Verminder de schermtijd met de Pokémon TCG sets - Sun & Moon Unbroken Bonds en Hidden Fates

Verminder de schermtijd met de Pokémon TCG sets – Sun & Moon Unbroken Bonds en Hidden Fates

Zelf ben ik van een generatie die net de eerste hele Pokémon Hype gemist heeft. Pas bij de app Pokémon Go! werd ik erin meegenomen en grotendeels ook door mijn dochters. Al snel kenden zij vele Pokémons bij naam en begonnen ook de Trading Cards (TCG) te verzamelen. Tot op de dag van vandaag komen daar nog steeds nieuwe sets en uitbreidingen bij zoals vorige maand Sun & Moon Unbroken Bonds en deze maand de uitbreidingsset Hidden Fate. Deze zomer gaan wij er eens goed voor zitten om ook deze variant te leren en zo wat schemtijd te verminderen. Voor de echte Pokémon-liefhebbers heb ik ook een mooie winactie. Ik heb namelijk nog twee Theme Decks voor jullie apart gehouden.

Verminder de schermtijd met de Pokémon TCG sets - Sun & Moon Unbroken Bonds en Hidden Fates

Omdat ikzelf dus nooit zo bezig ben geweest met het sparen van de Pokémon-kaartjes, wist ik dus eigenlijk ook niet dat er eigenlijk een heel spel achter zit. Ik dacht dat het eigenlijk alleen maar ging om het sparen van de kaartjes. Gelukkig vond ik al snel de uitleg online.

Pokémon Trading Card – The Game spelregels

Zo begint iedere speler met een eigen deck met daarin 60 kaarten. Elke deck moet tenminste bestaan uit een trainer, energiekaarten en natuurlijk de Pokémon-kaarten. Van elke naam mag je maar 4 kaarten hebben, met uitzondering van de energiekaarten. Je deck kun je zelf samenstellen uit je reeds gespaarde kaarten of je kunt ze kant-en-klaar kopen zoals de nieuwe Sun & Moon Unbroken Bonds Mewtwo en Zeraora Theme Decks.

In Sun & Moon—Unbroken Bonds staat de kracht van teamwork centraal. Zo zitten er zeven nieuwe TAG TEAM Pokémon-GX-kaarten bij met opgewaardeerde Pokémon-gevechtsteams, waaronder Lucario & Melmetal-GX, Marshadow & Machamp-GX, Reshiram & Charizard-GX en Gardevoir & Sylveon-GX. Dit even voor de echte die-hard fans.

Bij het samenstellen van je deck moet je natuurlijk wel zorgen dat je de beste kaarten hebt om te winnen. Want het doel van het spel is om elkaar te verslaan in de battle tussen de Pokémons. Op elke Pokémon-kaart vind je namelijk hoe HitPoints en aanvallen hij heeft. Door middel van de kaarten te trekken uit je deck ga je het gevecht met je tegenstander aan. Zorg dat je de aanvallen van je tegenstander opvangt en deel zelf ook raken klappen uit. Wanneer je Pokémon evalueert, wordt hij sterker en kun je het gevecht beter winnen. Lees de volledige spelregels op pokemonkaarten.nl

Dit lijkt allemaal wel natuurlijk veel op het Pokémon GO-spel in de app. Maar zeker als je de schermtijd van je kinderen wat wil inperken, is de ouderwetse variant leuk om op te pakken de vakantie.

Pokémon uitbreidingsset Hidden Fates

Begin deze maand kwam er naast de Unbroken Bonds Decks ook nog een andere uitbreiding erbij; Hidden Fates. Zo verschijnt het eerste TAG TEAM-trio met Moltres & Zapdos & Articuno-GX en komen er kaarten met Pokémon in hun Shiny-vorm, zoals Mewtwo-GXen Charizard-GX. De eerste reeks Hidden Fates-producten zal vanaf 23 augustus verkrijgbaar zijn. Tot de highlights behoren:

•    Collectie Hidden Fates-speldjes — Deze collectie is verkrijgbaar vanaf 23 augustus en omvat één of twee promokaarten met de legendarische Pokémon Mewtwo of de Mythische Pokémon Mew, één of twee collector’s speldjes met Mewtwo of Mew en drie Hidden Fates-boosterpakketten.

•    Hidden Fates-blik — Vanaf 6 september kunnen spelers kiezen uit drie speciale blikken die Charizard-GX, Gyarados-GX of Raichu-GX in de spotlights zetten. Elk blik bevat een Pokémon-GX-foliekaart met één van deze drie Pokémon en vier Hidden Fates-boosterpakketten.

•    Hidden Fates Elite Trainer-doos — Op 20 september wordt de Hidden Fates Elite Trainer-doos uitgebracht. In deze doos zitten één foliepromokaart met Moltres & Zapdos & Articuno-GX en tien Hidden Fates-boosterpakketten. Daarnaast bevat de doos Pokémon TCG-accessoires zoals kaarthoesjes, een dobbelsteen, een spelhandleiding en nog veel meer.

Pokemon Hidden Fates

Bovendien komen er dit najaar nog meer items, zoals de Hidden Fates Poké Ball-collectie en de Hidden Fates Premium Powers-collectie.

