Sesamstraat ABC & 123 puzzel

Review | Sesamstraat ABC & 123 puzzel

Van Mama’s Liefste mocht mijn dochter van vier jaar het spel Sesamstraat ABC & 123 puzzel testen. Ze heeft steeds meer interesse in letters en cijfers dus dit spel komt als geroepen. Met dit spel leert ze spelenderwijs over letters en cijfers. Vooral de letters maken het spel geschikt voor oudere kinderen.

Sesamstraat ABC & 123 puzzel

De Sesamstraat ABC & 123 puzzel heeft leuke plaatjes met vriendjes van Sesamstraat en mijn dochter weet natuurlijk meteen wie dat allemaal zijn. Nadat we alles uit de doos hebben gehaald, bekijken we alle letters, cijfers en plaatjes. Wat zijn het er veel! We willen bij elk plaatje een letter of cijfer zoeken en proberen of de puzzel zo past.

Sesamstraat ABC & 123 puzzel

Sesamstraat ABC & 123 puzzel is leuk voor verschillende leeftijden. Je kunt puzzelen, tellen, letters herkennen, hoofdletters en kleine letters leren en nieuwe woorden leren die met een letter beginnen zoals de X van Xylofoon of de Q van Quad. Sesamstraatfiguren beelden op de plaatjes vaak iets uit: Elmo in een regenpak of Koekiemonster met koekjes. De plaatjes maken het extra leuk om te zoeken naar de juiste letters. Echt een spel voor peuters en kleuters die meer willen weten over cijfers en letters.

Samen leren en spelen

We leggen alle puzzelstukjes van de Sesamstraat ABC & 123 puzzel op tafel en later op de bank, het is een hele berg. Ze vindt het heel leuk om alles bij elkaar te zoeken. Sommige letters zoals de Q, X en de Y maken het spel uitdagender omdat we deze letters niet zo vaak gebruiken. Op de plaatjes zien we ook de letters in hoofdletters en kleine letters. De kleine letters herkent ze wel, de hoofdletters zijn nieuw voor haar. Deze elementen maken het spel voor oudere kinderen leuker, ze leert echt nieuwe dingen die met letters te maken hebben. Het bij elkaar zoeken van de cijfers en plaatjes gaat haar wat beter af, dit is meer voor jongere kinderen die de cijfers net leren ontdekken.

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.