de kubussen als eerste een rij van vijf dezelfde karakters te maken. Wie dat lukt is de winnaar van het spel. Dat klinkt niet erg moeilijk, maar vooraf aan het spel krijgt elke speler 2 kaartjes met daarop een van de karakters. Als aan het einde van het spel op één van deze kaarten van je tegenstander het karakter staat waarvan jij een rij van 5 gevormd hebt, dan wint je tegenstander alsnog het spel! Een lekker snel spel, met soms een heel andere wending dan gedacht.

De kubussen en de kaartjes kun je mooi opbergen in de spelkoffer en zo ook makkelijk meenemen voor onderweg. Alleen net iets te groot om even in je handtas te doen. 😉 Naast een harrypotterversie is dit spel er ook voor liefhebbers van onder andere Frozen en Super Mario.

Top Trumps kaartspel

Naast het Top Trumps Match, is er ook een Top Trumps kaartspel. Ook deze komt in verschillende varianten, maar vanaf het Spellenspektakel ging met ons ook weer de harrypotterversie mee. Maar onze collectie is ondertussen al uitgebreid met een variant van L.O.L. Surprise en Fornite.

Top Trumps is een variant op het aloude Oorlogje. Daarin draaien alle spelers tegelijk een kaart om, en de speler met de hoogste kaart mag ze allemaal houden. Bij Top Trumps is er nog sprake van enige invloed op het spel. Op iedere kaart staat namelijk een aantal eigenschappen afgebeeld. De actieve speler noemt een eigenschap, en de waarde in die eigenschap van zijn kaart. Vervolgens noemen alle spelers de waarde van die eigenschap op hun kaart. De speler met de hoogste waarde krijgt alle kaarten. Vervolgens pakken alle spelers een nieuwe kaart. De speler die zojuist won noemt weer een eigenschap met waarde, enzovoort. Het spel Top Trumps eindigt als een speler alle kaarten heeft gewonnen.

Echt een spelletje wat je snel er even bijpakt om een rondje te spelen. Leuk, spannend en handig voor onderweg!

Winactie 4x Top Trumps is gesloten

In samenwerking met Media Tornado mag ik het 2x Top Trumps L.O.L. Surprise en 2x Top Trumps Fortnite verloten. De winnaars zijn

Top Trumps L.O.L. Surprise

Top Trumps Fortnite

  • De winnaars zal in de week erna bekendgemaakt worden. Ik zal persoonlijk de winnaar een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
  • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Doe ook mee aan één van de andere Mama’s Liefste winacties

Schrik niet! Deze blog kwam tot stand door middel van een samenwerking en bevat affiliatie linkjes. Deze linkjes brengen je naar de webwinkel voor meer informatie over dit product en de mogelijkheid het te kopen. Door hierop te klikken steun je Mama’s Liefste. Wil je er meer over weten, kijk dan op Steun Mama’s Liefste – Affiliate.

Spread the love

54 thoughts on “Spelletjes voor onderweg; Biggen, Top Trumps kaarten en Match

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.