De uitbreiding Sun & Moon—Unbroken Bonds en Hidden Fates worden ondersteund in de Pokémon TCG Card Dex of de app. Hiermee kun je eenvoudig browsen en kaarten uit de Pokémon TCG-serie Sun & Moon ontdekken.

Winactie Pokémon TCG – Sun & Moon Unbroken Bonds is gesloten

Voor de allergrootste Pokémon-fans heb ik een Lightning Loop Deck of een Battle Mind Deck klaarliggen. De winnaars zijn

 • De winnaars zal ik persoonlijk de winnaar een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
 • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.
Spread the love

28 thoughts on “Verminder de schermtijd met de Pokémon TCG sets – Sun & Moon Unbroken Bonds en Hidden Fates

 • Ik doe graag mee voor mijn zoontje, die (weer) middenin zijn Pokémon fase zit. Mijn favoriete Pokémon is Bulbasaur, omdat dat zo’n beetje de enige Pokémon is die ik ken. Die van mijn zoontje is Machamp (als ik dat goed schrijf), omdat die zekdzaam is volgens hem 😉

 • Floor en Jip says:

  Ik doe graag mee voor mijn zoon Jip van 6. De enige Pokémon die ik “ken”. Is Pikachu. Maar Jip heeft zijn mond vol met GXen enzo ?

 • Hi wow wat een gave actie aangezien ik hier thuis een 5 jarige Pokemon fan heb? maar hoor ‘m over evolutie en GX en energie dus daar is ie wel fan van geloof ik. Ik heb er geen idee van dus doe mee voor hem?☘️

 • Laura Kolthof says:

  Sceptile is de favoriet van mijn zoon, hij is momenteel samen met zijn vader heel erg bezig met de Pokémon kaarten en het bijbehorende spel. Ik maak dus heel graag kans voor hem! 😀

 • Ook ik kwam er pas van de week achter hoe dit werkte ? mijn oudste gaf er niets om maar Mn jongste zou al zn zakgeld er aan spenderen. Ik ga voor Parras als favoriet

 • Ramona van leeuwen says:

  Ik zou hier mijn dochter zo ontzettend blij mee kunnen maken. Pokémon Go is hier pas geïntroduceerd, en sinds dien wordt er gewandeld en gezocht en hoor ik regelmatig, “mam kunnen we nog even 800 meter lopen want dan is er een pokestop, of krijg ik weer een ei.”
  De Pokémon kaarten heeft ze en spaard ze al een tijdje, maar aangezien het sparen ervoor met het zakgeld niet zo snel gaat en de kaarten best prijzig zijn heeft ze er nog niet heel erg veel.
  Ze zou hier dus echt heel erg blij van worden en ik doe dan ook graag mee

 • Jolijn Grootendorst says:

  Hier drie Pokémon fans in huis. Ze hebben nog niet veel kaarten, maar verzinnen zelf een spelletje ermee en als ze een keer geen kaarten in de buurt hebben, dan spelen ze een Pokémon fanatsiespel. De favoriete Pokémon van Wouter is Rowlet, van Ilse Pikachu en van Lucas Charmeleon.

 • Mijn oudste dochter is sinds kort helemaal weg van Pokémon. Ze kijkt nu ook de Indigo Leagues (jawel, die van 20 jaar geleden als ik het goed onthouden heb 🙂 ) en is helemaal weg van Pikachu. Ze moest zelfs huilen toen Pikachu bij zijn soortgenoten achter zou blijven… Gelukkig kwam dat weer helemaal goed! 😀

 • Esmeralda de Keyzer says:

  Hallo, Mijn zoon is dol op pokémon!! Hij legt het vaak aan mij uit en ik kijk ook op tv soms mee, maar ik blijf het lastig vinden! Eigenlijk blijft alleen pikachu bij mij hangen naast al die moeilijke namen. Ik zie hem kijken, van waarom snap je het niet, haha!! Lijkt me een mooie stunt als ik met deze nieuwe kaarten de show kan stelen! 🙂

 • Mijn dochters zijn gek op Eevee en verzamelen de Pokémonkaarten samen, maar het echte kaartspel kennen ze niet. Nu ik ze ook heb gezien, gaan we het deze vakantie zeker eens echt spelen

 • AAAAH, dat is wat mijn zoontje wou toen hij plots begon te vragen naar pokemon kaarten … Mijn favoriet is jiggly puf (of hoe je het ook schrijft) met zijn leuke slaapliedjes *zzzz

 • Sierra Nieuwburg says:

  Naast natuurlijk Picachu, is Charizard mijn favoriete Pokemon (tevens die van mijn zoontje :)) om zijn vurige karakter..

 • zou super zijn voor onze oudste zoon die weer vol in de pokémons zit. Hij heeft nog geen telefoon ofzo, hij is pas 10 maar hij zit vol in het spelen, ruilen en kan uren vertellen over de krachten van zijn GX en EX kaarten en iets met magic en tranie. Zijn favo is Charmander, gewoon omdat die het leukste is (maar als ik zeg “omdat ik het zeg”… dan is dat geen reden ;-))

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.